A. Grigaliūnienė ir L. Somovas: „Nemušk draugo, mušk kamuoliuką”

Rugsėjo 26 dieną Vilniaus mieste pristatyta taiki ir sportiška iniciatyva – „Nemušk draugo, mušk kamuoliuką“. Vilniaus miesto savivaldybė ir Lietuvos stalo teniso asociacija Vilniaus miesto gyventojams padovanojo 2 stacionarius stalo teniso stalus, prie kurių miesto bendruomenė ir svečiai laisvalaikiu galės nemokamai mėgautis stalo teniso žaidimu.

Rugsėjo 26 dieną Vilniaus mieste pristatyta taiki ir sportiška iniciatyva – „Nemušk draugo, mušk kamuoliuką“.<br>Organizatorių nuotr.
Rugsėjo 26 dieną Vilniaus mieste pristatyta taiki ir sportiška iniciatyva – „Nemušk draugo, mušk kamuoliuką“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2012, 7:53 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:29 PM

„Labai puiki iniciatyva, norėčiau, kad ji persikeltų ir į mano gimtą miestą Panevėžį. Gera matyti kieme žaidžiančius vaikus. Vaikai, nemuškit draugo, muškit kamuoliuką!“ - sakė iniciatyvą palaikantis Leonas Somovas.

Ta proga Lietuvos teniso asociacija surengė mini stalo teniso turnyrą, kuriame savo jėgas išbandė Vilniaus miesto Lazdynų mikrorajono bendruomenės nariai ir profesionalūs stalo teniso klubo „Mažoji raketė“ žaidėjai. Specialiais iniciatyvos prizais apdovanoti vyriausias ir jauniausias turnyro dalyvis, o turnyro nugalėtojams įteiktos profesionalios stalo teniso raketės.

„Mums labai svarbi socialinė iniciatyvos „Nemušk draugo, mušk kamuoliuką“ pusė. Pati esu mama ir žinau kaip tėvams svarbu ką kiemuose laisvalaikiu veikia jų vaikai. Prie šių stalo teniso stalų jie iš tiesų galės draugauti, žaisti ir mušti kamuoliuką. Džiugu, kad suradome bendraminčių Vilniaus miesto savivaldybėje ir tikiuosi, kad šiuo geru pavyzdžiu užsikrės ir kiti Lietuvos miestai.“ - pristatymo metu kalbėjo viena iš projekto iniciatorių Agnė Grigaliūnienė.

Anot Vilniaus vicemero Jono Pinskaus šio projekto tikslas - ne tik papuošti Vilniaus miestą, bet ir suteikti galimybę miesto gyventojams bendrauti tarpusavyje, skatinant žmonių bendruomeniškumą, rengti sportines stalo teniso varžybas, didinti jaunimo ir senjorų užimtumą ir kviesti juos laisvalaikį praleisti sveikai ir draugiškai.

Lietuvos stalo teniso asociacijos prezidentas Rimgaudas Balaiša padėkojo Vilniaus miesto tarybos nariams, kad šalia visų vystomų sporto projektų Vilniaus mieste stalo tenisas nebuvo pamirštas, nes ši sporto šaka dėl nebrangaus inventoriaus yra ypač prieinama tiek vaikučiams, tiek senjorams. „Pamenu, kad, man besimokant, kiekvienoje mokykloje, gimnazijoje, sanatorijoje, net ir gamyklose stovėjo stalo teniso stalai, ir daugelis mano kartos žmonių turėtų apsidžiaugti galimybe atnaujinti savo stalo teniso žaidimo įgūdžius. Tikiuosi, kad ši socialiai atsakinga iniciatyva, kviečianti ne muštis, o žaisti ir sportuoti, didins stalo teniso sporto šakos populiarumą ir paskatins kitus Lietuvos miestus prie jos prisijungti.“

Lietuvos stalo teniso asociacijos vardu jos prezidentas pažadėjo ir toliau palaikyti šią iniciatyvą ir kasmet suvienyti Vilniaus miesto stalo teniso klubus čia rengti atvirus turnyrus, kad atrastume jaunus, gabius stalo teniso žaidėjus ir paskatintume juos toliau savo įgūdžius tobulinti profesionaliuose stalo teniso klubuose.

Pristatyme su savo treniruojamais vaikučiais apsilankė ir Jolanta Danilevičiūtė Prūsienė - stalo teniso tarybų sąjungos čempionė (1987 m.) , tris kart Europos čempionatų prizininkė, Sidnėjaus olimpinių žaidinių dalyvė, ten škovojusi 9 vietą. Ji linkėjo vaikams sėkmės ir ryžto tapti naujais Lietuvos ir Pasaulio stalo teniso čempionais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?