Interneto komentatoriaus „aborto liekana“ išvadintas Minedas už įžeidimą bando prisiteisti 50 tūkst. litų

„Užteks mane žeminti. Daugiau aš nebetylėsiu“, – sako Lietuvos publikai gerai pažįstamas dainininkas Mindaugas Jonušas-Minedas, neseniai vieno internetinio komentaro autorių padavęs į teismą ir reikalaujantis iš jo ne tik atsiprašymo, bet 50 tūkst. litų moralinei žalai atlyginti.

Minedas sako siekiantis priversti žmones pamąstyti, ar komentaruose verta kitus pilstyti paplavomis.<br>Asmeninis archyvas
Minedas sako siekiantis priversti žmones pamąstyti, ar komentaruose verta kitus pilstyti paplavomis.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Sep 27, 2012, 3:05 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:59 PM

Visai neseniai po straipsniu apie tai, kad Kristina Brazauskienė ketina Minedą išmesti iš savo partijos, vienas pasipiktinęs komentatorius paliko tokį įrašą: „Tokį nusmurgeli mineda net i bomzyna nepriimtu, per daug geda. minedas yra lietuvos geda, aborto liekana, gamtos isdaiga, kad klaipedoj jisai gyvena. pats zino kad jo niekas nekencia, o dar kisa ta savo invalidiska morda i telika. tundroi jam vieta. varyk is cia tu nusmurgeli kuo tuoliau is lietuvos.“ (kalba netaisyta. – Red.).

Šie žodžiai Minedą labai papiktino. „Tai yra žiauru, viskam yra ribos. Neleisiu savęs šitaip menkinti“, – pasipiktinęs portalui lrytas.lt sakė jis. Įsižeidęs atlikėjas nusprendė kreiptis į Klaipėdos miesto prokurorus ir paduoti jį viešai apjuodinusį komentatorių į teismą. Tyrimo ėmėsi prokuroras Kazys Grigaitis. Pagal kompiuterio IP adresą jau yra nustatyta komentatoriaus tapatybė, tačiau kas jis – viešai neskelbiama. „Galiu pasakyti tik tiek, kad šis niekšas yra vyras ir gyvena Jonavoje“, – išduoda atlikėjas ir užsimena, kad dėl šio incidento jau kreipėsi į Jonavos teismą.

Minedas sako siekiantis priversti žmones pamąstyti, ar tikrai verta pilstyti tokias, jo žodžiais, „paplavas“. „Prieš komentarus nieko prieš neturiu. Jeigu kam nepatinka mano veidas, tiek to, tačiau to, kas buvo pasakyta, jau per daug. Todėl nenoriu tylėti ir praleisti visko pro akis“, – piktinasi dainininkas.  

Psichologai teigia, kad žmonės jautriausiai reaguoja į tiesą ir situacijas, kuriose atpažįsta save. Niekam ne paslaptis, kad internete aštrialiežuviai komentatoriai leidžia sau išsakyti daugiau nei įprastai ir tikrai ne visuomet renka pačius mandagiausius žodžius. Portalas lrytas.lt Minedo paklausė: gal neverta taip dramatizuoti? „Aš visuomet paskaitau komentarus apie save. Būna – nekreipiu dėmesio, būna – pasijuokiu, tačiau šis peržengė visas ribas. Neleisiu savęs taip žeminti“, – sako Minedas.

50 tūkst. litų už įžeidžiantį komentarą – dideli pinigai, todėl daugeliui kyla klausimas, ar tai nėra tiesiog patogus būdas užsidirbti ir noras priminti apie save? Pasak K. Grigaičio, norimą gauti sumą kiekvienas nukentėjusysis nusistato individualiai, tokią, kokios mano esantis vertas.

„Kai kurie prisižiūri amerikietiškų filmų ir svajoja apie milijoną, tačiau situaciją reikia įvertinti adekvačiai. Dėl tokio komentaro žala galėtų būti įvertinta nebent keliais šimtais litų“, – teigia prokuroras. Suma gali išaugti nebent tokiais atvejais, jeigu, šiuo atveju - dėl tokio komentaro, sutriko miegas, atsirado tam tikrų sveikatos, bendravimo problemų ir pan. Tačiau tuomet nukentėjusysis turėtų pristatyti teismui faktus patvirtinančias medikų išvadas, o tai – ilgas procesas.

Minedas sako, kad pinigai – tik priemonė parodyti, kad reikia būti atsakingam už savo veiksmus. „Man užtektų ir 10 tūkst., tačiau patarėja pasiūlė prašyti didesnės sumos. Juk vis tiek visuomet prisiteisiama mažiau“, – kalba Mindaugas.  Atlikėjas sako, kad nesvarbu, kiek pinigų jis gautų, 60 proc. sumos jis bet kokiu atveju skirs labdarai.

Minedas jau nebe pirmus metus laisvu metu savanoriauja vaikų nakvynės namuose, ten jis atsakingas už laisvalaikio koordinavimą. „Mane papirko žmonių nuoširdumas“, – šypteli jis.

Paklaustas, kur dėtų likusius 40 proc., Minedas užsimena, kad investuotų į save, o tiksliau – į naują įvaizdį. „Noriu kardinaliai pasikeisti ir padaryti tai, ko iš manęs niekas nesitiki“, – pasakoja jis. Tiesa, skustis galvos ir tapti panku jis neketina – atlikėją labiau traukia svajingo romantiko įvaizdis. Minedas sako nesilygiuojantis nei į Marilyn Mansoną, nei į Lady Gagą - jo pokyčiai labiau primins moterų numylėtinį Enrique Iglesią.

Neseniai 25-ąjį gimtadienį atšventęs Minedas šiuo metu gyvena gražų ramų gyvenimą. „Tik su vadybininkais nesiseka – vis pasitaiko kokie aferistai“, – atsidūsta jis. Vaikinas taip pat prasitaria, kad šiuo metu jo gyvenime kaip niekad daug meilės – net socialiniame tinkle „Facebook“ savo paskyroje jis užsirašęs ne savo vardą ir pavardę, o pasivadinęs „Gyvenimo Meilė“. „O ką? Juk... ruduo“, – paslaptingai šypteli Minedas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?