Naujuose ajurvedos masažo namuose N. Marčėnaitė žarstė patarimus

Indiškos sveikos gyvensenos propaguotojai ketvirtadienio vakarą Kaune, naujai atidarytuose ajurvedos masažo „SPA Shanti“ namuose surengė šventę. Į ją susirinko ajurvedos mokslui ir 5 tūkstančių metų patirčiai pritariantys žmonės.

Kaune atidarytas ajurvedinio masažo centras.<br>M. Patašius
Kaune atidarytas ajurvedinio masažo centras.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 28, 2012, 12:18 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:24 PM

Renginio metu magiškus indiškus šokius šoko net kelias šokių mokyklas Indijoje baigusi Kristina Luna. Mantras šiuolaiškiškai grojo DJ Saga, ajurvedos žinovai dalijo patarimus, kaip išlikti gražiems, ramiems, greitai atsikratyti galvos skausmų, nerimo, liūdesio. Ajurvedinės ekologinės virtuvės meistrai vaišino šešių skonių pagardais.

„Dalytis gausa ir džiaugsmu mums yra dielė laimė“, — tvirtino naujų ajurvedos masažo namų šeimininkai Eglė ir Darius Kauneckai.

Šventėje dalyvausi Ajurvedos akademijos vadovė, Lietuvos Sveikos gyvensenos ir Natūralios medicinos rūmų Tarybos pirmininkė Lina Lukošienė buvo įsitikinusi, kad tik sveikas žmogus gali kitiems.

„Jei žinotume, koks paprastas yra gyvenimas ir kaip elementariai galima suteikti pagalbą sau ir kitam, mūsų gyvenime tikrai būtų daugiau spalvų. Žingsnis po žingsnio, atidarydami vis daugiau žinias skleidžiančių durų, skatiname žmones domėtis, veikti ir pasitelkus ajurvedą gyventi sveikai ir laimingai“, — sakė L.Lukošienė.

Habilituotas medicinos mokslų daktaras Jurgis Brėdikis niekada neslėpė savo simpatijų ajurvedos išminčiai. Šventės metu žinomas kardiologas aiškino, kaip namų vaistinėlė gali išgelbėti širdį, o indiški raštai — padėti gražiai senti.

Šventėje ajurvedinio masažo meistrai nemokamai mokė savimasažo ir masažo, supažindino su svarbiausiais kūno taškais, parodė, kaip juos spaudžiant ir aktyvinant, atsikratyti blogos nuotaikos, virškinimo spazmų, akių nuovargio ar migrenos.

„Spa Shanti“ masažus, kaip geriausius autentiškus indiškosios mokyklos, jau įvertino ir Indijos respublikos garbės konsulas Rajinder Kumar Chaudhary, Indijos užsienio reikalų ministrė Preneet Kaur. Čia nuolat lankosi svečiai iš užsienio, garsūs Lietuvos žmonės.

Praėjusią savaitė šio centro šeimininkas masažo mokytojas D.Kauneckas „Spa Shanti“ centre Vilniuje atliko giluminį juodųjų sezamų aliejaus masažą Lietuvoje viešėjusiam 104 metų jogui Svamiui Yogonandai, kurio tikrasis vardas Ramola Prasadas. Pakilęs nuo stalo jis garsiai ištarė: „Liuks masaž“.

Į Kaune rengtą šventę atskubėjusi menininkė Nomeda Marčėnaitė tvirtino, jog ji taip pat ne tik mėgaujasi ajurvediniais masažais, bet ir pati moka juos atlikti. Jos nuomone, svarbiausia nepakenkti darant masažą.

„Žmogus negali būti tikras dėl masažo kokybės, jeigu masažuotojas neturi bent elementarių žinių ir nėra įsisąmoninęs masažo pradmenų.

Užtenka tik pagalvoti, kas atsitiks, jei per nugarą pradėsi kumščiais trankyti ar pilvo ratus sukti ne į tą pusę. Juk sutrikdysi visą organizmo harmoniją, ritmą. Būna, kad žmonės galvoja, nėra ko mokytos masažo, juk galvai pasikasyti didelių mokslų nereikia. Tačiau kai pamatai, kaip teisingai atliktas masažas veikia, nuramina ir stiprina, abejonių nekyla“, — įsitikinusi N. Marčėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.