Ar nuoga nusifilmavusi aktorė V. Bičkutė taps sekso simboliu?

Provokuoti nebijanti kino ir teatro aktorė Valda Bičkutė (31 m.) laukia dar vienos žiūrovų reakcijos. Kai šių metų sausį Maskvoje įvyko filmo „Akmuo” premjera, aktorės pašto dėžutę užplūdo jos erotinėmis scenomis susižavėjusių gerbėjų laiškai. Į juos lietuvė neatsakė. Neseniai V. Bičkutė žengė dar drąsesni žingsnį – Lietuvoje sukurtame latvių režisieriaus Mario Martinsono filme „Tyli naktis” nusifilmavo nuoga. Dabar jai neramu, kaip po premjeros į ją žvelgs žmonės?

Reklamas spaudoje jau dabar puošia į embriono pozą susirietusios V. Bičkutės nuotrauka.<br>A. Aleksandravičius
Reklamas spaudoje jau dabar puošia į embriono pozą susirietusios V. Bičkutės nuotrauka.<br>A. Aleksandravičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 29, 2012, 2:52 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:51 AM

Tėvynėje su nerimu laukdama premjeros V.Bičkutė kino mėgėjus įspėja neaudrinti savo fantazijos, nes ji nuoga filmavosi tiktai dėl vaidmens, o ne dėl to, kad taptų sekso simboliu.

Viena erotinė scena po kitos. Toks sutapimas 2012 metų pradžioje lydėjo lietuvių aktorę. Kai sausį Maskvoje įvyko rusų trilerio „Akmuo” premjera, V.Bičkutė netrukus pradėjo filmuotis Vilniuje „Tylioje naktyje”.

„Viduje jaučiau baimę, tačiau sutikau”, – V.Bičkutė prisiminė pažadėjusi režisieriui M.Martinsonui vaidinti nuoga.

Tuo pat metu, kai buvo filmuojamos erotinės scenos, nuogos aktorės vaidybą įamžino ir žinomas fotomenininkas Algimantas Aleksandravičius.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą A.Aleksandravičių pakerėjo V.Bičkutės erotiškumas, todėl jau lapkritį pasirodys jo fotoalbumas ir bus atidaryta nuotraukų paroda. Ne tik būsima paroda, fotoalbumas, bet ir afišos gatvėse, filmo premjera, vyksianti kitų metų sausį, aktorei jau dabar kelia įtampą. Kaip ir kiekvienam menininkui, jai rūpi, kaip bus priimtas nuogas kūnas.

Reklamas spaudos leidiniuose jau dabar puošia į embriono pozą susirietusios V.Bičkutės nuotrauka.

„Ten dar nedaug nuogumo”, – kvatodama savo atvaizdą reklamoje apibūdino aktorė.

Tai tiktai vienos filmo scenos dalis, kurią būtų galima pavadinti santūriąja. Atviresnių scenų nufilmuota daug.

„Filmavimo aikštelėje apie apsinuoginimą mažiausiai norėjosi galvoti. Tai pagrindinis vaidmuo filme. Nuoga ar apsirengusi – ne čia esmė.

Man, žinoma, nėra paprasta apnuoginti kūną.

Bet tam ruošiausi iš anksto, nes žinojau, koks bus filmavimas. Žinojau, kad skolinu savo kūną žmogui, kurio istoriją pasakoju”, – tikino Anos vaidmenį sukūrusi V.Bičkutė.

Tiktai įsigilinusi į scenarijų, kuris atskleidžia aštrias šeimos problemas, aktorė sutiko viešumai pateikti savo kūną.

Moters istorija atsiveria visais įmanomais aspektais, be abejo, ir nuogumu.

Ana – žmona, dviejų vaikų mama. Ji, kaip ir kiekviena moteris, turi savo vidinį gyvenimą. Jos dvasioje teka dvi upės – išorinė matoma ir gili vidinė nematoma.

Ana – iš vidaus draskoma demonų, atsidūrusi keblioje situacijoje, praradusi save vyrų pasaulyje. Ja naudojamasi. Todėl ši moteris netekusi gyvenimo orientyro.

Apnuogintą Anos istoriją perteikusi kino aktorė vaidmens netapatina su savimi.

„Kaip profesionali aktorė neturiu teisės bijoti vaidmens. Dirbu savo darbą, todėl negaliu nepriimti personažo gyvenimo. Tai yra kūryba.

Atsisieti nuo šio vaidmens rengiantis premjerai nėra paprasta”, – išgyvenimais dalijosi V. Bičkutė.

Aktorė nemano, kad režisierius jai šį vaidmenį pasiūlė dar ir dėl dailių kūno formų.

„Pagrindinio vaidmens aktorės renkamos ne pagal kūną.

Manau, kad šio filmo režisierius taip pat rinkosi aktorę, kuri galėtų TAI padaryti – kuri turi tam tikrų reikiamų vidinių, o ne išorinių savybių”, – svarstė V. Bičkutė.

Kaip nuogos aktorės scenas įvertino jos širdies draugas, kino operatorius Giedrius Jurkonis?

V.Bičkutė neabejoja mylimojo pritarimu, nes juodu dirba toje pačioje srityje. „Jis viską turi suprasti”, – nusijuokė aktorė.

Peržiūrėjusi A. Aleksandravičiaus nuotraukas V.Bičkutė džiaugėsi puikiu rezultatu.

„Mačiau ir gražių portretų, ir aktų. Bet neketinu jų įsirėminti ir pasikabinti namie. Juk tai nėra mano asmeninio gyvenimo dalis.

Tai – filmo dalis”, – sakė nuoga meniniame filme įsiamžinusi aktorė.

V.Bičkutė neabejoja, kad jos nuogumas – meniškas, o ne vulgarus.

Į nuotrauką, kurioje pavaizduota nuoga susirietusi embriono poza, pati aktorė žvelgia kitomis akimis: „Matau begalinį liūdesį ir skausmą. Nematau nuogumo, erotikos. Kai išvydau tą nuotrauką, pamaniau, jog tai – tikslu. Ji kalba apie tai, ką ir turi pasakyti.”

„Tylioje naktyje” kitiems aktoriams neteko taip drąsiai apsinuoginti V. Bičkutė prasitarė, jog šis filmas – toks, kokio Lietuvoje dar nebuvo filmuota.

Nors Lietuvoje vyrauja apsinuoginusių popdainininkių kultas, žinoma aktorė neabejoja, kad tėvynėje nebus lyginama su jomis.

„Bet kurioje kitoje šalyje žmonės į filmų plakatus ar scenas, kuriose atsiveria nuogas kūnas, žiūri kaip į meno kūrinį. Tikiu, kad mūsų tauta – intelektuali ir geba atskirti meną nuo pigaus šou”, – vylėsi V. Bičkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.