I. Matijošaitienės skaudulys sprogo po dviejų metų

Sakoma, kad anksčiau ar vėliau yla išlenda iš maišo. Tik praėjusią savaitę verslininkė Irena Matijošaitienė (55 m.) TV3 laidoje “Kodėl?” ryžosi papasakoti, kodėl prieš porą metų buvo priversta palikti LNK konkursą “Žvaigždžių duetai”, kuriame dalyvavo su populiariu dainininku Ovidijumi Vyšniausku (55 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė ("TV antena")

Sep 29, 2012, 5:02 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:47 AM

Televizijos projektuose dalyvaujančius garsius Lietuvos žmones dažnai lydi apkalbos, jiems pripaišomi slapti meilės romanai, būtos ar nebūtos nuodėmės.

Vieni jų neima į galvą ir toliau dalyvauja laidose, o kiti reaguoja jautriai — neatlaikę pramogų pasaulio intrigų tyliai pasitraukia.

Nuoskaudą išliejo po 2 metų

Prieš dvejus metus LNK žiūrovai buvo sutrikę — konkurse “Žvaigždžių duetai” puikiai pasirodžiusi I.Matijošaitienė staiga pareiškė paliekanti projektą. Sprendimo priežasties moteris tuomet neatskleidė.

“Dabar aš galiu pasakyti: Ovidijus į eterį išėjo girtas”, — atremdama laidos “Kodėl?” vedėjos Rūtos Janutienės pašaipas apie “keistą” dainavimą LNK televizijos projekte sakė I.Matijošaitienė. Buvusi “Žvaigždžių duetų” dalyvė nuoskaudą dėl partnerio akibrokšto išliejo praėjus dvejiems metams.

Moteris paaiškino, kad tai buvo viena iš priežasčių, dėl ko nusprendė pasitraukti iš projekto. Anuomet to viešinti ji nesiryžo.

“Nenorėjau skandalo”, — prisipažino I.Matijošaitienė. Vis dėlto vėliau ji pridūrė, kad svarbesnė jųdviejų dueto išsiskyrimo priežastis buvusi kita.

“Nenoriu to sakyti. Jeigu aš apie tai papasakosiu, Ovidijus labai negražiai atrodys prieš visą Lietuvą”, — pokalbių laidoje sakė verslininkė.

Norėjo išbandyti save

Televizijos projekte “Žvaigždžių duetai” 2010 m. moteris sutiko dalyvauti norėdama geriau pažinti televizijos užkulisius ir išbandyti savo jėgas. Tačiau vėliau ji nuoširdžiai prisipažino neįvertinusi savo balso galimybių.

“Nors jau 29 metus sergu lėtiniu faringitu, esu dainavusi ir chore, ir dainų, ir šokių ansamblyje. Daugelį metų balsas buvo nelavinamas — to ir neįvertinau”, — aiškino moteris.

Partneris O.Vyšniauskas anuomet žadėjo pamokyti Ireną dainuoti, bet dažnai elgdavosi kitaip.

“Esu ne tik reikli, bet ir kvailai sąžininga, nuo to dažnai kenčiu. Anuomet labai atsakingai ėmiausi repeticijų, bet mūsų požiūriai su Ovidijumi dažnai išsiskirdavo”, — pasakojo I.Matijošaitienė.

Gailisi prasitarusi

“Padariau didelę klaidą ne tik prasitardama apie Ovidijų, bet ir dalyvaudama Rūtos Janutienės laidoje — kadaise buvau pasižadėjusi į šią laidą niekuomet neiti, — kalbėdama su “TV antena” apgailestavo moteris. — Nors studijoje ir pratrūkau, nepamelavau nė vieno žodžio.

Įrašas buvo sumontuotas, dingo dalis konteksto, kuris galbūt būtų sušvelninęs situaciją. Toje laidoje apskritai sunku kalbėti, nes Rūta pertraukia ir nukreipia pokalbį.”

I.Matijošaitienės atvirumas TV3 laidoje ir po jos nuvilniję atgarsiai supykdė O.Vyšniauską.

“Pigūs triukai manęs nekabina. Man ji — niekas”, — dainininkas išrėžė interneto portalui klubas.lt. Vis dėlto atlikėjas nebuvo linkęs prisiminti, kokios būsenos tąkart pasirodė scenoje.

Nutarė pasitraukti

Tai, kad kai kuriems žmonėms prieš pasirodant eteryje reikia šlakelio stipraus gėrimo, kuris nuramintų jaudulį, — ne paslaptis. Velnio lašų laidų dalyviams kartais įvarvina net ir prodiuseriai.

“Natūralu, kad dėl drąsos kai kas išgeria šlakelį brendžio, tačiau aš kalbėjau apie visai kitą būseną — juk galima rasti laidos įrašus ir pasižiūrėti, kaip tas žmogus tuomet atrodė, — sakė I.Matijošaitienė. — Anuomet turėjau mažai patirties, juk galėjau daug anksčiau pasakyti “stop”. Visa tai matė ir prodiuseriai. Manau, jie manimi pasinaudojo. Man tai gyvenimo pamoka, kurią vėliau įvertinau.

Kodėl toleravau tai, kad jis pasirodydavo projekte išgėręs? Nemaniau turinti teisę aiškinti. Jis — ne mano vyras, kad reguliuočiau jo gyvenimą.

Tačiau per paskutinį pasirodymą, kai dainavome “Mažyte mano”, jis buvo tokios būklės, kad vėliau ir pats ėmė teisintis. Dabar jis gali sakyti, ką nori, tačiau naktį prieš eterį tikrai nemiegojo ir darė “tą reikalą”. O vėliau dar “darė” ir studijoje.

Ovidijus nelabai jautė, ką groja ir dainuoja. Tai buvo riba, kai turėjau apsispręsti.”

“Atsirado antra priežastis, kuri yra labai negraži, — sakė moteris. — Į tuos reikalus buvo įtrauktas ir mano vyras. Dėl to man savigarba neleido toliau dalyvauti projekte. Pasitarę su vyru priėmėme sprendimą, kad turiu pasitraukti. Nenorėjau negarbingų dalykų.”

Net ir dėl nemaloniai pasibaigusio konkurso verslininkė tvirtina nesigailinti: “Pamačiau tai, ką labai norėjau, — televizijos užkulisius.”

Įkaušęs pragaro valdovas

I.Matijošaitienė prisiminė ir kitą atvejį, kai scenoje pasirodęs įtartinos būsenos atlikėjas privertė suglumti.

Pernai balandžio 1-ąją vykusioje Auksinių svogūnų teikimo ceremonijos (TV3) tiesioginėje transliacijoje salėje moteris sėdėjo pirmoje eilėje.

Jau iš pirmų vedėjo Vytauto Šapranausko (54 m.) nerišlių frazių tapo aišku — jis girtas.

Tokia vedėjo būklė privertė ne vieną žiūrovą susigūžti — nesvarbu, kad renginys buvo skirtas humoristiniams apdovanojimams. Daugelis žiūrovų, susirinkusių “Forum Palace” salėje tądien, pirko bilietus.

Po kurio laiko žmonėms šis reginys pradėjo kelti juoką. Vieni spėliojo, ar įkaušęs pragaro valdovas Liucifierius (kurį vaidino Šapras) ištemps iki tiesioginės transliacijos pabaigos nenuvirtęs nuo scenos. Kiti laukė šmaikščių jo pokštų ir anekdotų.

Į sceną atsiimti apdovanojimų pakilę politikai taip pat svaidė subtilias užuominas įkaušusiam renginio vedėjui.

“Kubilius iki to privedė Lietuvą, kad net velnias blaivus į tai žiūrėti nebegali”, — šią Seimo nario Arūno Valinsko, pakilusio į sceną atsiimti Auksinio svogūno “Metų tylos” nominacijoje, frazę žiūrovai palydėjo juoku ir audringomis ovacijomis.

Rengėjai buvo šokiruoti

Laidų ir renginių vedėjas žurnalistas Marijus Mikutavičius (41 m.) anuomet neslėpė nuoskaudos dėl, jo manymu, nepavykusio TV3 “Auksinių svogūnų” renginio. Mat šventės scenarijų jis kūrė kartu su kolega Aidu Puklevičiumi, kuris, beje, tvirtino, kad aktorius buvęs blaivus.

“Tokios būklės jis buvo surastas išvakarėse apie pietus (užšventė po trečiadienio spektaklio) ir nuo to laiko statomas ant kojų visais įmanomais šiuolaikinės medicinos stebuklais.

Per generalinę repeticiją mes jau pradėjome galvoti, kuo pakeisti V.Šapranauską. Repeticijai bėgant jis pradėjo žvalėti, todėl ėmėme tikėti, kad scenos adrenalinas padės galutinai atsigauti. Deja... Nors visas tris valandas iki renginio nesustodamas skaitė scenarijų, paaiškėjo, kad jėgų prisiminti tai, ką skaitė, pritrūko”, — tuomet aiškino A.Puklevičius.

“Viskas nuėjo šuniui ant uodegos, manau, kad ir mes dėl to kalti. Įvyko ne taip, kaip organizavome, — graužėsi Marijus, pagal kurio kurtą scenarijų tiesioginiame eteryje ypač laisvai improvizavo V.Šapranauskas. — Pasaulis neapsivertė, bet tai nėra geras įvykis ir visi tai puikiai suvokiame.

Vis dėlto tai ne pirmas kartas, kai eteryje nutinka nemalonumų.”

Alkoholis nuvaiko mūzas

Daugiau nei prieš 15 metų televizijos laidoje jaunimui “Tangomanija” debiutavęs M.Mikutavičius prisimena, kad prieš savo pirmą laidą be alkoholio drąsus nesijautė.

“Prieš eterį reikėjo gerai įkalti, kad atsipalaiduočiau ir galėčiau kalbėti, — prisimena jis. — Nežinau, kiek tuomet išgėriau, bet kalbėjau raiškiai ir jaučiausi normaliai. Juk alkoholis žmones veikia skirtingai.”

Daugybės laidų, koncertų ir renginių vedėjas tvirtina dabar prieš kildamas į sceną ar eidamas į eterį alkoholio nevartojantis.

“Man tai trukdo, bet meluočiau sakydamas, kad niekada nesu vedęs laidos po vakarykščio pasisėdėjimo. Esu vedęs laidas ir renginius sunkiai besijaučiantis, tačiau girtas — niekada”, — tvirtina Marijus ir ranką prie širdies pridėjęs prisiekia, kad dėl jo lengvabūdiško elgesio nėra sužlugęs nė vienas renginys.

Dainininkas pripažįsta, kad bėgant metams darosi rimtesnis ir atsakingesnis: “Kol esi jaunas, viskas vyksta lengvai, į daug ką gali nusispjauti — nei dėl ko nors labai išgyveni, nei brangini. Gyveni sau linksmai, ir viskas. Vėliau atsiranda atsakomybė, kad ir kaip jos nenorėtum.”

Populiarus dainų autorius ir atlikėjas tvirtina, kad alkoholis nuvaiko mūzas.

“Išgėręs negaliu nei rašyti, nei mąstyti. Alkoholis mane veda viena kryptimi — linksmintis, — sako neretai šiuo keliu ir pasukantis vyras. — Tačiau pažįstu žmonių, kurie gali visą parą gurkšnoti ir būti darbingi. Alkoholis trukdo ne visiems.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.