Projektui „Šok su manimi” kostiumus kurianti dizainerė nebijo J. Smorigino kritikos

Sukneles ir kostiumus televizijos projekto „Šok su manimi” dalyviams kurianti buvusi šokėja Kristina Valiūnaitė (29 m.) puikiai žino, kokie apdarai gerai atrodo ant parketo. Iš vėžių dizainerės neišmuša net kandžios choreografo Jurijaus Smorigino (57 m.) pastabos.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Stilius")

Oct 12, 2012, 6:33 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:48 AM

Pergales šokių aikštelėje su žinomu šokėju Mariumi Kriukeliu skynusi pasaulio jaunių ir daugkartinė Lietuvos standartinių šokių čempionė K.Valiūnaitė profesionalią karjerą baigė prieš septynerius metus.

Tačiau atsiriboti nuo šokių jai nepavyko. Kauno technologijos universitete dizainerio specialybę įgijusi kaunietė kartu su žinoma šokėjų pora Lina Chatkevičiū- te ir Donatu Vėželiu įkūrė studiją, kurioje siuva apdarus, gamina aksesuarus šokėjams.

Studijos idėją pakuždėjo šokėjų nusi- skundimai, kad jiems skirtų drabužių pasiūla labai menka. Nutarusi, kad laikas imtis kurti šokiams skirtą aprangą, trijulė neprašovė.

L.Chatkevičiūtė šioje studijoje atsakinga už vadybą, D.Vėželis kuria vyriškus frakus, o K.Valiūnaitė – sukneles šokėjoms ir kostiumus šokėjams.

Dizainerės kurtais drabužiais rengiasi ir žinomi šokėjai, ir mėgėjai.

„Šokau šešiolika metų, todėl puikiai žinau, koks turi būti drabužis, kad jis ne tik gražiai atrodytų ir nepriekaištingai kristų. Šokėjui labai svarbu, kad apranga būtų patogi. Nieko bendra su šokiu neturinčiam dizaineriui pasiūti drabužį, kuris šokių aikštelėje nesuplyštų ir leistų laisvai judėti, nėra lengva”, – kalbėjo mados kūrėja.

Šį rudenį Kristina jau septintą kartą iš eilės gavo pasiūlymą rengti televizijos šokių projekto dalyvius. Jai patikėta rengti Eglės Straleckaitės ir choreografo Kęstučio Baranausko porą, taip pat ir kitas šokėjas.

Kiekvieną savaitę šokėjams reikia naujos aprangos. Idėjų nestokojanti kūrėja ją derina prie šokėjų figūros, akių ir plaukų spalvos, būdo, pasirodymo nuotaikos.

„Eglė Straleckaitė yra energinga, kūrybinga, reikli, turi puikų skonį. Ji siekia atrodyti tobulai, todėl rūpinasi net menkiausiomis smulkmenomis. Eglei ir Kęstučiui svarbu iš anksto žinoti, ar derės jų apranga”, – pasakojo K.Valiūnaitė.

Iš projekto jau iškritusi Diana Martinėlė kaskart troško apstulbinti publiką ir komisiją. Ji prašydavo sukurti ryškų, atvirą ir seksualų drabužį, o po kiekvieno pasirodymo padėkodavo dizainerei už suknelę.

„Net sulaukusi kandžių komisijos pirmininko J.Smorigino pastabų dėl barbiško apdaro Diana priekaištų man neturėjo, o dėkojo”, – džiaugėsi dizainerė.

Aštri J.Smorigino kritika buvo nemaloni ir pačiai Kristinai. Tąkart kūrėja guodėsi, kad iš kitų komisijos narių, tarp jų ir stilistės Genutės Žalienės, jokių replikų dėl šokėjų drabužių nesulaukė, o pagyrų netrūko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.