Supermamos G. Ryškuvienė ir D. Rinkevičienė įsitikinusios: supermamų vyrai - puikiai išdresuoti

Visažinės. Šmaikščios. Taupios. Praktiškos. Jos — supermamos. LNK laidoje “Dviračio šou” šias dvi naujas herojes įkūnija aktorės Gabija Ryškuvienė (40 m.) ir Donata Rinkevičienė (37 m.).

Aktorių G.Ryškuvienės (kairėje) ir D.Rinkevičienės įkūnijamos supermamos — ne tuščios patarškos blondinės. Jos aktyviai dalyvauja visuomenės gyvenime, rūpinasi šeima, vaikais, seka naujausias mados tendencijas ir apie visus reiškinius turi tvirtą nuomonę.<br>LNK
Aktorių G.Ryškuvienės (kairėje) ir D.Rinkevičienės įkūnijamos supermamos — ne tuščios patarškos blondinės. Jos aktyviai dalyvauja visuomenės gyvenime, rūpinasi šeima, vaikais, seka naujausias mados tendencijas ir apie visus reiškinius turi tvirtą nuomonę.<br>LNK
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė ("TV antena")

Oct 21, 2012, 7:58 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:20 PM

Jos aštuonių kilometrų spinduliu žino prekybos centrų kainas penkių centų tikslumu. Pažįsta mažiausiai tris ūkininkus, auginančius ekologiškas daržoves. Jau aštuonis kartus yra apsipirkusios Tymo turgelyje. Žino, kurioje Kinijos provincijos gamykloje gaminami nenuodingi vaikų žaislai.

Jos pačios gaminasi natūralius lūpų dažus iš burokėlių ir aviečių sulčių. Be buitinių rūpesčių, jos gali palaikyti pokalbį kultūringoje kompanijoje, nes lanko visas “Domino” teatro premjeras. Jos vyksta į keliones mažomis grupelėmis, po aštuonias, nes joms, “mergaitėms, reikia pailsėti”.

Supermamos nebijo nieko: nei augančių kainų, nei spūsčių miesto gatvėse, nei gyvų karpių. Tik vienos žuvies keistu pavadinimu — barakuda. Jos bendrauja tik su supermamomis ir dažniausiai — virtualiojoje erdvėje. Jos turi supervyrus, supervaikus, kurie lanko supermokyklas. Supermamos svajoja sukurti supergyvenimą savo superšeimai savo supermieste. Jų laimės viršūnė — šaltas akcinis pusiau saldus šampanas rožiniais žiedlapiais papuoštoje karštoje vonioje Fabijoniškių daugiabutyje.

Televizijos eteryje jos pasirodė tam, kad galėtų su visais viskuo pasidalyti. Supermamoms — aktorėms D. Rinkevičienei ir G. Ryškuvienei — pateikėme aktualių nūdienos klausimų.

— Ar Lietuvoje reikia statyti naują atominę elektrinę?

D. Rinkevičienė: Kadangi supermama įsiklausė į pono Algimanto Čekuolio pamokymus, iškart pasidarė aišku, kad jos reikia. Be to, atominę elektrinę statys japonai, o viskas, kas japoniška, kaip mes gerai žinome, yra labai aukštos kokybės. Tai bus ne kokia nors padėvėta elektrinė, o nauja — tarsi “lizingu”, iš salono.

G. Ryškuvienė: Atominė elektrinė yra labai negerai, nes per jungiklius į butą pradės tekėti nuklidai ir radiacija. Vaikams tai labai pavojinga, jie gali susirgti sunkia liga. Ši liga slepiama nuo visuomenės, kad nekiltų panika. Kita vertus, A.Čekuolis irgi žino, ką šneka. Vis dėlto tai labai pavojingas reikalas.

— Ką jūs manote apie žaliavalgius?

D. R. : Nors ir madinga, dar nežinau, ar supermamai reikia tai išbandyti. Iš draugių irgi nė viena dar nebandė. Nusprendžiau, kad iš pradžių žaliavalgiu reikia pabandyti paversti savo vyrą. Tada pažiūrėsime, kas iš to bus: ar taps jis oželiu, ar ne. Po mėnesio paskambinsiu jums ir pasakysiu, kuo tai baigėsi.

G. R. : Iš esmės tai nesąmonė, bet kadangi tai daro ir žmonės, kurių gyvenimas aprašomas žurnaluose, matyt, reikėtų išbandyti. O jeigu dar pavyktų susitarti su kokia nors drauge ir išbandyti kartu, būtų šaunu. Supermama turi tai padaryti tam, kad galėtų palaikyti pokalbį ir šia tema, nes tai madinga. Tačiau manau, kad daugiau nei mėnesio ji neištrauktų. Bet už tai galės pasakyti: “Pati tai esu išbandžiusi.”

— Ar reikia atsisakyti sauskelnių ir grįžti prie vystyklų?

D. R. : Tai, kas natūralu ir ekologiška, dažniausiai gaminama neaiškiomis sąlygomis. O tai, kas neva neekologiška, visada būna sterilizuota, išvalyta. Taigi siekiant apsaugoti kūdikius nuo užkratų reikėtų rinktis sauskelnes. Tai didžiausias žmonijos laimėjimas.

G. R. : Manoji supermama prie vystyklų pati niekada nepereitų, bet papostringauti moterų susibūrimuose šia madinga ekologiška tema galėtų. Gyvenimo jai vystyklai nepalengvintų, be to, sugadintų manikiūrą.

— Ką manote apie madą?

D. R. : Viskas, kas sutampa su supermamos skoniu, ką ji įsigyja ir kas jai labiausiai tinka, ir yra madinga. Visa tai gali būti prilyginta mados etalonui. O visa kita ir tai, ką kuria Juozas Statkevičius ar Ramunė Piekautaitė, yra skirta “Stiliaus” žurnalo skaitytojoms.

G. R. : Mada — labai geras dalykas. Reikia tik sekti, kaip rengiasi žvaigždės, ir rengtis taip pat. Jos taigi žino, kas yra madinga.

— Jūsų galva, ar verta laikytis dietos?

D. R. : Žinoma, verta. Supermamos devizas: “Norint kai kuriose vietose nesustorėti reikia kai kuriomis vietomis neėsti.” O moterys, kurios ėda ir nestorėja, yra raganos. Visos supermamos laikosi dietos ir sportuoja. Juk jos — supermamos.

G. R. : Dietų laikytis reikia. Ir verta kuo dažniau išbandyti vis naujas dietas. Geriausia laikytis madingiausių, kurių laikosi visos žvaigždės. Pažiūrėkite, kaip jos puikiai atrodo!

— Ar manote, kad šviesiaplaukėms gyventi lengviau?

D. R. : Ne, ne lengviau. Žymiai sunkiau. Dėl savo šviesių plaukų jos net pačios nelabai supranta kodėl. Mes, brunetės, matome, kaip toms kitos plaukų spalvos moterims sunku, bet negalime joms pasakyti, nes jos to paprasčiausiai nesupras. Dėl to ir tylime.

G. R. : Manau, kad visą savo jaunystę manoji supermama buvo blondinė, o dabar persidažė ir tapo brunete. Kodėl? Kad pakeistų įvaizdį, o gal tam, kad atrodytų solidžiau. Galbūt jai tas blondiniškumas asocijuojasi su kvailumu? O juk ji yra viską išmananti, sekanti naujienas, dalyvaujanti visuomenės gyvenime. Ne kokia vėjavaikė, kuriai rūpi aukštakulniai ir trumpi sijonai.

— Kokias laidas vaikams reikia žiūrėti per TV?

D. R. : Labai rekomenduočiau laidą “Farai”. Tai pamokoma laida. Įdomios ir dėmesio vertos laidos “Šok su manimi” (TV3) ir “Kviečiu šokti. Pažadinta aistra” (LNK). Šios laidos reikalingos bendram vaiko išprusimui ir išsilavinimui, kad būtų apie ką diskutuoti mokykloje ar būreliuose. Kad plėstų akiratį, vaikams taip pat reikėtų žiūrėti laidą “Pasaulis X” (LNK).

G. R. : Supermama turi būti atsakinga. Ji galėtų savo vaikams rekomenduoti “Gustavo enciklopediją” (LRT televizija). Dėl bendro išprusimo vaikai turėtų pasižiūrėti laidą “Lietuvos talentai” (TV3).

— Ar vaikams galima žiūrėti lietuviškus serialus?

D. R. : Galima ir netgi reikia.

G. R. : Manau, kad supermama privalo žiūrėti lietuviškus serialus — o ką gi ji kitaip aptarinės supermamų susibūrimuose? O jeigu žiūri supermama, tai žiūri ir jos vaikai. Lietuviški serialai yra geri, juose vaidina žinomi aktoriai, apie kuriuos rašo žurnalai.

— Ar galėtumėte dalyvauti talentų šou?

D. R. : Galėčiau. Supermama galėtų parodyti vyro dresavimo numerį. Supermamų vyrai yra puikiai išdresuoti. Nes jeigu tas vyras yra ne pagal supermamos įsivaizdavimą, koks turi būti sutuoktinis, jo išvis nebūtų. Talentų šou ji galėtų visiems parodyti, kokie turi būti supermamos ir tobulai išdresuoto vyro santykiai.

G. R. : Supermama yra drąsi moteris. Ji galėtų gražiai pašokti.

— Ko neturėtų pamiršti nė viena mama?

D. R. : Neturėtų pamiršti, kad ji yra supermama — supermenas su sijonu.

G. R. : Neturėtų pamiršti padėti paruošti pamokų savo vaikams ir pagaminti maisto iš ekologiškų produktų. Kaip juos atskirti? Jie dvigubai arba trigubai brangesni už paprastus ir dėl to vaikams labai sveiki.

— Kas yra supermamos superherojai?

D. R. : Dainininkai Toto Cutugno, Romas Dambrauskas ir Gytis Paškevičius. O išmoningumo viršūnė yra Arūnas Valinskas — jis tobulas ir politikoje, ir pramogų versle.

Kodėl ne supermamos vyras? Jeigu jis būtų supervyras, negalėtų turėti superžmonos, nes du superžmonės vienoje šeimoje — neįmanomas variantas.

G. R. : Popžvaigždė, į kurią galima lygiuotis, — dainininkė Kylie Minogue. Ir aktorius Bradas Pittas. Jis nuostabus vyras — gražus, šeimyniškas, rūpestingas, auginantis krūvą vaikų. Ko iš vyro daugiau gali norėti?

Kokia jūs supermama?

Donata Rinkevičienė: “Mano įkūnijama supermama — labai gerai viską žinanti, kategoriška, pripažįstanti tik savo nuomonę, nesileidžianti į kompromisus, apsukri, greitai apsisprendžianti, ryžtinga, mananti, kad yra labai protinga ir išradinga.

■ Gyvenime neturiu nė vieno panašaus bruožo. Tikrai nesu supermama. Supermama turėtų būti ir verslininkė, ir viską spėjanti daugiavaikė motina.

■ Mano supratimu, suderinti rimtą verslą ir skirti tiek dėmesio vaikams, kiek jo reikia — vežioti į mokyklas, būrelius, padėti ruošti pamokas ir t.t. — neįmanoma. Gal tokių moterų gyvenime ir būna, bet man atrodo, kad jos gudrauja. Aš tokių nepažįstu. O ga jos tik per interviu giriasi, kad viską spėja ir viską gali. Nors mano didžioji gyvenimo dalis skirta vaikams, esu paprasta mama. Užsiimti verslu tikrai negalėčiau, džiaugiuosi, kad dirbu teatre. Spėju ir dirbti, ir rūpintis šeima tik dėl to, kad tiksliai viską planuoju.”

■ Donata su vyru dirigentu Gintaru Rinkevičiumi augina keturis vaikus: 7 m. Marių, 8 m. Ievą, 9 m. Laurą ir 15 m. Danielę (iš pirmos santuokos).

Gabija Ryškuvienė: “Mano herojė yra iš tų moterų, kurios labai paiso kitų nuomonės, jai svarbu, ką šneka jos autoritetai — spindinčių žurnalų herojai. Ji stengiasi neatsilikti nuo aukštuomenės gyvenimo, gaudo naujausias mados tendencijas. Jos biblija — leidiniai, aprašantys sėkmės istorijas, renginius ir vakarėlius.

■ Ar turiu su savo heroje bendrų bruožų? Man, kaip ir jai, nesvetimas smalsumas. Tai visai priimtinas bruožas. Mano herojė yra smalsi, tik visą dėmesį nukreipusi netinkama linkme. Ji nori gražiai atrodyti ir gerai gyventi. Man, kaip moteriai, šie bruožai irgi suprantami.”

■ G.Ryškuvienė yra išsiskyrusi, augina 15 m. dukterį Eleną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.