Šiauliečiui M. Gvazdikui UNICEF atlygino už jo gerumą

Lietuviai Sieroje Leonėje skurdžiai gyvenantiems vaikams aukojo noriai. Vienam iš jų buvo atlyginta. Šiaulietis Martinas Gvazdikas laimėjo septynių dienų kelionę dviems asmenims į Egiptą. Laimėtoją burtų keliu išrinko Saulius Urbonavičius. Poilsinę kelionę į Tabos kurortą buvo galima laimėti aukojant UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ transliacijos metu.

Kelionės laimėtoją burtų keliu išrinko muzikantas Saulius Urbonavičius ir UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.<br>T. Bauras
Kelionės laimėtoją burtų keliu išrinko muzikantas Saulius Urbonavičius ir UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Oct 23, 2012, 8:47 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:07 PM

„Su jumis susisiekė jungtinis vaikų tautų fondas UNICEF. Ar žiūrėjote UNICEF šou?“, – išgirdęs tokį klausimą Martinas pasimetė.

Galų gale, supratęs apie ką yra kalbama, M. Gvazdikas pradėjo dalintis įspūdžiais. Devyniolikametis karys savanoris pasakojo, kad Sieros Leonės vaikams aukojo pamatęs vaizdo reportažus, kuriuose skurdžios valstybės vaikai nusilpę nepajėgė net valgyti. Paklaustas, ar nemano, kad Lietuvos vaikams labiau reikia pagalbos, Martinas pasakė, kad ten, Afrikoje, situacija yra daug blogesnė.

M. Gvazdikas tikino, kad nė nežinojo apie galimybę laimėti kelionę, tačiau ilgai nesvarstęs pasakė, kad į Egiptą keliaus kartu su savo drauge.

Spalio 12 dieną TV3 tiesioginiame eteryje nuskambėjęs UNICEF paramos renginys „Už kiekvieną vaiką“ sulaukė didžiulio Lietuvos žmonių palaikymo. Skurstantiems Siera Leonės vaikams buvo paaukota daugiau nei pusė milijono litų. Gerą valią pareiškė 90 340 žmonių.

Sieroje Leonėje, turinčioje 6 mln. gyventojų, net pusė yra vaikai. Kaip ir Kambodža, ši vakarų Afrikos valstybė buvo smarkiai nuniokota pilietinio karo, kuris prasidėjo 1991 m. ir tęsėsi net iki 2002-ųjų. Iki dabar Siera Leonė yra viena skurdžiausių Afrikos ir pasaulio šalių. Nors dauguma gyventojų verčiasi žemės ūkiu, šalyje nuolat trūksta maisto, dažni ligų proveržiai, ir kuo skaudžiausiai viskas atsiliepia vaikams. Daugiau nei 40 tūkstančių Sieros Leonės vaikų kasmet netenka viso pasaulio vaikų svajonės – užaugti.

Lietuvos žmonės dar turi galimybę padėti Siera Leonės vaikams, stokojantiems švaraus geriamojo vandens, maisto bei skiepų ir išgelbėti jų gyvenimus. Paaukoti UNICEF galite internetu – https://www.unicef.lt/paaukok-dabar/.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.