Dėl minutės šlovės A. Mickevičius dažosi lūpas, Č. Gabalis avi aukštakulnius, o Deivis tampa Cicinu

Iš mirusiųjų prisikėlę Michaelas Jacksonas ir Edith Piaf, scenos chuliganas Andrijus Danilka, geriausiai žinomas Verkos Serdiučkos slapyvardžiu, juokingai akis vartantis Filipas Kirkorovas ar su keistu akcentu dainuojanti Laima Vaikulė. Įlįsti į kito kailį nėra lengva, tačiau įmanoma. Tuo įsitikino “Muzikinės kaukės” (BTV) dalyviai.

A.Mickevičius sėkmingai persikūnijo ir į komiškąją Verką Serdiučką...<br>"Lietuvos ryto" archyvas
A.Mickevičius sėkmingai persikūnijo ir į komiškąją Verką Serdiučką...<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė ("TV antena")

Nov 4, 2012, 10:57 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:08 PM

Būrys Lietuvos atlikėjų ryžosi išmėginti jėgas persikūnijimo šou. Čia svarbiausia ne balsas, o gebėjimas tiksliai atkartoti kitų dainininkų išvaizdą, judesius, mimiką.

„Muzikinės kaukės“ pirštinę pakėlė dainininkai Česlovas Gabalis, Vilija Pilibaitytė-Mia, Ingrida Kolytė iš „Naujųjų pupyčių“, Deividas Norvilas-Deivis, „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara, taip pat aktorius Aistis Mickevičius, buvusi televizijos laidų vedėja ir renginių organizatorė Lidija Rasutis, „Mis Lietuva 2011“ Ieva Gervinskaitė.

Jų pasirodymus vertino reikli komisija. Į „Muzikinės kaukės“ finalą, kurį BTV žiūrovai matys lapkričio 8-ąją 20 val. 25 min., pateko Č.Gabalis, A.Mickevičius, L.Rasutis ir Mia. „TV antena“ pasidomėjo, kaip šou dalyviams sekėsi persikūnyti.

Dainos penkiomis kalbomis

Laisvai samdomas aktorius A.Mickevičius (36 m.) „Muzikinėje kaukėje“ pasirodė ne tik kaip persikūnijimo meistras, bet ir kaip poliglotas — dainuoti jam teko net penkiomis kalbomis.

Burtai lėmė, kad A.Mickevičius turėjo tapti Stasiu Povilaičiu, Verka Serdiučka, Liutauru Čepracku, Ilja Lagutenka iš grupės „Mumij Trol“, Marlena Dietrich, Joe Dassinu, F.Kirkorovu, Toto Cutugno, Egidijumi Dragūnu-Selu.

Vaidindamas M.Dietrich, Aistis dainavo vokiškai, būdamas J.Dassinas — prancūziškai, T.Cutugno dainą atliko itališkai, Verkos Serdiučkos, F.Kirkorovo ir I.Lagutenkos — rusiškai, kitas — lietuviškai.

„Ne kalbos buvo sunkiausia, — tvirtino A.Mickevičius. — Italų nemoku, nebent galėčiau kavos užsisakyti. Bet šia kalba jau teko dainuoti, kai mokiausi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Vokiečių, rusų ir prancūzų mokiausi mokykloje. Daug sudėtingiau buvo perteikti kiekvieno atlikėjo charakterį.“

Žavi komiški personažai

Nuolatinis persikūnijimas į kitą žmogų — profesionalaus aktoriaus duona, todėl A.Mickevičius, matyt, turėjo pranašumą prieš kitus „Muzikinės kaukės“ dalyvius.

„Žinoma, su dainininkais, kurie iš to gyvena, negalėjau varžytis vokaliniais duomenimis, bet šiame šou svarbiausia ne išdainuoti natą, nors pataikyti ir svarbu, o perteikti personažo dainavimo manierą. Manau, man tai pavyko“, — sakė aktorius, kuriam sunkiausia buvo vaidinti M.Dietrich. Tapti moterimi mėgindamas aktorius sužinojo, kad jos vaikšto kitaip nei vyrai.

„Manau, ka įvykdžiau visas užduotis. Pats labiausiai patenkintas buvau tuo, kaip persikūnijau į Verką Serdiučką. Šis personažas yra komiškas, o tokius man patinka vaidinti. Kaip patiko vaidinti ir F.Kirkorovą, nes jis labai juokingai varto akis“, — juokėsi A.Mickevičius.

„Tai, ką scenoje išdarinėjo Aistis, buvo neįtikėtina, — varžovui pagyras žėrė Č.Gabalis (47 m.) — Jo ne tik Verka Serdiučka buvo neįtikėtina, bet ir, pavyzdžiui, Selas. Į šiuos du personažus Aistis persikūnijo kone idealiai.“

Sunkiausia — šokti

Č.Gabalis sulaukė ne mažiau komplimentų nei profesionalus aktorius A.Mickevičius. Matydami, kaip vaidina Česlovas, Bryanas Adamsas, Cher, Mickas Jaggeris, Marijus Mikutavičius, Mantas Jankavičius, Stevie Wonderis ar M.Jacksonas su Franku Sinatra galėtų suabejoti, ar nežiūri į veidrodį.

Č.Gabalis — vokalo virtuozas, gebantis dainuoti bet kokia tonacija ir mokantis pamėgdžioti bet kurio atlikėjo balsą. Šiame šou paaiškėjo, kad jis — ir puikus aktorius.

„Kadaise Česlovą vadindavo kėgliu scenoje, nes jis beveik nejudėdavo. Bet vaidmenys teatre ir įvairiuose miuzikluose padėjo jam tapti vienu ryškiausių dainuojančių aktorių“, — komplimentus dainininkui žėrė „Muzikinės kaukės“ komisijos narys Arūnas Valinskas.

„Dainuoti man nebuvo sudėtinga, nes tai mano darbas. Sunkiausia buvo vaidinti“, — neslėpė Č.Gabalis.

Tapęs Cher, atlikėjas turėjo avėti aukštakulnius, o tai buvo nemenkas išbandymas. „Maniau, kad susilaužysiu abi kojas“, — kvatojo prie tokio apavo nepratęs atlikėjas.

Didelis iššūkis Č.Gabaliui buvo ir tapti S.Wonderiu — aklu juodaodžiu. „Teko nemažai padirbėti grimuotojoms, bet manau, kad išėjo neblogai. Ir dredus turėjau. Buvau pasikeitęs neatpažįstamai“, — pasakojo Č.Gabalis.

Kai teko įsikūnyti į M.Jacksoną, Č.Gabalis baiminosi, kad neįstengs pakartoti šio dainininko judesių, todėl pasirinko lyrišką dainą „We Are the World“.

Dainuoti rusiškai — kančia

Su akcentu lietuviškai kalbanti buvusi televizijos laidų vedėja L.Rasutis (55 m.) prancūziškai dainuoja kone idealiai tardama žodžius. Buvusi Amerikos lietuvė „Muzikinėje kaukėje“ persikūnijo į Tiną Turner, Elvį Presley, Ingą Valinskienę, Lizą Minnelli, E.Piaf, Johną Lennoną, Simoną Donskovą, Annie Lenox, Laimą Vaikulę.

Lidijos persikūnijimas į Prancūzijos scenos legendą E.Piaf žadą atėmė ir komisijos nariams, ir L.Rasutis varžovams.

„Aš mokiausi prancūzų kalbos, todėl nebuvo sunku“, — nusijuokė L.Rasutis.

„Lidija į personažą persikūnijo puikiai — sugebėjo atkartoti net E.Piaf akies trūkčiojimą“, — stebėjosi A.Valinskas.

Vis dėlto L.Rasutis itin vargo mokydamasi rusišką L.Vaikulės dainos „Akapulko“ tekstą.

„Su šia kalba beveik nebuvau susidūrusi, niekada jos nesimokiau, todėl dainos tekstą kone zulinau. Man tos kietos galūnės — ty, ty, ty — buvo siaubinga“, — neslėpė L.Rasutis.

Negailėjo kritikos sau

Sunkiausia L.Rasutis buvo persikūnyti į Seimo narę I.Valinskienę, kurią Lidija puikiai pažįsta.

„Niekaip neįstengiau pagauti Ingos dainavimo manieros. Scenoje ji emocijas perteikia ne gestais, o akimis. Ji nerodo savo jausmų, nesiplėšo. Dainuodama „Būk šalia“ Inga jausmus perteikia žvilgsniu. O man taip norėjosi tiesti rankas, nes, atrodė, žodžiai „Būk šalia/Būk, mano meile,/Tavo delnai man atstoja gimtuosius namus...“ to reikalauja“, — pasakojo L.Rasutis.

Apie šį L.Rasutis pasirodymą nieko gera nepasakė ir komisija, kurioje tąsyk buvo ir A.Valinskas.

„Dėl to aš labai išgyvenau, norėjau jam įtikti, kad Arūnas bent akimirką suabejotų, ar scenoje ne jo žmona. Nieko panašaus nenutiko ir aš suprantu kodėl“, — tvirtino L.Rasutis.

Užtat Lidija įsitikinusi, kad kitus tekusius personažus jai pavyko perteikti, nors, pavyzdžiui, buvo nelengva dainuoti S.Donskovo dainą su menku žemaitišku akcentu ar traukti tokiu aukštu balsu kaip E.Presley.

„Nesu profesionali dainininkė. Ne vienas „Muzikinės kaukės“ dalyvis kas savaitę du tris kartus kyla į sceną dainuoti, o aš padainuoju tik retkarčiais. O balsą — kaip ir raumenis — nuolat reikia treniruoti“, — teigė L.Rasutis.

„Net neįsivaizdavau, kad Lidija yra tokia artistiška! — L.Rasutis meistriškumu stebėjosi Mia. — Buvo tokių Lidijos pasirodymų, kad iš tiesų pasakiau: „Vau!“

Į sceną kilo karščiuodama

Miai (29 m.) „Muzikinėje kaukėje“ teko vaidinti Madonną, Amy Winehouse, Lady Gagą, Chrisą Normaną, Gwen Stefani, Whitney Houston, Celine Dion, Violetą Riaubiškytę, Anastacią.

Sunkiausia Miai buvo tapti V.Riaubiškyte.

„Manau, man nepavyko, — savikritiškai savo vaidybą įvertino V.Pilibaitytė. — Kodėl? Lietuvos atlikėjai paprastai neturi kokių nors išskirtinių bruožų. Scenoje jie neišsiskiria nei drabužiais, nei judesniais. O persikūnyti į žmogų, kuris neturi kokio nors charakteringo bruožo, itin sunku.“

Užtat kaip ji džiūgavo po pasirodymo, per kurį vaidino C.Dion! Miai pavyko perteikti ir šios dainininkės atlikimo manierą, ir elgesį scenoje.

„Sunku buvo dainuoti kaip Ch.Normanui, nes jo tonacija labai žema, vyriška. Specialiai nekeitėme tonacijos, kad atrodytų, jog dainuoja būtent šis atlikėjas“, — pasakojo V.Pilibaitytė.

Per kai kuriuos pasirodymus Mia dainavo smarkiai karščiuodama, nes sirgo bronchitu.

„Tokiais atvejais išversti iš lovos mane gali tik darbas. Apie profesionalius dainininkus sakoma, kad jei jie viena koja ne karste, eina į sceną. Tai absoliuti tiesa“, — šypsojosi Mia.

Įvertino keiksmažodžiu

D.Norvilui-Deiviui (30 m.) taip pat teko nemažai paprakaituoti, kad taptų Birute Dambrauskaite, Marilyn Mansonu, Jonu Bon Jovi, Danieliumi Dolskiu, Kastyčiu Kerbedžiu, Ryčiu Cicinu.

„Niekada nieko nekopijavau. Manau, kad kiekvienas Lietuvos dainininkas įdeda labai daug pastangų, kad sukurtų savitą stilių, kad taptų unikalus, todėl ką nors kopijuoti man net nelabai išeina“, — kuklinosi Deivis.

Smagiausia jam buvo vaidinti K.Kerbedį, sunkiausia — B.Dambrauskaitę, nes Deiviui ilgai buvo mįslė, kaip pakartoti šios dainininkės balsą. Tačiau jam pavyko, o komisijoje sėdėjusi B.Dambrauskaitė užkulisiuose net nepiktai paburnojo ant atlikėjo.

„Birutė priėjo, apsikabino ir pasakė: „K... tu!“ Tai net nežinau, čia priekaištas ar komplimentas“, — suglumo Deivis.

Mėgdžiodamas R.Ciciną D.Norvilas scenoje pasirodė su „Rokados“ šokėjomis — tomis pačiomis, su kuriomis šoka ir estrados princu neretai vadinamas R.Cicinas.

Kai šis pamatė Deivio ir „Rokados“ nuotraukas, nusijuokė, kad žemaūgis atlikėjas D.Norvilas išties tapo į jį panašus.

„Tai, ką mačiau per „Muzikinę kaukę“, buvo neįtikėtina, — neslėpė šio šou komisijos narė aktorė Kristina Kazlauskaitė. — Kartais norėjau plaukus rautis nežinodama, kaip paskirstyti balus, nes visi atlikėjai dirbo neįtikėtinai puikiai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.