Aktorius ir choreografas G. Ivanauskas už vairavimą išgėrus neteko vairuotojo pažymėjimo

Nuo pat ankstyvo ketvirtadienio ryto režisieriumi, aktoriumi ir šokėju prisistatantis Gytis Ivanauskas turėjo varstyti ne repeticijų salės, o Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo duris. Čia jis turėjo aiškintis dėl to, kad sėdo prie automobilio vairo išgėręs, tačiau teisme G. Ivanauskas nepasirodė. Bylos svarstymas, aktoriaus prašymu, įvyko be jo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2012, 1:41 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:17 AM

Šokėjui teismo nuosprendis nebuvo itin griežtas – G. Ivanauskui uždrausta vienerius metus vairuoti bet kokią transporto priemonę. Taip pat jam buvo paskirta 1000 litų bauda. G. Ivanausko administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjusi teisėja Lilija Tarčevskaja jam skyrė minimalią baudą.

Nemalonumų G. Ivanauskas sulaukė dėl spalio 25-osios įvykių, kai apie pusę 12 nakties Vilniuje policijos pareigūnai sustabdė šokėjo vairuojamą automobilį „Honda CR-V“. G. Ivanauskui buvo nustatytas 1,16 promilių girtumas.

G. Ivanausko atsakomybę palengvino tai, kad aktorius prisipažino padaręs pažeidimą. Vis dėlto teismas atsižvelgė į tai, kad jis ir anksčiau buvo baustas už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

Teismui perduotame G. Ivanausko prašyme dėl bylos svarstymo jam nedalyvaujant, buvo nurodyta, kad šokėjas gailisi dėl savo padaryto nusižengimo. Taip pat jis prašė atidėti teismo sprendimą dėl vairuotojo pažymėjimo atėmimo.

„Vairuotojo pažymėjimas man yra būtinas darbe, neturint jo sustotų visa mano vardo teatro veikla, – rašė G. Ivanauskas. – Be to, turiu problemų su sveikata, dėl to pėsčiomis negaliu įveikti didesnių atstumų“, - prašyme dėstė G. Ivanauskas.

Dar 2008 metais padaryto prasižengimo, menininkui buvo skirta 1000 litų bauda bei metams atimtas vairuotojo pažymėjimas. Pasak Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato, Vilniuje, Naugarduko gatvėje, G. Ivanauską sustabdę pareigūnai nustatė jam lengvą girtumo laipsnį.

Jau kuris laikas išsisukinėjęs nuo tiesų, aktorius šiandien informacijos taip pat nelinkęs komentuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.