A. Brazauską nuo žmonos nuviliojusi Kristina dalija šeimyninius patarimus sūnui (papildyta)

Verslininkė ir politikė Kristina Brazauskienė (63 m.) netrukus taps ir antrojo anūko močiute. Vienturčio sūnaus iš pirmosios santuokos verslininko Ernesto Butrimo (41 m.) gyvenimo draugė Jurgita Alsytė (31 m.) antros atžalos turėtų susilaukti jau po kelių savaičių. Nors pora savo santykių nėra įteisinusi, K. Brazauskienė jau senokai Jurgitą vadina marčia.

K. Brazauskienei sūnaus mylimoji J. Alsytė po kelių savaičių padovanos antrą anūką.<br>R. Danisevičius
K. Brazauskienei sūnaus mylimoji J. Alsytė po kelių savaičių padovanos antrą anūką.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Gyvenimo būdas”)

Nov 17, 2012, 7:51 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:31 AM

Šviesaus atminimo prezidento Algirdo Brazausko našlei nereikia sukti galvos dėl to, su kuo eiti į renginius. Ji dažniausiai pasikviečia sūnaus mylimąją Jurgitą.

Banko tarnautoja J. Alsytė šiuo metu turi daugiau laisvo laiko, nes jai nereikia skubėti į darbą. Jurgita išėjo motinystės atostogų.

Kol ji dar nepagimdė, mielai sutinka leisti vakarus su K.Brazauskiene. Neseniai abi moterys grožėjosi garsiausio šalies dizainerio Juozo Statkevičiaus nauja kolekcija.

K. Brazauskienei nuobodžiauti neleidžia ir jos trejų metų anūkė Ieva, kurią tėvai dažnai patiki prižiūrėti močiutei.

Verslininkei ir politikei anūkė teikia daugiau džiaugsmo negu rūpesčių: „Ievutė – labai šauni. Šoka, dainuoja ir močiutę šokdina. Ją man palieka neilgam – dienai ar dviem, todėl nebijau prižiūrėti mažo vaiko, prisiimti atsakomybės.”

K. Brazauskienei ilgiau mėgautis anūkės draugija netenka, nes Ieva lanko vaikų darželį. Jame mažyliai mokomi anglų kalbos.

Tad į svečius atvykusi mergaitė kalbėdama įterpia ir angliškų žodžių.

„Anūkė mėgsta įsakinėti: „Močiute, come (liet. – ateik); močiute, look (liet. – žiūrėk)”, – juokėsi K. Brazauskienė.

Moteris nekantrauja, kada galės sūpuoti antrą anūką. Medikai prognozuoja, kad Jurgita susilauks sūnaus.

J. Alsytė po motinystės atostogų jau buvo grįžusi į darbą, tačiau padirbusi metus vėl tapo nėščia.

„Sūnus ir marti galėjo anksčiau pamąstyti apie naują šeimos narį. Kuo mažesnis vaikų amžiaus skirtumas, tuo lengviau juos auginti. Juk pametinukai užauga kone vienu metu”, – įsitikinusi K. Brazauskienė.

J.Alsytės nėštumas pakeitė poros planus, kaip ir kasmet, vėlų rudenį išvykti už Atlanto.

K.Brazauskienės sūnus iš pirmosios santuokos E.Butrimas saulėtoje Floridoje (JAV) turi apartamentus, todėl vėsiuoju sezonu dažnai ten vyksta pailsėti. Dabar kelionę teko atidėti dėl mylimosios gimdymo.

„Šeima ketino vykti į Floridą, bet nutarė, kad Jurgita gimdys Vilniuje.

Jeigu marti būtų gimdžiusi JAV, jiems būtų tekę pusę metų praleisti Amerikoje, kol paaugtų kūdikis. Juk sunku keliauti per Atlantą atgal su naujagimiu”, – įsitikinusi K. Brazauskienė.

Nors J.Alsytė ir E.Butrimas nėra susituokę, K. Brazauskienė Jurgitą vadina marčia.

„Vaikui tėvas davė pavardę. Dokumentai nekeičia santykių”, – įsitikinusi prezidento našlė.

Ar ilgai viengungis buvęs E. Butrimas kada nors žengs prie altoriaus?

Ernestas prieš pusmetį pasipiršo Jurgitai. Sužadėtiniai, greitai tapsiantys dviejų atžalų tėvais, svarsto ir apie vestuves.

Laimingi ir nesusituokę

Vienas garsiausių Lietuvos krepšininkų Šarūnas Jasikevičius (36 m.) ir jo širdies draugė Anna Douka (25 m.) augina dvejų metų dukterį Ailą ir dešimties mėnesių sūnų Šarūną.

„Vaikai sujungia žmones. O nueiti ir pasirašyti popierius nėra taip svarbu”, – įsitikinęs Š. Jasikevičius.

Krepšininkas net ir susituokusios poros nelaiko šeima, kol ji neturi vaikų. Š. Jasikevičius tai žino iš patirties, nes praeityje buvo vedęs grožio konkurso „Mis pasaulis 1998” nugalėtoją, Izraelyje žinomą modelį ir aktorę Linor Abargil. 2006-aisiais susituokusi pora po dvejų metų pasuko skirtingais keliais. Juodu vaikų neturėjo.

Bendrovės „Du broliai” bendraturtis Tomas Jankauskas (32 m.) ir jo mylimoji, buvusi manekenė Gendra Mikalajūnaitė (28 m.) – dviejų atžalų tėvai. Pora augina dvejų metų Leilą ir aštuonių mėnesių Smiltę.

„Vestuves atidėjome ateičiai. Tikimės, kad per artimiausius dvejus metus susituoksime. Poroms visaip gyvenime nutinka. Vestuvių nesureikšminu. Dabar savo draugę ir dukteris vadinu šeima”, – tikino Klaipėdoje gyvenantis T. Jankauskas, pernai per Kūčias pasipiršęs savo dukterų motinai.

T. Jankauskas gyvenimo draugei ant piršto užmovė savo motinos žiedą, kurį kadaise jai dovanojo Tomo tėvas. „Vaikystėje man labai patikdavo mamos žiedas. Žaisdamas su juo sakydavau: mano žmona nešios šį žiedą”, – apie sužadėtuvių žiedą su smaragdu pasakojo T. Jankauskas.

Drabužių dizainerė Viktorija Jakučinskaitė (31 m.) su gyvenimo draugu verslininku Vitalijumi Jančenkovu (38 m.) augina dvi dukteris: Ievą Mają (8 m.) ir Veroniką (5 m).

„Vienuolika metų esame kartu, bet nesame susituokę. Vitalijus kartą buvo vedęs, išsiskyrė. Jis buvo prisiekęs meilę bažnyčioje. Aš nenorėjau tekėti, keisti pavardės, vadintis žmona, nes tai man siejasi su vaidmeniu. Ir be dokumentų gyvename kaip tikra šeima, auginame vaikus”, – patikino V. Jakučinskaitė.

Tik Viktorijos ir Vitalijaus dukterys mano, kad jų tėvai esą atšoko vestuves. „Jeigu mes gimėme, vadinasi, buvo ir jūsų vestuvės”, – taip sykį gimdytojams dėstė atžalos, nors tėvai nuo vaikų neslepia, kad jųdviejų ryšys nėra įteisintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.