Elitinę prostitutę amerikiečių juostoje suvaidinusi I. Dapkūnaitė: „Man įdomus pats procesas“

Kone kas savaitę Lietuvoje pasirodo kokio nors naujo filmo premjera. Čia rodomos įvairiausios komedijos, veiksmo ar siaubo filmai, trileriai. Kiekvienas savo mėgstamo laukia su nekantrumu. Neaišku, kiek Lietuvoje populiarus romantinis žanras, tačiau filmai, kuriuose gausu erotinių scenų nepraeina nei pro vieno akis. Ypač tuomet, kai juose vieną iš pagrindinių vaidmenų atlieka bene garsiausia, Lietuvos vardą užsienyje garsinanti aktorė Ingeborga Dapkūnaitė.

Į Lietuvą atvyko Ingeborga Dapkūnaitė.<br>V. Balkūnas
Į Lietuvą atvyko Ingeborga Dapkūnaitė.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Nov 17, 2012, 8:45 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:59 AM

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus kino centre „Vingis“ buvo pristatyta ilgai laukta amerikiečių drama „30 širdies dūžių“.

Vėlyvas filmo premjeros laikas taip pat pasirinktas ne šiaip sau. Juostoje netrūksta atvirų, kartais net kiek nešvankių, pokalbių, erotikos elementų, atvirų sekso scenų. Todėl nekantriai laukiantys filmo buvo įspėti iš anksto – jis skirtas tik suaugusiems.

Prieš trejus metus nufilmuotoje amerikiečių režisieriaus Alexio Lloydo juostoje lietuvių aktorei teko nelengvas vaidmuo – ji įkūnijo elitinę prostitutę. Dar anksčiau duodama interviu vienam rusų leidiniui, ji juokėsi, kad laisvo elgesio moters rolė jai nebuvo svetima – teatro scenoje prostitutę ji vaidino ne kartą.

I. Dapkūnaitė taip pat prisiminė, kaip sykį ruošiant numerį, jai teko susipažinti su striptizo šokio technika. Tuomet ji pagalbos kreipėsi į Londone gyvenančią bičiulę, kuri šioje sferoje buvo tikra profesionalė.

Jau nebe pirmus metu tarp Maskvos ir Londono gyvenanti aktorė Vilniuje – itin reta viešnia, todėl jos pasirodymas premjeriniame filmo seanse tapo malonia staigmena visiems jos gerbėjams. Daugiausia svetur vaidmenis kuriantis aktorė sutiko papasakoti apie provokuojančio vaidmens pasirinkimo aplinkybes bei šiek tiek pradengė juostos filmavimo užkulisių užuolaidą.

„Tai filmas apie seksą. Tiek, kiek aš prisimenu scenarijų“, – juokėsi ji. Tačiau, pasak jos, nuogumas nėra gėda, o priešingai – apibūdina vaidmens drąsą. Tai – dalis vaidmens, todėl jo jei to vengiama – tai tampa spekuliacija. I. Dapkūnaitė sako, kad svarbiausia – režisieriaus talentas.

„Į vaidmenį niekuomet nežiūriu kai į vienetą. Vaidmuo yra tverinys. O ar jis nuogas, ar apsirengęs – tai priklauso nuo režisieriaus“, – sakė ji. Aktorė užsiminė, kad filmuojant juostą sąlygos buvo labai sunkios, o biudžetas – nedidelis. Tuo metu taip pat buvo labai karšta. Aktorei ypač įsiminė scenos filmuotos pirtyje, kuomet kameros dar labiau įkaitina aplinką.

Rasti darbą užsienyje ir gauti vaidmenį nėra labai lengva. Pasak I. Dapkūnaitės, Vakaruose yra nustatyta sistema: yra agentas, kuris padeda valdyti visus procesus, reprezentuoja aktorių: „Taip, yra draugai, yra pažįstami, tačiau dialogas būna paprastas: jeigu režisierius nori, kad aš filmuočiausi, o mano prodiuseriai ne – privalau klausyti jų“.

Filmo siužetas smalsų žiūrovą nukelia į aistra pulsuojantį Niujorką bei supažindina su geismo, pagundos ir vienos nakties nuotykių ištroškusiais miestiečiais.

I. Dapkūnaitė filme atlieka turtingus klientus intymiai aptarnaujančios Alisos vaidmenį, kuri lovoje mėgsta dominuoti ir pašėlusiai improvizuoti. Ji profesionaliai atidirba eilinę pamainą ir padaro laimingu dar vieną plevėsą, tačiau neatsispiria pagundai įkaitusioje pirtyje intymiau pačiupinėti ženkliai jaunesnį vyrą, kuris dar niekuomet neglamonėjo tikros moters.

Pati iki šiol filmo nemačiusi aktorė juokavo, kad nors tiki jo sėkme, tačiau negali nuspėti – bus jis vykęs ar ne. „Savo darbą aš jau padariau. Visa kita nuo manęs nebepriklauso“, – šypsojosi ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.