Pramogų pasaulio atstovai klausėsi sekso guru virtusio A. Ramanausko-Greitai pamokymų

Trečiadienio vakarą Vilniaus „Domino“ teatre rinkosi linksmų plaučių teatro mėgėjai – čia buvo pristatytas interaktyvus šou „Sex Guru“. Austrų komiko Wolfgango Weinbergerio komediją Lietuvoje režisavęs Sakalas Uždavinys savo žiūrovams pažadėjo, kad spektaklis radikaliai pakeis jų gyvenimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Nov 29, 2012, 12:53 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:39 AM

„Sex guru“ – intymiai atviras, tačiau tuo pačiu metu linksmas ir net juokingas interaktyvus šou suaugusiems, kuriame scenoje esantys lektoriai tampa seksualinio gyvenimo vedliais. Vos du aktoriai dvi valandas trunkančiame spektaklyje šmaikščiai iškelia daugeliui žinomas, tačiau šokiruojančias seksualinio gyvenimo scenas.

Pagrindinį vaidmenį spektaklio premjeroje suvaidino aštrialiežuvis televizijos laidų vedėjas Algis Ramanauskas-Greitai. Vėliau pasirodančiuose seansuose jį ne kartą pakeis ir žinomas Lietuvos aktorius Arūnas Sakalauskas. Abu jie komedijoje virsta tikrai lektoriais, galinčiais patarti įvairiausiais gyvenimo klausimais.

„Džiaugiuosi galėdamas bent teatro būdu lytiškai apšviesti Lietuvos publiką ir būti lytiškai jos apšviestas pats“, – dar prieš pasirodymą sakė A. Ramanauskas. Tuo tarpu A. Sakalaukas pažadėjo nepalikti neatsakytų klausimų: „Išsiaiškinsime viską apie seksą, ką norėjom sužinoti, bet nedrįsom paklausti.“

Režisieriaus S. Uždavinio teigimu, spektaklyje gausu praktinių patarimų, kurie turėtų praversti kiekvieno suaugusio žmogaus gyvenime. Pirmoje jo dalyje A. Ramanauskas-Greitai, kaip tikras lektorius, šmaikščiai dėstė mintis apie vyrų ir moterų tarpusavio santykius ir kiekvieno jų psichologiją. Remdamasis jų žiniomis jis sudarė įvairiausias formules, nusakančias kiekvieno individualius seksualinio gyvenimo lūkesčius ir pasiekimus. Jis taip pat grafiškai vaizdavo piešinius, iš kurių buvo galima spręsti kokios moterys kokių vyrų trokšta bei kokius gauna ir atvirkščiai.

Ekspromtu atsakinėdamas į salėje žiūrovų užduodamus klausimus, A. Ramanauskas-Greitai scenoje improvizavo ir savo atsakymai visus susirinkusius privertė kone pravirkti iš juoko.

Per neilgai trukusią pertrauką ant specialių kortelių galėjo užrašyti ramybės neduodantį klausimą, kuris antroje spektaklio dalyje buvo garsiai perskaitytas, o atsakymo į jį ieškojo ne tik sekso guru A. Ramanauskas-Greitai, tačiau ir visi likusieji. Kad būtų įdomiau, improvizacijų komedijos rengėjai moteris ir vyrus paprašė pakeisti sėdimas vietas ir susėsti į skirtingas salės puses. Toks sprendimas buvo pasirinktas ne šiaip sau.

A. Ramanauskas-Greitai jau nuo pat pirmųjų spektaklio minučių kartas nuo karto viešai užduodavo klausimą, į kurį kiekvienas turėjo du atsakymus: „taip“ arba „ne“. Sutikus su jo teiginiu, salės žiūrovų aktorius prašė „pamykti“ tariant raidę „mmm“. Daugelis į spektaklį atėjo su savo antromis pusėmis, todėl kartais net manydami vienaip, kai kurie pasikuklindavo savo atsakymo ir nusprendė verčiau patylėti. Todėl sėdint skirtingose barikadų pusėse daug dažniau girdėjosi tiek moteriškas, tiek vyriškas teiginiui pritariantis balsas. Tai salėje sukėlė itin daug juoko ir smagių emocijų.

A. Ramanauskas-Greitai scenoje vilkėjo stilingą juodą kostiumą, kurį jam sukūrė bene garsiausias Lietuvos dizaineris Juozas Statkevičius.

Į spektaklio premjerą susirinko pilna salė žmonių, tarp kurių – nemažai visuomenėje atpažįstamų žmonių. Pasisemti geros humoro dozės atvyko verslininkai bei pramogų pasaulio atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.