A. Zuokienė atvirukus dukrai siunčia Kalėdų senelio vardu

Artėjant Kalėdų karštinei, pradedame galvoti ne tik ką padovanoti artimiesiems, bet ir kaip pasveikinti. Taupantys laiką greičiausiai tai darys vieno mygtuko paspaudimu išsiųsdami elektroninį laišką ar trumpąją žinutę mobiliuoju telefonu. Tačiau norintys parodyti ypatingą dėmesį šiemet kviečiami prisiminti vaikystę ir išsiųsti popierinį Kalėdų sveikinimą.

Jaunėlei dukrai A. Zuokienė ir išsiuntė atviruką ne savo, o Kalėdų senelio vardu.<br>J. Stacevičius
Jaunėlei dukrai A. Zuokienė ir išsiuntė atviruką ne savo, o Kalėdų senelio vardu.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

2012-11-30 13:01, atnaujinta 2018-03-14 23:50

Didžiųjų šalies miestų „Vagos“ knygynuose tai bus galima padaryti nemokamai – tereikės išsirinkti vieną iš menininko Artūro Krištopaičio kurtų šmaikščių atvirukų, užrašyti linkėjimus bei, nurodžius adresatą, įdėti į voką ir įmesti į specialią akcijos dėžę. Sveikinimą galite siųsti ne tik Lietuvos ribose, bet ir bet kur į užsienį.

Penktadienio vidurdienį surengtame akcijos pristatyme apsilankiusi televizijos laidų vedėja ir žurnalistė Beata Nicholson džiaugėsi, kad tradicinį paštą prieš Kalėdas vis dažniau prisimena ir lietuviai. „Popierinius sveikinimus siunčiu kasmet, man tai įprasta“, – pasakojo Londone gyvenanti moteris. Anot jos, ranka rašyti Kalėdų sveikinimus britams įprasta.

Popierinius atvirukus kasmet prieš šventes teigė rašanti ir Agnė Zuokienė. Portalui lrytas.lt ji prisipažino, sveikinimų išsiunčianti ne vieną šimtą, taip parodydama dėmesį ne tik užsienyje gyvenantiems draugams ir artimiesiems, bet nepamirštanti ir kolegų ar net šeimos gydytojų.

„Tikrai siųsiu atviruką ir prieš daugiau nei metus į avariją patekusio sūnaus gydytojui“, – sakė moteris. Ji sakė, kad šeimoje tradicinis paštas tikrai nėra pamirštas – popieriniais laiškais susirašinėja Didžiojoje Britanijoje studijuojanti dukra su namuose likusia mažiausiąja. Būtent jaunėlei A. Zuokienė ir išsiuntė atviruką, tik ne savo, o Kalėdų senelio vardu.

Žurnalistė ir laidų vedėja Lavija Šurnaitė bei daininkė Elena Puidokaitė-Atlanta teigė tradicinius sveikinimus primiršusios.

„Mėgstu atvirlaiškius siųsti iš kelionių, kalėdinius sveikinimus siųsdavau seniau, dabar tiesiog paskambinu ar nusiunčiu žinutę“, – dalijosi L. Šurnaitė. Pakviesta prisiminti tradicinį paštą ir užrašyti popierinį atviruką, ji neslėpė pirmiausia užrašiusi savo namų adresą – norėjo šventinių linkėjimų nusiųsti sūnui ir vyrui.

Dainininkė Atlanta sakė šiemet būtinai prisiminsianti popierinius sveikinimus. „Žinau, kiek džiaugsmo suteikia kad ir vos keli ranka ant atviruko brūkštelti žodžiai, tarp šūsnies sąskaitų rasti pašto dėžutėje“, – šypsodamasi kalbėjo dainininkė.

„Lietuvos pašto“ atstovai pasakojo, kad tradicija siųsti popierinius sveikinimus mažėja visame pasaulyje, tačiau lietuviai vis dar išsiunčia palyginti daug tradicinių atvirukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.