Naujuosius Rygoje sutikęs J. Statkevičius jautėsi lyg turtinguose buržuazinio prieškario laikuose

Karšta Kanarų saulė ir puošni naujametė opera atgaivino po kolekcijos pristatymo pervargusį ir tėvo netekties prislėgtą dizainerį Juozą Statkevičių (44 m.).

Pasilepinęs puikiuose paplūdimiuose ir gražiai įdegęs Naujuosius metus J. Statkevičius sutiko kaimyninės Latvijos sostinėje, kur turi gerų draugų. Ryga jam seniai kelia sentimentų – būtent šiame mieste 1992 metais lietuvis laimėjo prizą avangardinės mados festivalyje.<br>Asmeninis archyvas
Pasilepinęs puikiuose paplūdimiuose ir gražiai įdegęs Naujuosius metus J. Statkevičius sutiko kaimyninės Latvijos sostinėje, kur turi gerų draugų. Ryga jam seniai kelia sentimentų – būtent šiame mieste 1992 metais lietuvis laimėjo prizą avangardinės mados festivalyje.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

"Stilius"

Jan 10, 2013, 11:09 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:16 PM

Dizainerio J. Statkevičiaus užmojai visuomet dideli ir pilni staigmenų. Štai jam ilsintis Kanaruose socialiniame tinkle pasirodė jo nuogo nuotrauka iš paplūdimio. Vieni piktinosi, kiti grožėjosi dailiu kūnu, bet abejingų nebuvo.

Pasilepinęs puikiuose paplūdimiuose ir gražiai įdegęs Naujuosius metus J. Statkevičius sutiko kaimyninės Latvijos sostinėje, kur turi gerų draugų. Ryga jam seniai kelia sentimentų – būtent šiame mieste 1992 metais lietuvis laimėjo prizą avangardinės mados festivalyje.

Tad artėjant šventei jo jau laukė būrys draugų su Latvijos nacionalinės operos vadovu Andrejumi Žagaru priešakyje. Juodu susipažino, kai Juozui buvo 17 metų, tuomet Andrejus buvo mados festivalių režisierius.

Koncerte Juozo laukė malonus susitikimas su kadencija baigusiu Latvijos prezidentu Valdžiu Zatleru ir jo žmona Lilita. Ji vilkėjo lietuvių kūrėjo suknele. J. Statkevičiaus modeliuotą fraką tą vakarą buvo užsivilkęs ir orkestrui dirigavęs Modestas Pitrėnas.

Operoje buvo ir daugiau lietuvių – baleto žvaigždė Eglė Špokaitė su vyru Dainiumi Mačikėnu bei verslininkai Kristina ir Vaidas Sliesoraičiai, taip pat ne vieną operą Rygoje pastatęs režisierius Gintaras Varnas.

„Operos vadovas A. Žagaras Naujųjų vakarą daug meno, verslo atstovų, diplomatų sukvietė į ištaigingą trečiąjį teatro aukštą, iš kurio atsiveria puikus vaizdas į miesto sodą su fontanu.

Išpuošta salė spindėjo auksuotais lipdiniais, bronziniais sietynais ir žvakidėmis. Aristokratiška aura supo senovinius baldus, aksomines užuolaidas, girgždantį parketą siekiančias baltas staltieses, grakščiai serviruotus stalus ir elegantiškai padabintą eglutę.

Susirinko penkiasdešimt geriausios veislės personų. Nesipuikuoju jų draugija, tiesiog tai žmonės, pasiekę karjeros aukštumas”, – apie pokylį Rygoje pasakojo Juozas.

Svečių apdarai buvo puošnūs – kostiumai ir smokingai, parketą liečiančios aksominės ir šilkinės suknelės, nuogos nugaros, gilios iškirptės, tikri papuošalai.

Juozo ekstravagantiškas žibantis kostiumas iš naujausios jo kolekcijos sukėlė susižavėjimo bangą. Ore tvyrojo kvapų puokštė, kurioje lietuvis užuodė ir jo paties sukurtų kvepalų aromatą.

Svečiams buvo patiekta penkių patiekalų vakarienė. Maloniai nuteikė latvių kompozitoriaus Arturo Maskato ir jo tautietės dainininkės Lienės Kincos koncertas.

Kai išgirdo dainuojant vokiškai, Juozas pasijuto lyg turtinguose dekadentiškuose buržuazinio prieškario laikuose.

„Neapsieita ir be kuriozų. Pasigirdus pirmiems fejerverkams suskubome leistis į tūkstančiais lempučių išpuoštą kolonų terasą. Keliolikos žmonių grupė lyg Luiso Bunuelio filme „Kuklus buržuazijos žavesys” neradome išėjimo, nors terasa buvo matyti pro langą!

Lakstėme aukštyn ir žemyn, kol likus minutei iki vidurnakčio patekome į fejerverkų, konfeti ir serpantinų lietų terasoje. Juokavome, kad teatro fantomas nenorėjo mūsų išleisti, ir tai ženklas, kad čia mes dirbsime.

Naujuosius sutikau gražiai, tad šie metai man bus puikūs, laimingi”, – dalijosi įspūdžiais Juozas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.