Paauglystėje podiumu žingsniavusi I. Stumbrienė dukrai siekti modelio karjeros nedraus

Aukšta ir liekna dviejų vaikų mama Inga Stumbrienė (29 m.) nors ir netapo profesionaliu modeliu, paauglystėje žingsniuodavo podiumu demonstruodama drabužius. Svajonės tapti manekene Inga niekada neturėjo, tačiau jos šešerių metų dukra Estela jau dabar rodo didelį norą pristatyti dizainerių kolekcijas.

Inga sakė, kad apie modelio karjerą niekada rimtai nemąstė. Tėvai ją auklėjo griežtai, todėl pirmoje vietoje buvo mokslai. Drabužių pristatymai virto tik laisvalaikio užsiėmimu: „Tėtis aiškindavo, kad duoną valgysiu tik baigusi ekonomikos ar teisės studijas, todėl ant podiumo užlipdavau tik turėdama laisvo laiko. Tai buvo tapę mano hobiu“.<br>R. Neverbickas
Inga sakė, kad apie modelio karjerą niekada rimtai nemąstė. Tėvai ją auklėjo griežtai, todėl pirmoje vietoje buvo mokslai. Drabužių pristatymai virto tik laisvalaikio užsiėmimu: „Tėtis aiškindavo, kad duoną valgysiu tik baigusi ekonomikos ar teisės studijas, todėl ant podiumo užlipdavau tik turėdama laisvo laiko. Tai buvo tapę mano hobiu“.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jan 17, 2013, 6:24 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:37 PM

I. Stumbrienė pamena, kai į mokyklą, kurią lankė, atvyko modelių agentūros darbuotojai ir jai pasiūlė išmokti modelio subtilybių. Inga ir dar kelios tuometinės jos bendraklasės pusę metų vienoje Vilniaus modelių agentūroje mokėsi kaip taisyklingai vaikščioti podiumu ir kaip pozuoti fotografams. Kelis kartus pristatė drabužių kolekcijas. Sulaukusi pilnametystės dalyvavo „Mis Stilius“ konkurse. „Tačiau viskas labai greitai baigėsi, nes agentūra man nepasirodė gera“, - pasakojo moteris.

Inga sakė, kad apie modelio karjerą niekada rimtai nemąstė. Tėvai ją auklėjo griežtai, todėl pirmoje vietoje buvo mokslai. Drabužių pristatymai virto tik laisvalaikio užsiėmimu: „Tėtis aiškindavo, kad duoną valgysiu tik baigusi ekonomikos ar teisės studijas, todėl ant podiumo užlipdavau tik turėdama laisvo laiko. Tai buvo tapę mano hobiu“.

Vėl prisiminti paauglystėje įgytas žinias modelių agentūroje Ingai teko susilaukus dukros Estelos. Mergaitei kiek paaugus jos abi buvo kviečiamos pristatyti Lietuvoje žinomų dizainerių kūrinius ant podiumo: drabužius, skirtus mamai ir vaikui. Nors I. Stumbrienės dukrai dar tik šešeri, ji jau lanko modelių būrelį ir veržiasi ant podiumo.

„Kartą mūsų šeimos draugė pakvietė Estelą sudalyvauti gražiausių plaukų konkurse. Dukra jį laimėjo, o po to pasipylė modelių būrelių vadovų skambučiai. Estela yra drąsi, atkakli, nejaučia scenos baimės, puikiai jaučiasi prieš objektyvą. Būrelio vadovai dukra pasitiki, o tai suteikia jai džiaugsmo. Kiekvieną mėnesį Estela pristato vaikiškų rūbelių kolekcijas. Tuoj reikės honorarų prašyti už jos pasirodymus ant podiumo“, - nusijuokė Inga.

Portalui lrytas.lt I. Stumbrienė sakė, kad dukrai paaugus jai nedraus rimčiau pasinerti į manekenių pasaulį. Tačiau pagalvojusi apie tai, kad vos 14 metų sulaukusi Estela pareikštų norą modeliu padirbėti Milane ar Niujorke, susimąstytų.

„Širdis suvirpėtų... Būtų šiek tiek baisu ir neramu išleisti paauglę dukrą vieną į svečią šalį. Manau, kad ilgai svarstyčiau. Tačiau būtų teisinga suteikti galimybę pabandyti“, - kalbėjo Inga.

Paklausta, ar pačiai nesinori apsivilkus dizainerio kurtą suknelę ją pristatyti ant podiumo, moteris patikino, kad dėmesio jai užtenka ir taip, nes su vyru Aivaru lankydamasi įvairiuose vakarėliuose jaučiasi kaip ant podiumo: „Patikėkite, aplinkinių žvilgsnių pakanka“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.