Laukdamas pasaulio pabaigos Š. Marčiulionis ramybės ieškojo majų šventykloje (papildyta)

Buvęs krepšininkas Šarūnas Marčiulionis (48 m.) su žmona Laura (31 m.) lengviau atsikvėpė. Dvasinės ramybės ieškoję Meksikos majų šventykloje, savo sodyboje Molėtų rajone išgyvenę pranašautą pasaulio pabaigą sutuoktiniai sveikino vienas kitą su naujo gyvenimo pradžia ir netruko įsisukti į įprastą gyvenimo ritmą.

Laukdami praėjusiais metais pranašautos pasaulio pabaigos Š. Marčiulionis su žmona Laura iš pradžių dvasinės ramybės ieškojo Meksikos majų šventykloje, o po to pasislėpė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Laukdami praėjusiais metais pranašautos pasaulio pabaigos Š. Marčiulionis su žmona Laura iš pradžių dvasinės ramybės ieškojo Meksikos majų šventykloje, o po to pasislėpė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Vinevičiūtė ("Gyvenimo būdas")

Jan 19, 2013, 10:11 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:12 PM

Krepšinio legenda Š.Marčiulionis savęs nevadina mistiku. Jis netiki skaičiais, astrologija, horoskopais.

Tačiau kai visas pasaulis kraustėsi iš proto dėl praėjusių metų gruodžio 21-ąją turėjusios ištikti pasaulio pabaigos, kuri esą numatyta senovės majų kalendoriuje, sunerimo ir jis.

Norėdamas išsklaidyti baimę praeityje garsus krepšininkas su žmona Laura iš pradžių apsilankė majų šventykloje Meksikoje, o lemtingąją dieną sutiko su artimiausiais bičiuliais pasislėpę savo sodyboje Molėtų rajone, Dubingiuose.

Atsarga gėdos nedaro, todėl geriau turėti nei ko nors pristigti ištikus bėdai – tokia logika vadovavosi praėjusių metų kovą Jungtinėse Amerikos Valstijose susituokusi pora.

Todėl numatytai pasaulio pabaigai Marčiulioniai kruopščiai ruošėsi iš anksto. 

Pirko konservuotus, ilgai negendančius maisto produktus, ieškojo žibalinių lempų, žibalo.

„Dabar maisto atsargų jau užteks ilgam”, – juokėsi buvusio krepšininko žmona Laura.

Savo sodyboje bičiulių kompanijoje lemtingą dieną sutikę Marčiulioniai taip ir nepanaudojo supirkto maisto, žibalinių lempų. Krepšininkas tikino, kad nieko neišmes. Viso to prireiks ateityje.

„Pas mus kaime elektra dingsta ir be pasaulio pabaigos, todėl žibalinės lempos pravers. 

Tik gaila, kad prastas nupirkome – kažkodėl tą vakarą nedegė. Jokios romantikos nebuvo”, – juokėsi Š.Marčiulionis.

Mintis susikviesti bičiulius į sodybą sulaukti lemtingosios gruodžio 21-osios kilo būtent jam.

„Su gerais draugais Lietuvoje ir saugiau, ir linksmiau”, – įsitikinęs Š.Marčiulionis.

Todėl mintis likti Meksikoje, kur sutuoktiniai viešėjo prieš pat gruodžio 21-ąją, krepšininko nesuviliojo.

Saulėtoje Meksikoje Marčiulioniai ieškojo dvasinės ramybės. 

Šešias dienas juodu bendravo su Tulume, Pietryčių Meksikoje, gyvenančiais majais.

Kelionės į majų šventyklą Marčiulioniai neplanavo iš anksto. Viešėdami Jungtinėse Valstijose sutuoktiniai nusprendė keletui dienų nuvykti į kaimyninę Meksiką, išsiaiškinti, ką iš tiesų apie pranašaujamą pasaulio pabaigą mano majai.

Marčiulioniams magėjo sužinoti, kaip majai ruošiasi lemtingajai dienai, iš jų lūpų išgirsti, kodėl pasaulio pabaiga numatyta būtent tą dieną.

Nedidelėje Tulumo šventykloje ant Karibų jūros kranto Marčiulioniai lankėsi jau antrą kartą.

„Gerai pasimeldėme ir nutolinome pasaulio pabaigą”, – kalbėjo Š.Marčiulionis.

Žinomai porai neatrodo nieko keista, kad senajame majų kalendoriuje neva numatyta pasaulio pabaiga sukėlė didelį žmonių nerimą.

„Pasaulio pabaiga nebūtinai reiškia apsivertusį pasaulį ir visišką žmonijos išnykimą.

Kodėl tokią dieną negali ištikti stichinių nelaimių? 

Daug dalykų, kurie vyksta šitame pasaulyje, mes nesuprantame”, – kalbėjo Š.Marčiulionis.

„Majams ta diena – ne pasaulio pabaiga, o naujos pradžios šventė. Todėl grįžę iš Meksikos namo su mažesniu nerimu laukėme gruodžio 21-osios”, – antrino krepšininko žmona Laura.

Š.Marčiulionis viliasi, kad 2013-ieji bus daug geresni nei praėjusieji.

„Jei jau išgyvenome pasaulio pabaigą, turi būti tik geriau”, – optimistiškai kalbėjo legendinis krepšininkas.

Skaičius 13 Š.Marčiulioniui – ypatingas. Birželio 13-ąją gimęs krepšininkas daug metų žaidė su 13 numeriu pažymėtais marškinėliais.

Naujuosius, 2013-uosius, su žmona Laura ir savo 7-mete dukterimi Urte Marija jis sutiko Ispanijoje. Ten krepšininkas turi savo namus.

Naujųjų metų proga Š.Marčiulionis sau ir savo artimiesiems linkėjo sveikatos: „Jeigu būsi sveikas, bus stiprūs nervai – ir visa kita bus gerai.” 

Ar žvaigždės apsikvailino?

Kaip jaučiasi numatyta pasaulio pabaiga tikėjusios ir jos nerimastingai laukusios pasaulinės garsenybės? Juk diena, apie kurią jie tiek daug kalbėjo, praėjo be jokių didelių padarinių.

Bene labiausiai neva artėjančia pasaulio pabaiga tikėjo Holivudo aktorius ir režisierius Melas Gibsonas (56 m.). Nuotykių filmo apie majų imperijos žlugimą „Apokalipto” režisierius ne viename interviu visus perspėjo mėgautis gyvenimu iki 2012 metų gruodžio 21-osios. Bet pranašautos pasaulio pabaigos nesulaukęs M.Gibsonas (1) sausio 13-ąją plačiai šypsojosi kasmetiniuose Auksinių gaublių apdovanojimuose Beverli Hilse.

Kanadiečių humoristas, aktorius, scenaristas ir dainininkas Danas Akroydas (60 m.) dar prieš ketverius metus pradėjo kalbėti, jog pasaulio pabaiga laukia 2012-aisiais. Kanadietis tvirtino, jog prie pasaulio pabaigos prisidės ufonautai. Vis dėlto D.Akroydas nemanė, kad pasaulis išnyks fiziškai. Pasaulio pabaiga jam – tai visiems suprantamo sąmoningumo pabaiga.

Apie majų kalendoriuje numatytą pasaulio pabaigą amerikiečių reperis Lilas Wayne’as (30 m.) perskaitė autobuse ir pradėjo nuoširdžiai tuo tikėti. Keturių vaikų tėvas kaip vieną artėjančios pasaulio pabaigos ženklų įvardijo tai, kad žmonės miršta nuo uodų įkandimo. O po lemtingos gruodžio 21-osios laimingą reperį L.Wayne’ą (2) buvo galima išvysti stebintį NBA krepšinio rungtynes.

Įdomu, ar išgyvenęs gruodžio 21-ąją amerikiečių humoristas, aktorius Joe Roganas (45 m.) pasikeitė savo automobilio numerio lentelę, ant kurios buvo užrašyta „Dec 2012” (išvertus iš anglų k. – 2012 gruodis). Televizijos ir radijo laidų vedėjas daugybę kartų yra užsiminęs apie tądien laukiančią pasaulio pabaigą.

Artėjant pasaulio pabaigai blogiausiam ruošėsi ir gražuolis Ashtonas Kutcheris (34 m.). Holivudo aktorius intensyviai sportavo, kad reikalui esant apgintų savo mylimiausius žmones. Tačiau, atrodo, gruodžio 21-oji tikra pasaulio pabaiga tapo jo žmonai aktorei Demi Moore (50 m). Aktorė buvo šokiruota, kai tą dieną jos gerokai jaunesnis sutuoktinis pasirašė galutinius skyrybų dokumentus ir atsisakė bet kokios pagalbos bandant juos sutaikyti (3).

Kai populiari roko grupė „Smashing Pumpkins” 2007 metais įrašė savo dainą „Doomsday Clock”, tapo aišku, kad rokeriai tiki artėjančia pasaulio pabaiga.

Epizodinį vaidmenį moksliniame fantastiniame filme apie pasaulio pabaigą „2012” suvaidinusiam Holivudo aktoriui Woody Harrelsonui (51 m.) tai nebuvo tik vaidmuo. Garsus Holivudo aktorius pats nuoširdžiai tikėjo artėjančia pasaulio pabaiga. Kartą jis pasakė: „Manau, galime tikrai matyti, jog mūsų kultūra juda kokios nors apokalipsės link. Matyt, tai viena priežasčių, kodėl žmonės taip įsijaučia į apokaliptinius filmus.”

Pasaulio pabaigos 2012-aisiais nerimastingai laukė ir daug kino apdovanojimų laimėjusi amerikietė aktorė Shirley MacLaine (78 m.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.