L. Somovas ir J. Arlauskaitė trumpam virto mitinėmis būtybėmis

Justė Arlauskaitė-Jazzu kartu su Leonu Somovu jau ruošiasi vasarį vyksiančiam koncertų turui Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje. Vis dėlto atlikėjai sugeba atrasti laiko ne tik repeticijoms, bet ir fotosesijai. Šeštadienio vakarą Vilniuje, kūrybos namuose „Zoraza“, L. Somovas įkūrė laikiną fotostudiją. Jam fotografija yra antroji aistra. Pirmoji – muzika.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Jan 27, 2013, 12:32 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:31 AM

Anot atlikėjų vadybininkės Dainoros Naujokaitės, jiems jau senokai reikėjo atnaujinti fotogaleriją. Dainora juokavo, kad senosiose nuotraukose Leonas su Juste pernelyg jaunai atrodo. Duetą įprastai fotografuodavo profesionalūs fotografai specialiai įrengtose studijose. Šį kartą nuspręsta pasielgti kitaip. Į fotografo vietą stojo L. Somovas, o pačios fotosesijos idėja – fotoreportažas apie fotosesiją. Tiesa, pozavo ir pats L. Somovas. Tai buvo sudėtingiausia fotosesijos dalis. Jis, sudaręs nuotraukos kompoziciją, atsistodavo prieš fotoaparatą. Į pagalbą atėjęs Leono draugas tik paspausdavo mygtuką.

Atlikėjai pozavo vilkėdami dizainerės Daivos Urbonavičiūtės parinktais rūbais. Kailiai, blizgantis korsetas, ekstravagantiški ragai sukūrė įsimintiną dueto įvaizdį. Fotosesijos metu D. Urbonavičiūtė nusprendė juodu nukelti į pasakų pasaulį. Siurrealistinį vaizdą padėjo sukurti patalpose buvę veidrodžiai.

„Justė ir Leonas visada atrodo šiek tiek magiškai. Šį kartą parinkdama muzikantų įvaizdį siekiau atspindėti mitologines būtybes, įnešti praeities ir ateities motyvų. Visi turime skirtingus veidus, savotiškus personažus – šiandien noriu atspindėti keistą mitologišką personažą, stilizuotą graikišką mitą, mistiką“, – sakė Daiva.

L. Somovas įkvėpimo fotosesijai pasisėmė iš praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio fotografų, todėl dauguma nuotraukų bus nespalvotos. Ši fotosesija – vienas iš pasirengimo koncertiniam turui etapų. Leono darytos nuotraukos bus naudojamos plakatams, skrajutėms.

Artimiausiu metu Leono darytas nuotraukas išvysite naujienų portale lrytas.lt. Šį kartą kviečiame žvilgtelėti į fotosesijos užkulisius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.