Šunų parodoje laurus šlavė S. Jasevičiūtės taksai

Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusioje pirmojoje tarptautinėje Lietuvos kinologų mėgėjų sąjungos organizuotoje šunų parodoje „Kikos taurė 2013“ didelio žiūrovų ir teisėjų dėmesio sulaukė radijo bei televizijos laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė ir jos augintiniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jan 27, 2013, 4:38 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:19 AM

Dažnai parodose dalyvaujanti moteris šįkart atsivežė keturis taksų veislės šunis. Du iš jų užėmė garbingas vietas ir buvo apdovanoti net trijomis taurėmis.

Geriausiai Kaune sekėsi S.Jasevičiūtės augintiniui šiurkščiaplaukiui triušiniam taksui Rišeliui, kuris užėmė dvi pirmąsias vietas ir pateko į gražiausių parodos, kurioje varžėsi per 1 250 šunų, dešimtuką.

Dvejų su puse metų Rišelis išrinktas gražiausiu šiurkščiaplaukių triušinių taksų atstovu ir gražiausiu viso renginio taksu. Rišelis savo puikia išvaizda įveikė per pusšimtį parodoje dalyvavusių taksų.

„Rišelis yra daugkartinis respublikinių ir tarptautinių parodų nugalėtojas. Jis, kaip ir visi kiti mano šunys, yra nuostabus“, — augintinį gyrė S. Jasevičiūtė.

Kitas moters šuo trumpaplaukis taksas Versalis parodoje čempionų klasėje laimėjo vicečempiono titulą. Dar dviems S. Jasevičiūtės numylėtiniams taksams Pariui ir Sorayai šįkart nepavyko iškovoti titulų, tačiau dėl to šeimininkės meilė jiems nė kiek nesumažėjo.

Moteris įsitikinusi, kad sėkmę parodoje jai atnešė talismanas — rankų darbo segė su šuns Versalio nuotrauka. Šį papuošalą Skaiva įsisega vykdama į visas parodas.

Parodos lankytojai S. Jasevičiūtės klausinėjo, kodėl ringe nedalyvauja trejų metų šunelis Marselis, kuris dažnai matomas televizijos ekrane.

„Jis yra kastruotas, todėl jau baigė pasirodymų parodose karjerą“, — sakė moteris.

Laidų vedėja prisipažino, kad gyvenimo be taksų neįsivaizduoja. Pirmąjį šios veislės šunį ji įsigijo būdama aštuonerių metų. Nuo to laiko nebuvo periodo, kad ji neaugintų takso.

Šiuo metu S. Jasevičiūtė augina devynis taksus, nors po jos namus bėgioja trys keturkojai. „Vienuose namuose laikyti daugiau nei tris šunis būtų sudėtinga, todėl kiti taksai gyvena mano artimųjų namuose“, — sakė šunų augintoja.

Moters teigimu, taksai yra mieli ir draugiški šunys, kurie puikiai sugeba prisiderinti prie šeimininko gyvenimo būdo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.