D. Montvydas: „Kai pagalvoju, kad viską turiu, pagauna nerimas“

Puokštė muzikos apdovanojimų, gerbėjų dėmesys ir ovacijos, geri honorarai – nuo tokios šlovės gali apsvaigti galva. Bet tik ne dainininkui Donatui Montvydui (25 m.), tvirtai stovinčiam ant žemės ir savo ateitį kuriančiam su bendraminte choreografe Veronika Brasaite (27 m.). „Mūsų meilę saugo abipusis pasitikėjimas”, – tikino po vienu stogu įsikūrusi pora.

Šio antradienio "Stiliaus" viršelį puošia D. Montvydas su širdies drauge Veronika.
Šio antradienio "Stiliaus" viršelį puošia D. Montvydas su širdies drauge Veronika.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė („Lietuvos rytas“)

2013-02-20 10:05, atnaujinta 2018-03-11 12:26

Susitikti su Donatu ir jo mylimąja Veronika nebuvo paprasta. Šiemet M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje net keturias statulėles laimėjęs D. Montvydas – karjeros viršūnėje, dabar dalyvauja akustinių koncertų ture po Lietuvą.

Pirmasis šio turo koncertas vyko Vilniuje, perpildytoje Šv.Kotrynos bažnyčioje. Programoje yra ne tik populiariausios D. Montvydo dainos, bet ir nauji kūriniai „Freeman” bei „Make That Love”.

Pastarajai dainai buvo sukurtas vaizdo klipas, kuris dar iki pasirodymo viešojoje erdvėje spėjo apaugti įvairiais gandais. Pirmą kartą šis vaizdo klipas buvo parodytas vasario 14 dieną TV3 ekrane – per serialo „Moterys meluoja geriau” mylimiausių aktorių apdovanojimus.

Vaizdo klipe kalbama apie meilę, jausmus, erotiką. Aistros užburtą įsimylėjėlį vaidino pats D.Montvydas, o jo jausmingąja partnere tapo aktorė, TV laidų vedėja bei konkurso „Mis Lietuva” nugalėtoja Jurgita Jurkutė.

„Tai profesionaliai įrašyta daina, kurioje pabrėžiamas fizinis žmonių artumas, kūnų kontaktas, juos apėmusi aistra, stingdantis susižavėjimas, įgaunantis magišką trauką. Čia svarbu viskas: žvilgsniai, kūnų vingiai, prisilietimai, bučiniai, glamonės, net tylos akimirkos.

Aš pats vaizdo klipui parašiau scenarijų, daug mąsčiau apie meilės scenas. Kai atėjo laikas filmuotis, mes su Jurgita viską stengėmės daryti profesionaliai”, – pasakojo D.Montvydas.

– Donatai, kaip buvo sukurta daina apie meilę „Make That Love”? Gal ji skirta konkrečiai moteriai?

– Šią dainą parašiau prieš kelerius metus. Tačiau tuomet dar buvo per anksti ją paleisti į dienos šviesą. Jutau, kad reikia palaukti. Suvokiau – kol nesu autoritetas scenoje, žmonės mano kūrinio, kad ir koks jis prasmingas būtų, nesiklausys.

Po įvairių muzikinių konkursų, dalyvavimo „Eurovizijoje” užaugau aš kaip atlikėjas, klausytojams tapau didesniu autoritetu.

Dabar puiki proga pristatyti muzikine prasme labai sudėtingą kūrinį. Ši daina buvo įrašyta su rinktiniais Lietuvos muzikantais.

Mano profesinis tikslas – muzikinį skonį klausytojams formuoti ne iš mados varpinės. Man svarbu kokybė ir išliekamoji vertė.

Ar „Make That Love” susijusi su asmeniniais išgyvenimais? Visa kūryba yra kupina išgyvenimų.

Kai paklausia, kas yra mano mūza, sakau, jog pats gyvenimas.

Tačiau meilės istorija, nufilmuota vaizdo klipe, nėra konkretaus įvykio pakartojimas.

Pasitelkęs vaizduotę ir patirtį pabandžiau pasigilinti į vyro ir moters prigimtį, tarpusavio santykius. Siekiau parodyti, koks turi būti vyro ir moters bendravimas, kai jie besąlygiškai atsiduoda vienas kitam.

– Pagal kokius kriterijus – išvaizdą, žinomumą ar aktorinius sugebėjimus rinkotės pagrindinę heroję?

– Labai svarbu, kad tarp kartu ką nors kuriančių žmonių būtų chemija.

Su Jurgita susipažinau televizijos projekte „Šok su manimi”, kurį laimėjau. Šokių maratonas truko ilgokai, todėl gal pusę metų turėjau progos pabendrauti su Jurgita, kuri buvo šokių projekto vedėja. Pajutau jai trauką, sutapo mūsų biolaukai, man patiko jos požiūris į darbą.

Be to, Jurgita nuostabiai graži, žinoma, turi vaidybos patirties. Menine prasme tai buvo idealus variantas.

Pirmoji Jurgitos privalumus pastebėjo mano draugė Veronika. Kai svarstėme, kokia moteris labiausiai tiktų šiam vaizdo klipui, Veronika pasakė: „Jurgita – idealiausias variantas.”

– Vadinasi, ir Veronika sprendė, kas galėtų tapti jos mylimojo intymiąja partnere? O aš kaip tik norėjau paklausti, ar Veronika nepavyduliavo kitai moteriai? Suprantu, kad vaidybos nereikėtų sieti su gyvenimo realybe, bet žmonės iš prigimties yra daugiau ar mažiau egoistai, savininkiški.

Donatas: Tam tikri pavyduliavimo virpuliukai turi būti. Juk jei Veronika ir aš vienas kitam būtume abejingi, santykiai priartėtų prie pabaigos ir mums teliktų pasukti skirtingais keliais.

Aš jaučiu savo mylimosios jausmingumą, rūpestį, net kai ji tam tikrus dalykus nutyli arba tik santūriai išsako.

Žinoma, pavyduliavimas neturi būti liguistas. Kadangi Veronika yra menininkė, ji skiria realius dalykus nuo liguistų, vaizduotės sukurtų pojūčių.

Viskas priklauso nuo to, kas yra žmogaus galvoje. Ar jis siekia pasimėgauti intymiais santykiais lovoje su gražiu žmogumi, ar sukurti ir visuomenei perduoti tam tikrą žinią apie jausmus.

– Kai prieš porą metų vyko projektas „Šok ir lieknėk”, ar jūs, Donatai, labai pavydėjote Veronikos jos šokių partneriui?

Donatas: Man buvo paprasčiau tramdyti emocijas, nes Veronikos partneris tame projekte siekė atsikratyti svorio. Dėl to aš jaučiausi turintis daugiau privalumų. (Juokiasi.)

Atvirai kalbant, Veronika daugelyje situacijų už mane yra išmintingesnė ir supratingesnė.

– Noriu paklausti apie intymumo išraišką. Ar visada būtina rodyti fizinį kontaktą?

Donatas: Dėl to kalta mano jaunystė. Viskas susiję su mano gyvenimo ideologija ir filosofija.

Vaizdo klipe siekiau parodyti ne tik dvasinę santykių esmę, bet ir gražius kūnus, kaip jie bendrauja, kokia gali būti mylėjimosi choreografija.

Norėjome parodyti gražų reginį, kuris žiūrovą žavėtų. Čia nėra vienkartiniai santykiai. Tai santykiai, kurie veda toliau. Man tai buvo labai svarbu.

Aš sportuoju nuo šešerių metų. Vadovaujuosi Rytų filosofijos teorija, kad turėdamas sveiką kūną gyveni ilgiau, turi daugiau galimybių pažinti save ir pasaulį.

Kūnas žmogui duotas ne šiaip sau. Tarp jaunimo turiu nemažai sekėjų, kurie stebi, kaip aš elgiuosi, bando kopijuoti mano stilių. Todėl norėdamas būti kitiems pavyzdys turiu atsakingai elgtis.

Toje vaizdinėje žinutėje aš siekiau parodyti, kad jaunas, sveikas ir prižiūrėtas kūnas – tai privalumas.

– Ar nebijote, kad kai kurie žmonės į vaizdo klipą žvelgs paviršutiniškai ir nepamatys ten užkoduoto stipraus dviejų žmonių ryšio?

Veronika: Kiekvienas vertins pagal save.

Donatas: Taip, kiekvienas žmogus turi savo požiūrį. Vieniems reikia jausmų, melodijos ir harmonijos, kitiems – „bumčikų”.

– Veronika, kaip jums patinka naujos Donato dainos?

Veronika: Man labiausiai patinka daina „Freeman”. Bet aš nesu linkusi vertinti Donato kūrybos.

Donatas: Veronikos karma – būti su manimi. Ji niekada nebus objektyvi mano muzikos klausytoja. Ji mato, kaip aš kuriu, kaip užsibūnu studijoje, mato mano nepasitenkinimą, mano euforiją. Ji niekada į mane nežiūrės kaip į viešą žmogų, o matys kaip antrąją savo pusę.

– Veronika yra pagrindinė jūsų choreografė. Ar ji – griežta mokytoja?

Donatas: Veronika žino, kaip aš jautriai reaguoju į kritiką. Tačiau žinodama, koks esu maksimalistas, daug ką sako atvirai.

Veronika: Su Donatu dirbu kaip su atlikėju, kai reikia pasiruošti kokiam nors renginiui, sukurti tam tikros dainos choreografiją. Donatas daug dirba ir individualiai.

– Donatas yra labai veiklus, energingas. Ar spėjate paskui jo plačius žingsnius?

Veronika: Jei Donatas yra paniręs į savo veiklą, tuomet per gyvenimą žengia greitais žingsniais. Aš paskui jį nebėgu. Jis iš tiesų labai atsidavęs darbui, kūrybai.

Plačiau apie tai žurnale „Stilius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.