Gyvūnus mylintys pramogų pasaulio atstovai po vieną nevaikšto – gatvėje juos lydi net trejetas šunų

Vieniems sunku prižiūrėti vieną gyvūną, o kitiems ir keli keturkojai – ne našta. Radijo ir televizijos laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė (30 m.), baleto šokėjas Nerijus Juška (36 m.) bei  televizijos prodiuseris Kristupas Krivickas (33 m.) ir šaltomis žiemos dienomis į lauką veda po tris šunis.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė („Lietuvos rytas")

Feb 21, 2013, 10:53 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:05 AM

Žiemą į lauką Skaivos šunys eina greitai. Dėl šios priežasties jai vedžioti taksus spaudžiant šaltukui – malonumas.

„Mano šunims žiemą lauke per šalta, vos apsisukę kieme jie lekia į namus. Ir visai nesvarbu, ar aš norėčiau dar pasivaikščioti, ar ne.

Galbūt jie būtų užsiauginę atsparesnę šalčiui vilną, jei gyvenčiau dideliame name su nuosavu kiemu, kuriame Marselis, Paris ir Versalis dažnai dūktų”, – kalbėjo Skaiva.

Mieste barstoma druska, šaligatvius aptraukia ledas, tad ilgiau pavaikščioję šunys susipjausto pėdutes, šąla jų krūtinės.

Jei lauke daugiau nei 10 laipsnių šalčio, ilgiau nei pusvalandį Skaiva kieme neužsibūna. Augintiniams sušilti tokiu atveju sunkiai padeda ir paltukai. Skaiva savo šunis į lauką veda ir per lietų.

Taksai prisitaiko prie tingaus šeimininko. Taip, kartais esu tingi. Mano šunys nuostabūs, nes jie keliasi vėliau už mane. Jie nebudina manęs 7 valandą ryto”, – šypsojosi S.Jasevičiūtė.

Vasarą moteris su šunimis lauke praleidžia net po kelias valandas. Tada smagu ir jai, ir taksams. Šiltuoju metų laiku ji dažnai būna sode, su šunimis daug vaikšto po Vilniaus senamiestį.

Baleto primarijus Nerijus Juška kadaise augino du pinčerių veislės šunis. Dabar vyras negalėtų gyvūnui skirti tiek laiko, kiek reikia, todėl džiaugiasi galintis pagloboti tris kaimynų vokiečių aviganių veislės šunis.

„Šią trijulę drąsiai galiu vadinti savo šunimis, – sakė Nerijus. – Kai tik turiu laisvo laiko, sportuoju su jais. Mažylis Kordas – mano dovana kaimynams, kurie labai išgyveno dėl anksčiau turėto aviganio netekties.”

Keturių mėnesių Kordas – primarijaus numylėtinis, jo šeimininkai Nerijų vadina šuns krikštatėviu. Šokėjas džiaugiasi, kad visi trys šunys mielai su juo žaidžia ir leidžiasi dresuojami.

„Susirenku visus aplinkinius šunis ir lekiu į mišką, laukus ar ant užšalusio tvenkinio. Žiemą čia dar smagiau nei vasarą! Su šunimis tikrai nesušalsi net ir esant nekokiems orams – bėgiojame, mėtau jiems pagalius, dūkstame.

O jei dar pasiimu rogutes, linksminamės ir einame imtynių net per didžiausius šalčius. Jiems su tokiais kailiais nebaisus joks speigas”, – pasakojo N.Juška.

Šie šunys protingi ir puikiai išauklėti, todėl Nerijui nekelia rūpesčių net visi trys, kartu išleisti į mišką. Keturkojai jo visada klauso.

Paties Nerijaus augintiniai – trys katinai. Jie mėgsta vaikščioti kur nori ir kada nori. Vienintelis primarijaus rūpestis – kad katinų dubenėliai būtų pilni ėdalo.

Televizijos laidų prodiuserio Kristupo Krivicko ir jo žmonos Jurgitos namuose – taip pat trys keturkojai. Tai anglų pointerių veislės Ali, vokiečių pointerė Kobra ir Bavarų kraujasekys Mažylis. Šunys puikiai sutaria su Kristupo vaikais Atėne (8 m.), Elada (5 m.) ir Fausta (2 m.), todėl dažnai pramogauti su jais traukia visa šeima.

„Mūsų šunys tinka ir vaikščioti, ir bėgioti, ir dūkti su vaikais, ir roges patraukti. Žiemą su jais lauke dar smagiau nei vasarą – susigalvojame įvairesnės veiklos. Šunys gyvena apšiltintame voljere, mūsų lovose jie nemiega. Todėl vaikams itin smagu su jais dūkti lauke, glostyti, dresuoti. Pointeriai – dideli ir judrūs, todėl visada būnu šalia, kad nepargriautų vaikų kaip kėglių. Tik Mažylis moka gražiai elgtis su vaikais, nesistumdo”, – pasakojo prodiuseris.

Žiemą ir vasarą lauke sportuojantis Kristupas nemėgsta tik lietingų orų. Jei saulėta ir gražu, jam lauke smagu bet kuriuo metų laiku. „Neseniai išėjau su šunimis vakarėjant, lauke buvo gal 18 laipsnių šalčio. Saulė, ežeriukas, nuo šalčio besiformuojantys kristalai. Pasakiški vaizdai! Stiprus ir sausas šaltis man labai patinka, tik reikia tinkamai apsirengti. Šios bėdos mes neturime, nešąlame ir neprakaituojame”, – pasakojo K.Krivickas.

Kristupui niekada netingu su šunimis eiti pasivaikščioti. Šeima keliasi anksti, rytą jiems patinka skirti aktyviam laisvalaikiui. „Išėjęs pasivaikščioti slegiamas sunkių minčių gali namo grįžti užsimiršęs, be vieno šuns. Man didžiausias malonumas eiti į mišką su šunimis tada, kai niekas neslegia, kai širdis atvira”, – kalbėjo prodiuseris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.