Rausvaplaukė dainininkė D. Virbilaitė Turkijoje jaučiasi geriau negu Lietuvoje

Rausvaplaukė dainininkė Donata Virbilaitė (26 m.) užkrečiamu juoku ir skambiu balsu žavi daugelį turkų, tačiau nė vienas jų nesugeba užkariauti lietuvės širdies.

D.Virbilaitė Turkijoje ne tik įrašinėja albumą, koncertuoja, bet ir džiaugiasi galimybe pailsėti pajūryje.<br>Asmeninis archyvas
D.Virbilaitė Turkijoje ne tik įrašinėja albumą, koncertuoja, bet ir džiaugiasi galimybe pailsėti pajūryje.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 5, 2013, 1:03 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:18 PM

„Gerbėjų nestinga, tačiau jų dėmesio nesureikšminu“, – apie tai, kad jos širdyje nesiaučia šilti pavasario vėjai, užsiminė Turkijos mieste Ankaroje įsikūrusi D. Virbilaitė.

Prieš pusantrų metų į Turkiją gyventi persikėlusi dainininkė nesunkiai pritapo svetur – susirado draugų, įrašinėja muzikos albumą, mėgaujasi šilta turkiška saule, grožisi kalnuotu peizažu.

„Į Turkiją išvykau dėl muzikos – suradau žmonių, kurie kuria panašios krypties muziką, kokią aš mėgstu. Susidraugavome, nutarėme padirbėti. Šiuo metu darbai juda į pabaigą – įrašysime albumą, kuriame skambės keturios dainos, jame patalpinsime vaizdo klipą, nuotraukų.“

Praėjusį savaitgalį D. Virbilaitė dėl naujo albumo fotosesijos buvo grįžusi į Lietuvą. Atlikėja tikino Turkijoje neradusi fotografų, kurie ją įamžintų taip, kaip ji nori. „Lietuvė fotografė geriausiai suprato mano pageidavimus ir lūkesčius“, – džiaugėsi Donata.

Naujame albume skambės autorinės D. Virbilaitės dainos, atliekamos anglų kalba. Albumas greičiausiai bus pakrikštytas pirmo kūrinio pavadinimu, tačiau tai – tik svarstymai. Lietuvė savo pasiūlymą, kaip pavadinti albumą, turi suderinti su turkų prodiuserių kompanija, su kuria ji yra pasirašiusi kontraktą.

Ši prodiuserių kompanija nėra didžiausia Turkijoje – daugiausia dirba su vietiniais muzikantais. Tačiau lietuvė džiaugėsi, kad būtent tie prodiuseriai geriausiai suprato ir ją, ir jos atliekamą muziką.

„Kartais labai sunku paaiškinti netgi ko aš noriu. Lietuvoje dėl to tekdavo perdainuoti dainas, kol versija atitikdavo mano lūkesčius. O Turkijoje mane prodiuseriai suprato iškart ir įgyvendino mano įsivaizdavimus“, – tikino D. Virbilaitė.

Lietuvė užtikrino, kad turkai, nors įprastai apie juos atsiliepiama, kad jie mėgsta atidėti darbus ir pamiršti pažadus, tokie nėra.

Tik iš pradžių ji buvo susidūrusi su tokiais pažadukais, kurie daug šneka, bet nieko nedaro. Tačiau staiga perpratusi tokių prodiuserių nerimtumą, Donata akimirksniu susirado naujus, kurie šimtu procentu laikosi duoto žodžio. Todėl ir naujasis albumas netrukus pamalonins lietuvės gerbėjų ausis.

Tačiau Turkijoje D. Virbilaitė ne vien kūryba yra soti. Lietuvė pragyvenimui užsidirba Ankaroje dainuodama baruose, dalyvaudama muzikos festivaliuose. Kartais vietinė muzikantų grupė Donatos paprašo kartu pakoncertuoti. Tačiau Donata neslėpė, kad iš pradžių Turkijoje gyveno tik iš santaupų.

Donata su lietuve drauge nuomoja 80 kvadratinių metrų ploto butą. Tokio dydžio butai Turkijoje laikomi mažiausiais, nes turkų namai dažniausiai yra daug erdvesni. Tačiau lietuvėms tokio būsto – per akis.

Per mėnesį Donata su drauge už buto, esančio Ankaros senamiestyje, nuomą ir komunalinius mokesčius pakloja maždaug po 500 litų.

„Pragyventi nereikia tiek daug pinigų, kiek reikėdavo Lietuvoje. Būsto nuoma ir komunaliniai mokesčiai Turkijoje yra mažesni negu Lietuvoje. Maisto pasirinkimas yra didesnis, kasdien mėgaujuosi šviežiais vaisiais, daržovėmis“, – tikino pašnekovė.

Rausvaplaukė D. Virbilaitė ir Turkijoje liko ištikima savo įvaizdžiui – netiesino ir neperdažė savo garbanų.

Tačiau lietuvė paneigė mitą apie priekabius turkus. Atlikėjos teigimu, tik Turkijos kurortuose užsienietės patiria padidintą turkų dėmesį baruose, paplūdimyje ar viešbučiuose. „Tas perspaustas dėmesingumas sukurtas tik dėl turistų“, – patikino turkus nesunkiai perpratusi Donata. O didžiuosiuose miestuose, tokiuose kaip Ankara arba Stambulas, dailių, šviesaus gymio užsieniečių niekas nestvarsto už rankų, joms nešvilpauja ar gatvėje nepuola prisipažinti, kad myli.

Per pusantrų metų, praleistų Turkijoje, Donata pramoko turkų kalbos. Ji turkiškai susikalba parduotuvėje ar bare, tačiau dalykiniams pokalbiams pasitelkia anglų kalbą. Mat lietuvė dar menkai pasitiki savo turkų kalbos žiniomis: „Sunku buvo perprasti turkų kalbos gramatiką, nes jos sistema – priešinga lietuvių kalbai. Todėl tariant kiekvieną turkišką žodį tenka pasvarstyti, o tik po to ištariu.“

D. Virbilaitė nekantriai laukia, kada labiau atšils oras. Balandžio mėnesį lietuvė ketina vykti su draugais į kurortus pasimėgauti saulės voniomis, mat Ankaros nesupa jūra.

„Turkijoje turiu daug draugų, kurie pajūryje turi viešbučius ar vilas, todėl jie mane kaskart vis pakviečia savaitei ar dviem paatostogauti“, – pasakojo pavasarį Ankaroje, kurioje termometro stulpelis šiuo metu dienomis įšyla iki 12 laipsnių šilumos, sutinkanti D. Virbilaitė. Rytais lietuvę pažadina vis dažniau girdimi paukščių balsai, saulės spinduliai, todėl jai vis anksčiau norisi ištrūkti iš namų.

Gal šį pavasarį jai pasiseks įsimylėti?

„Meilės fronte – nieko ypatingo. Gerbėjų yra ir visada buvo, bet rimtiems santykiams dar nesubrendau. Net ir mama man vis primena, kad laikas susirasti vyrą. Ji juokais užsimena, kad dabar jai į žentus tiktų net ir turkas“, – kvatodama patikino žavioji lietuvė rauvaplaukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.