Artėjant Kovo 8-ajai aktyvios ir veiklios Lietuvos moterys susivienijo

2013-uosius LR Seimas paskelbė Sveikatingumo metais. Tai reiškia, kad mes visi, kurie turime kompetencijos ir žinių turime skatinti žmonių entuziazmą gyventi sveikiau, keisti požiūrį į atsakomybę už savo sveikatą. Visos, šio projekto dalyvės – Kristina Ivanova, Eglė Grėbliauskaitė, Laura Ibrasienė ir Eglė Žiūkaitė yra sveiko gyvenimo būdo šalininkės.

Artėjant Kovo 8-ajai aktyvios ir veiklios Lietuvos moterys susivienijo.<br>Organizatorių nuotr.
Artėjant Kovo 8-ajai aktyvios ir veiklios Lietuvos moterys susivienijo.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2013, 2:53 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:18 PM

„Kiekviena turime savo istoriją. Kelią, kuris atvedė mus prie sveiko gyvenimo būdo. Mes norime paskatinti kitus domėtis sveiku gyvenimu, mokome mylėti save“, – teigia Kristina.

Pasidalinusios savo istorijomis, moterys tikisi, kad žmonės atkreips dėmesį, sustos ir susimąstys.

Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė - keturių vaikų mama, verslininkė ir modelis, palaiko sveiko ir sąmoningo gyvenimo būdo idėją: „Kiekvienas prabunda tada, kai jam išaušta rytas. Pabunda tiek, kiek jam reiškia jo sąmoningumas. Kai turi vaikų, tampi už juos atsakingas, tuomet tiesiog privalai pabusti“. „Todėl, ką bedaryčiau, stengiuosi būti nuosekli, nemeluoti sau ir daryti viską iki galo. Neiti į kompromisus, jeigu nėra būtina“, - sako ji, pridurdama, kad net kiekviena mažytė papildoma pastanga nenueina veltui.

TV laidų vedėja, modelis Laura Imbrasienė dalinasi, jog švenčių metu kitiems dar sunku suprasti, jog ji nevartoja alkoholio. „Reakcija būna tokia, tarsi praradau savo gyvenimą. Raminu juos – nieko tokio, viskas gerai, aš likau tokia pati, galiu lygiai taip pat juoktis ir linksmintis. Štai neseniai su draugėmis organizavome vakarėlį. Jis buvo labai ramus, viskas išėjo saikingai ir gražiai, pačios gaminomės maistą... Gražiai pabendravome, jaukiai pabuvome, ir tada supratau, jog alkoholio tikrai nereikia tam, kad galėtum būti toks, koks esi. Jei nori dūkti – dūk.“

Grožio studijos vadovė Kristina Ivanova skatina žmones susivienyti. „Galioja ta taisyklė – vienas lauke ne karys. Susivienykime bendram, nors ir mažam, tikslui. Siekime jo tendencingai. Mums reikia iniciatyvių žmonių, kurie gebėtų suvienyti komandą, skleisti žodį ir gilius dalykus, siekti vieningo tikslo, kuris visiems būtų įdomus. Kurie ne tik sakytų, kaip viskas blogai, tačiau pradėtų kažką daryti. Pradėtų nuo savęs, rodytų savo pavyzdžiu.“

Modelis, fotostudijos „Pix Studija” vadovė Eglė Žiūkaitė mano, kad žmonės nesidomi sveiku gyvenimo būdu, nes patogiau yra nežinoti. O kam žinoti, jei gali nežinoti? Kam varginti save? Nėra taip blogai, kad pradėtų domėtis. Iš kitos pusės, gal žmogus yra tokia būtybė, kuri turi pasiekti savo tašką, kai jam to pradeda reikėti. Deja, dažnai būna per vėlu.  Esu įsitikinusi, kad reikia jau dabar auginti jaunąją kartą taip, kad jie suvoktų ir žinotų pasirinkimo galimybes ir to pasekmes. Žinau, kad lengviau pasakyti nei padaryti, bet stengtis reikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.