Verslininkės I. Marozienės dukra Justina seka mamos pėdomis

Vos 20 kvadratinių metrų. Tokio dydžio barą atidarė Justina Marozaitė (21 m.), sekanti savo motinos verslininkės Irenos Marozienės pėdomis. Bene mažiausiam Vilniuje esančiam barui „Who Hit John” vadovaujanti J. Marozaitė šiame versle – ne naujokė. Ji vadovauja ir vasaros kavinei „Geležinis vilkas”. Tiek šią, tiek mažąjį barą J. Marozaitė įkūrė kartu su savo draugu Vytautu Banioniu.

J. Marozaitei priklauso vasaros kavinė ir baras.<br>L. Vaitonis
J. Marozaitei priklauso vasaros kavinė ir baras.<br>L. Vaitonis
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 7, 2013, 8:36 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:36 AM

Idėja įkurti barą Justinai kilo sužinojus, kad yra laisvos patalpos pačioje Vilniaus širdyje. Jai ir Vytautui tereikėjo nuspręsti, kaip jas panaudos. Nuspręsta įkurti barą, nes, anot Justinos, maitinimo įstaigų verslas yra tai, apie ką ji puikiai nusimano. Be to, nekilo problemų derinant darbą su tarptautinio verslo studijomis.

Bet kokias mintis apie pagalbą iš šalies Justina nuvijo. Pinigų barui atidaryti ji susitaupė.

J. Marozaitė nuolat sukasi prie baro – bendrauja su klientais, juos aptarnauja, prižiūri tvarką. Akivaizdu, kad darbo Justina nebijo, tačiau vis tiek smalsu, kodėl pati baro savininkė aptarnauja klientus?

„Nė vienas baras gerai neveikia tol, kol pats savininkas ten nepadirba. Jeigu atidarai naują įstaigą ir iškart leidi kitiems dirbti, nieko gero iš to nebus. Juk reikia suprasti, ko tai naujai vietai reikia”, – paaiškino J. Marozaitė.

Justina džiaugiasi paragavusi barmeno duonos. Jai ši patirtis paliko gerų įspūdžių.

„Gera kai žmonės išeina linksmesni negu atėjo. Be to, yra galimybė susipažinti su įvairiais žmonėmis, sužinoti daug įdomių dalykų“, – šypsojosi Justina.

Mergina juokavo, kad kol kas jos ir Vytauto planuose nėra dar vieno baro ar kavinės atidarymo. Vis dėlto pusiau juokais, pusiau rimtai ji prasitarė, kad visko gali nutikti, mat naujų barų ir kavinių steigimą reikia planuoti pasibaigus vasarai, kai įvertinama reali rinkos padėtis. Ji neatmetė galimybės, baigus studijas, savo jėgas išmėginti ir kitoje srityje.

„Galbūt ateityje išmėginsiu kažką naujo. Juk vietoje stovėti nesinori“, – šypsojosi J. Marozaitė.

Vis dėlto nėra abejonės, kad mergina gręžiojasi į praeitį. Vasaros kavinė „Geležinis vilkas“ Pilies gatvėje atsidarė prieš dvejus metus. Pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai – kažkada restoranas „Geležinis vilkas“ ir klubas „Naktinis vilkas“ Marozų šeimą iškėlė į verslo elitą, tačiau šių užeigų veikla buvo nutraukta jau prieš daugelį metų.

Prie baro - garsenybių atžalos

Marozų šeimoje visi turi verslininko gyslelę. Štai I. Marozienė prieš kelerius metus pasitraukė iš aktyvaus verslo ir vadovavimą restoranui „Amatininkų užeiga“ patikėjo dukteriai Birutei. Ji iki šiol diriguoja šiam restoranui.

Aktoriaus ir televizijos laidų vedėjo Vytauto Šapranausko sūnus Gytis 2012 metų lapkritį pradėjo vadovauti barui „Tas Pubas“, įsikūrusiame Vilniaus centre. Anot G. Šapranausko, vadovavimas barui – tai sena jo svajonė. Todėl jis nė nedvejojo, kai sulaukė pasiūlymo tapti baro „Tas Pubas“ direktoriumi.

Bendrovės „AJ šokoladas” savininko Algimanto Jablonsko sūnus Irmantas sriubų restoraną „Irmanto sriubos“ atidarė, kai jam buvo vos 18 metų. Vis dėlto krizė neaplenkė I. Jablonsko restorano. Jį teko uždaryti. Tokia nesėkmė sustabdė jauną žmogų, tad jis nesiryžo vėl visko pradėti iš naujo. Šiuo metu A. Jablonskas moka sūnaus iš banko paimtą 100 tūkst. litų paskolą, o pats Irmantas dirba kavinėse.

Dainininkės Vitalijos Katunskytės dukra Monika taip pat turėjo kavinę. Gimtuosiuose Šiauliuose kavinę „Monika“ atidarė ir jai padovanojo jos mylimasis iš Latvijos. M. Katunskytė pati dažnai stovėdavo prie baro, nešiodavo patiekalus ar net skusdavo bulves virtuvėje. Vis dėlto dėl kaimynų skundų teko uždaryti kavinę.

Sėkme nepasižymėjo ir Margaritos saloje įsikūrusio baro „Labas“ veikla. Dainininkas Žilvinas Žvagulis kartu su Arūnu Valinsku sumokėjo už baro atidarymą, o vėliau vairą perėmė Ž. Žvagulio sūnūs: Ąžuolas ir Rytis. Nors vaikinai barui negailėjo nei laiko, nei jėgų, po trijų metų barą teko uždaryti. Sūnų užgaida įsteigti barą egzotiškoje šalyje Ž. Žvaguliui kainavo daugiau nei pusę milijono litų.

Dainininkė Birutė Petrikytė prieš ketverius metus pajūryje, netoli Šventosios, atidarė restoraną ir viešbutį „Birutės uostas“. Birutės vyras Igoris Karžickis užėmė restorano direktoriaus pareigas, duktė Andželika darbavosi prie baro, sūnus Aleksejus tapo vadybininku.

Julius Smoriginas, „Vilniaus baleto“ meno vadovo Jurijaus Smorigino sūnus, vadovauja restorano „SENSUS Grill & Wine“ virtuvei. Virėjo darbą Julius pamėgo dirbdamas restoranuose „La Provence“, „Domm“, „Sorentina“ ir „Wall Street“.

Andrius Kubilius jaunesnysis dirba Trakuose esančio prabangaus viešbučio „IDW Esperanza Resort“ virtuvėje. Virėjo amato vyras išmoko darbo biržos organizuojamuose kursuose. Po mokslų teorinės dalies A. Kubilius atliko praktiką Vilniuje esančio penkių žvaigždučių viešbučio „Radisson Blu Astorija“ restorane. Vėliau virtuvės šefas jam pasiūlė persikelti dirbti į Trakus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.