Kovo 8-ąją žinomi šalies vyrai savo mylimąsias stebins dėmesiu ir savos gamybos sušiais

Moteris reikia mylėti ir gerbti visąlaik, ne tik Kovo 8 -ąją. Taip vienbalsiai tikina garsūs šalies vyrai.

Moteris reikia mylėti ir gerbti visąlaik, ne tik Kovo 8–ąją. Taip vienbalsiai tikina garsūs šalies vyrai.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Moteris reikia mylėti ir gerbti visąlaik, ne tik Kovo 8–ąją. Taip vienbalsiai tikina garsūs šalies vyrai.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 8, 2013, 12:41 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:48 AM

Aktorius Vytautas Rumšas (32 m.) sužadėtinei ir jųdviejų dukters motinai Evai Saikovskai gėlių įteikia ir be progos: „Nuo nuotaikos priklauso, neapsiriboju vien šventinėmis dienomis. Savo moterį man patinka sveikinti ir be progos. Kovo 8-ąją pasiduosiu dienos impulsui. Jeigu diena susiklostys gerai ir jausiu, kad galime švęsti, namo grįšiu su puokšte gėlių. Gražu, kai namuose yra gėlių.“

V. Rumšas jaunesnysis tikino mėgstąs švęsti gyvenimą kasdien, o ne pagal nurodytą grafiką.

Aktoriui nieko nereiškia jokios datos, susijusios su Motinos, Tėvo ar Tarptautine moters diena. Vytautas žino, kad savo artimuosius visada reikia gerbti ir mylėti. 

„Pripažįstu, kad reikia minėti istorines datas, tokias kaip Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena ar kitos. Visos kitos datos – man juokingos. Kovo 8-oji – Moters diena, o visos kitos – kieno? Visomis kitomis kalendorinėmis dienomis taip pat galiu švęsti Moters dieną. O tokių dienų – Ajerų ar Gaisrininkų – aš nešvenčiu“, - ironizavo V. Rumšas.

Aštraliežuvis choreografas, trupės „Vilniaus baletas“ įkūrėjas Jurijus Smoriginas (57 m.) Kovo 8-ąją pirks glėbį tulpių ir jas išdalins kolegėms. Tądien vyras nepamirš ir savo žmonos, bibliotekininkės Dalios, jai namo taip pat parneš tulpių.

J. Smoriginas nė nesuka galvos, kokias gėles moterims dovanoti Kovo 8-osios proga. Dar sovietmečiu jis buvo įpratęs Moters dieną pirkti raudonas tulpes. Šios gėlės – Kovo 8-osios simbolis.

„Ši šventė dabar atrodo egzotiška, juk ji kone vienintelė perėjo iš anų laikų į šiuos. Nematau nieko bloga, kad švenčiama Tarptautinė moters diena. Argi mes – ne sovietmečio žmonės? Tos šventės, kurios man buvo artimos, liko. Mano mąstymas nepasikeis. Ši šventė – labai graži“, - kad švenčių niekada nebus per daug, tikino J. Smoriginas.

Choreografas prisiminė vaikystę, kai savo mamai Tarptautinę moters dieną, kuri vaikams buvo žinoma kaip Mamyčių diena, priskindavo žibučių. J. Smoriginas pasakojo, kad anuomet pavasaris ateidavo kartu su Kovo 8-ąja – būdavo nutirpęs sniegas ir pražydusios pirmos žibuoklės.

J. Smoriginas neslėpė, kad žmonai per keletą bendro gyvenimo dešimtmečių pridovanojo daugybę dovanų, todėl nebežino, kuo ją ir nustebinti. Tad gėlių niekada nebus per daug, nes moterims jos visuomet patinka.

Tik J. Smoriginas pastebėjo, kad kai jis dėl dalyvavimo televizijos laidose tapo atpažįstamas gatvėje, gėlių pardavėjai jam nuolaidų nebedaro – prekeiviai įsitikinę, kad garsenybė nemažai uždirba ir gali už tulpes mokėti kone dvigubai. Tad choreografui nieko kito nelieka, kaip plačiai atverti piniginę.

„Šeimoje švenčiame bažnytines šventes, todėl mums didesnė šventė - Motinos, o ne Tarptautinė moters diena. Tačiau žmonai Kristinai ir dukrai Barborai Kovo 8-osios vakarą paruošiu vakarienę. Turbūt gaminsiu sušius, kuriuos jos labai mėgsta“, - prasitarė žinomas tenoras Edmundas Seilius (37 m.) .

E. Seilius neslėpė, kad jo žmoną, operos solistę K. Zmailaitę labiau pradžiugina ne brangios dovanos, o jo dėmesys. Todėl vyro nuomone, geriausias dėmesio ženklas moteriai – lepinimas. Kovo 8-ąją solistas žmoną ir dukrą palepins savo rankų darbo skanėstais.

Operos solistas tikino, kad ir be progų savo damas – žmoną ir aštuomentę dukterį palepina dėmesiu ar maloniomis staigmenomis. Tačiau vyras visuomet žino, kad staigmenos joms patiks. E. Seilius dažniausiai iš vakaro išsiklausinėja, ko jos, pavyzdžiui, norėtų gardaus pusryčiams arba apie kokias savaitgalio pramogas svajoja. Tuomet visa šeima būna patenkinta.

Verslininkas Visvaldas Matijošaitis (56 m.) įpratęs kasmet Kovo 8-ąją pasveikinti ne tik žmoną Ireną, bet ir bendradarbes.  

„Pirmiausia pasveikinsiu žmoną, po to – koleges. Irenai padovanosiu jos mėgstamų tulpių – išrinksiu, kad būtų šviežios, gražios.

Sovietmečiu auginome gėles: rožes, gvazdikus, tulpes, frezijas. Kovo 8-ajai visuomet pražydindavome tulpių“, - sovietmečio verslo sąsajas su šventėmis prisiminė V. Matijošaitis.

Kadangi šeima augino gėles, sutuoktiniui įsiminė, kad žmona nuo seno nemėgsta rožių, nes jas Irena prižiūrėdavo tik mūvėdama pirštines, kad nesusibadytų rankų. Tad supratingas vyras žmonai niekada nedovanoja jos nemėgstamų žiedų.

Tarptautinę moters dieną V. Matijošaitis nepamiršta ir kolegių - nuo ankstyvo ryto įprastai užsako 150 tulpių įmonėse dirbančioms dailiosios lyties atstovėms. Joms pravėrus darbovietės duris ant stalų vazose jau būna pamerkta po žiedą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.