Žinomos moterys Kovo 8-ąją ilsėjosi, smaguriavo ir merkė gėles

Garsios šalies moterys Kovo 8-ąją džiaugėsi gėlėmis, laisvadieniu ir kasdienybę pasaldino saldumynais. Dažniausiai tokių dovanų Tarptautinės moters dienos proga dailiosios lyties atstovės gavo iš jas mylinčių ir gerbiančių vyrų.

N. Bunkė pati nusipirko gėlių ir pasimerkė namuose.<br>R.Danisevičius
N. Bunkė pati nusipirko gėlių ir pasimerkė namuose.<br>R.Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 8, 2013, 2:29 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:32 AM

Šokėja Rasa Židonytė (27 m.) sveikinimų Tarptautinės moters dienos proga sulaukė netgi šventės išvakarėse – jai gėlių ketvirtadienio vakarą prieš repeticiją įteikė šokių pamokų lankytojai.

Penktadienį R. Židonytė sulaukė dar daugiau dėmesio – nuo pat ryto į jos mobiliojo ryšio telefoną plaukė žinutės su sveikinimais, kuriuos siuntė draugai. O įstaigoje, kurioje R. Židonytė dirba teisininke, taip pat buvo švenčiama Kovo 8-oji. Direktorius kolegėms įteikė gėlių ir saldainių.

„Vyrai Kovo 8-ąją nori pabūti geresni - parodyti moterims dėmesį. Todėl jie nevengia sveikinti“, - Tarptautinės moters dienos proga sukurta pavasariška nuotaika džiaugėsi R. Židonytė.

Bet paklausta, ar ją pasveikino mylimasis Donatas Baumila, šokėja nepanoro atvirauti.

„Donatas dar nespėjo pasveikinti. Gal vakare nepamirš“, - juokais teužsiminė R. Židonytė.

Popdainininkė ir televizijos laidos vedėja Natalija Bunkė (30 m.) Kovo 8-ąją taip pat nesulaukė sutuoktinio Danieliaus Bunkaus sveikinimo, nes jis išvykęs verslo reikalais į Afriką. Atlikėja tikino, kad, kol vyras išvykęs, su juo neturi galimybės palaikyti ryšį nei telefonu, nei internetu.

„Sūnus – dar labai mažas, todėl nesupranta, kad Kovo 8-oji – šventė. Bet nuo pat ryto jis – labai meilus“, - džiaugėsi pusantrų metų Kristupą auginanti N. Bunkė.

Atlikėja socialiniame tinkle sulaukė daug sveikinimų, bet nesivargino jų visų perskaityti. Kovo 8-ąją Natalija neliko be gėlių – žinoma moteris iš vakaro pati nusipirko rožių ir lelijų bei jas pasimerkė namuose. Tad šventę ji susikūrė pati.

Bet vakare N. Bunkė koncertavo viename klube Šiauliuose, todėl gerbėjai jai nepašykštėjo gėlių.

„Visos šventės man didelės reikšmės neturi, nes per jas esu pripratusi dirbti. O darbas man suteikia didžiulį malonumą. Tad švenčiu kartu su gerbėjais. Man tikra šventė yra tik Kūčios, Kalėdos, Velykos, kai susirenka visa šeima. O tos tokios mažos šventės man – nereikšmingos. Aišku, jeigu nebūčiau scenos žmogus, gal man ir trūktų tokios šventės kaip Kovo 8-oji. Juk ją surengia kiti, ne aš, todėl tam šventimui didelės reikšmės neteikiu“, - patikino N. Bunkė.

„Pirmas mane pasveikino vyras, antras – tėtis, trečias – asmeninis treneris“, - kvatodama apie Kovo 8-osios rytą pasakojo verslininkė Daina Bosas (42 m.).

Moters sutuoktinis Antanas Bosas ryte valgydamas pusryčius žmonai nepamiršo ištarti: „Su Kovo 8-ąja, brangioji!“ Telefonu paskambinęs D. Bosas tėvas dukterį taip pat pradžiugino gražiais žodžiais sveikindamas su Tarptautine moters diena, o sporto klube treneris irgi nepamiršo ištarti : „Su švente.“

D. Bosas šios šventės nesureikšmina, tačiau jai malonu girdėti gražius žodžius, kurie visai dienai pakelia nuotaiką. „Visi ryte pasveikino žodžiu, bet, manau, kad vyras neapsiribos tik žodžiu. Vakare greičiausiai grįš su gėlėmis. Vis dėlto Kovo 8-oji man nėra didelė šventė. Nesiruošiame jos kaip nors išskirtinai minėti.

Kovo 8-ąją nutariau pasidaryti laisvą dieną, bet ne Tarptautinės moters dienos proga. Leidžiu šiandien sau nieko neveikti – patinginiauti. Sakoma, kai leidi sau kartais nieko neveikti, vadinasi, išmokai gyventi“, - smagiai nusiteikusi patikino sutuoktinio įkurtam viešbučiui vadovaujanti D. Bosas.

Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė (59 m.), kuri dėl kojos lūžio šiuo metu priversta būti namuose, Kovo 8-ąją sulaukė sveikinimų tik iš anūkų Margirio (16 m.) ir Dominyko (16 m.). Jiedu po pamokų aplankė močiutę ir įteikė jai tulpių.

Kadangi prieš tai R. Šalaševičiūtės jiedu teiravosi, ar močiutė nebus kur nors išvykusi, nes jie nori pasveikinti su Kovo 8-ąją, parlamentarė vaikaičių laukė paruošusi gardžius pietus. Politikė iškepė vištą, paruošė salotų. Anūkai taip pat buvo pavaišinti tortu ir arbata.

„Sovietmečiu Kovo 8-oji buvo švenčiama labiau – vyrai ne tik teikdavo gėles, bet ir suruošdavo vaišes. Kai dirbau Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnyboje, tarp kolegų buvo tik du vyrai. Bet jie Kovo 8-ąją irgi mums įteikdavo po gėlytę“, - tradicijas palygino parlamentarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.