L. Imbrasienės šeima keičia gyvenimo būdą

Atsitraukite nuo kompiuterių, kilkite nuo sofų ir pirmyn mankštintis į sporto salę. Šią žinią siunčia “Lietuvos ryto” televizijos laida “Padėkime augti”, kurios vedėja Laura Imbrasienė nuo šiol kvies pramankštinti raumenų.

L. Imbrasienė (centre) su būriu pagalbininkų bandys užkrėsti žiūrovus noru sportuoti.<br>T. Bauras
L. Imbrasienė (centre) su būriu pagalbininkų bandys užkrėsti žiūrovus noru sportuoti.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Mar 10, 2013, 9:08 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:40 AM

Žiūrovai kiekvieną šeštadienio rytą galės prie ekranų mankštintis kartu su laidos vedėja L. Imbrasiene, būreliu tėvų ir vaikų.

“Kaip elgiasi vaikai, priklauso nuo mūsų. Turime rodyti jiems gerą pavyzdį.

Mano mintis buvo įtraukti vaikus į sveiką gyvenimo būdą. Užuot ėję kramsnoti mėsainių ar subedę žvilgsnius į kompiuterio ekraną, jie galėtų užsikrėsti noru sportuoti”, — naują laidos rubriką “Sveika mama — sveikas vaikas” pristatė L. Imbrasienė.

Mažųjų gyvenimas — sėslus

Kurdama laidą, bendraudama su bičiuliais Laura pastebėjo, kad jos vaikystėje ir dabartinių vaikų kasdienybė labai skiriasi.

“Tai matyti plika akimi. Nelinksmai juokauju: anksčiau būdavo didžiausia bausmė, kad mama neleisdavo į lauką ir liepdavo sėdėti namie.

Dabar viskas atvirkščiai. Vaikui pikčiausia, kai tėvai liepia stotis nuo kompiuterio ir eiti pakvėpuoti grynu oru. Tai ne mano vienos ar draugų problema. Medikai pritaria, kad vaikai dabar auga labai sėsliai. Norisi bent šiek tiek prisidėti, kad padėtis pasikeistų”, — svarstė L. Imbrasienė.

Skaudėjo raumenis

Principą “pradėk nuo savęs” ji pritaikė jau pasirodant rubrikai.

TV laidų vedėja prisipažino pastaruoju metu neskyrusi pakankamai dėmesio sportui, fiziniam aktyvumui.

“Buvau kiek apsileidusi. Todėl net rubrikai buvau sugalvojusi pernelyg drastišką pavadinimą — “Nužudyk tinginį savyje”.

Su sportu taip iš tiesų yra: reikia nugalėti tingulį, labai lengva sau pasakyti — gal rytoj, atidėsiu kitai dienai.

Aš sportuoju per mažai. Pusę valandos rytais darau tam tikrus pratimus, turiu šiokių tokių problemų dėl nugaros. Sporto klubuose pastaruoju metu nesilankiau. Po pirmojo filmavimo skaudėjo raumenis net nuo minimalių judesių.

Jau įkalbėjau vyrą prisidėti. Tikiuosi, sporto salėje visa šeima lankysimės dažniau nei kartą per savaitę”, — žadėjo Laura.

Pramoga patiko

Į laidos filmavimą moteris atsivedė ir dešimtmetį sūnų Mantą.

“Jis pradėjo pilvą auginti, — juokėsi laidos vedėja. — Supratau, kad tai ne jo, o tėvų kaltė. Sutarėme, kad vietoj kompiuterinių žaidimų eisime sportuoti.

Mane nudžiugino, kad Mantas į filmavimą atėjo gerai nusiteikęs, o tada pareiškė norintis ir toliau lankytis sporto klube. Vadinasi, vaikams tai įdomu ir priimtina, tik reikia parodyti pavyzdį”, — sakė sostinės sporto klube “Impuls” pirmą rubrikos dalį filmavusi Laura.

Laidos vedėja tikisi artimiausiu metu kanalo paskyroje socialiniame tinkle “Facebook” skelbti filmavimo laiką ir vietą — kad prie šių treniruočių galėtų prisidėti daugiau šeimų su vaikais. “Manau, tai rūpės ne tik dėl vaikų. Galbūt mamos norės po gimdymo numesti vieną kitą kilogramą. Sportuosime iki pat vasaros”, — žadėjo Laura.

Kvies žinomus sportininkus

Pratimus rodys, patarimais dalysis profesionalūs treneriai, filmavimuose tikimasi pamatyti ir žinomų veidų.

“Tikiuosi į kiekvieną laidą pasikviesti vis kitą specialistą.

Turiu bičiulį krepšininką, su juo jau kalbėjausi. Asmeniškai pažįstu Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovę Dainą Gudzinevičiūtę.

Bandysiu jos paprašyti, kad padėtų susitikti su žinomais sportininkais, kurie ateitų ir pasidalytų patirtimi, patarimais, papasakotų apie pratimus, kuriuos nesunku atlikti”, — sakė L. Imbrasienė.

Laidą žiūrėkite 10.00 val. šeštadieniais per „Lietuvos ryto” TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.