Airija R. Masiulytę išgelbėjo nuo vienatvės ir svaigalų liūno

Lietuviškuose muzikiniuose projektuose laimę bandžiusi Raimonda Masiulytė (26 m.) laiminga ir sava jaučiasi Airijos sostinėje Dubline. Trečius metus svečioje šalyje gyvenanti dainininkė netikėtai prisipažino – iš Lietuvos pabėgo baimindamasi įklimpti į alkoholio ir depresijos liūną. Airijoje ji sutiko ir mylimąjį – iš Mauricijaus kilusį Vimalį Ramchurną (26 m.).

Lietuvoje R.Masiulytė siekė tapti žvaigžde, o Dubline to nebetrokšta – ji laiminga su iš Maricijaus kilusiu V.Ramchurnu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Lietuvoje R.Masiulytė siekė tapti žvaigžde, o Dubline to nebetrokšta – ji laiminga su iš Maricijaus kilusiu V.Ramchurnu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Vinevičiūtė („Lietuvos rytas”)

Mar 25, 2013, 7:43 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:44 AM

Pirmieji metai svečioje šalyje buvo sunkūs. Tačiau viskas pasikeitė, kai Raimonda sutiko mylimąjį. Tuomet pajuto dvasinę ramybę, saugumą ir pamilo pati save.

Dabar dainininkė Dubline įsisukusi į darbų verpetą. Repeticijos su gospelo choru, privačios dainavimo pamokos vaikams, koncertai, bendruomeninė veikla ir klasikinio bei atpalaiduojamojo masažo kursai.

Išmokti masažo paslapčių Raimonda troško seniai.

Tačiau vis trūko laiko. Jo, atrodo, nėra ir dabar, tačiau dainininkė jau žino – laiko sau ir savo pomėgiams atrasti būtina.

„Po poros mėnesių būsiu profesionali masažuotoja. Galėsiu masažuodama dainuoti ir taip padėti žmogui visiškai atsipalaiduoti”, – džiaugėsi Raimonda, prisėdusi pamėgtame itališkame restoranėlyje „Bruno’s”.

Garsiajame Dublino Templ Baro kvartale, rodos, nėra nė vieno restorano ar baro, kuriame nebūtų apsilankiusi R. Masiulytė. Čia, kur gyvenimas verda dieną ir naktį, Raimonda jaučiasi lyg namie.

Šiame kvartale ji nuomojasi studiją ir moko dainuoti daugiausia lietuvių emigrantų atžalas. Darbas su vaikais – tikras malonumas.

Raimonda nekantraudama laukia gegužės mėnesio, kai su mokiniais važiuos į Didžiosios Britanijos sostinėje Londone vyksiantį Lietuvių bendruomenių chorų konkursą.

„Didžiausias komplimentas man, kai mokinukai giriasi, kaip jų dainavimą mokykloje įvertino klasės draugai, mokytojai.

Lietuvoje siekiau tapti žvaigžde. Dubline to nebetrokštu. Esu laiminga, todėl nebenoriu niekam nieko įrodinėti”, – tikino R. Masiulytė.

Po privačių dainavimo pamokų Raimonda turi vos valandėlę užkąsti. Po to skuba į tame pačiame kvartale esantį prabangų restoranėlį „La Caverna”. Čia lietuvė vakarais dainuoja tai, kas jai labiausiai patinka, – džiazą.

Šeštadienio vakarais švelnų R. Masiulytės balsą galima išgirsti viename 4 žvaigždučių viešbutyje Dublino centre.

Netoli turistų perpildyto Templ Baro kvartalo – ir Raimondos namai. Nedideliame dviejų kambarių bute ji gyvena su sužadėtiniu Vimaliu ir dviem auksinėmis žuvytėms.

Jas Raimondai mylimasis iš Mauricijaus salos padovanojo dar pačioje draugystės pradžioje.

Vos atvykusi į Dubliną dainininkė buvo įsikūrusi toli nuo centro esančiame Blančardstauno rajone, kuriame gyvena didelis būrys emigrantų iš Lietuvos. Tačiau ilgai jame likti Raimonda nenorėjo.

Užsispyrusi žemaitė žinojo, kad jei nori įsitvirtinti Dubline, turi užmegzti ryšius su vietos gyventojais ir pamėginti įsilieti į airių gyvenimą.

„Iš pradžių Dubline jaučiausi nieko verta atvykėlė. Bijojau kalbėti angliškai. Būdavo taip, kad atsikėlusi rytą trokšdavau tik mirti, nes viskas atrodė blogai, trūko veiklos.

Bet išsiskirti su Vimaliu ir grįžti į Lietuvą irgi nenorėjau.

Pradėjau daugiau bendrauti su airiais, susipažinau su žmonėmis ir jie man padėjo grįžti į muzikos pasaulį. Dabar jaučiuosi visavertė, reikalinga”, – džiaugėsi R. Masiulytė.

Trejus metus drauge esantys Raimonda ir Vimalis Dubline jau dairosi nuosavo būsto. Airijos sostinę sužadėtiniai laiko namais ir čia planuoja savo ateitį.

Raimonda džiaugiasi, kad Dubline jos niekas neatpažįsta, neužkabinėja parduotuvėje ar gatvėje.

„Viena priežasčių, kodėl pabėgau iš Lietuvos, buvo ta, kad nebenorėjau, kad žmonės atpažintų, nuolat linksniuotų mano vardą įvairiuose skandaluose”, – prisipažino emigrantė.

Vis dėlto jei ne Vimalis, kažin ar Raimonda būtų laiminga toli nuo namų. Jauna moteris neslepia – tik sutikusi mylimąjį sugebėjo pasakyti „ne” besaikiam alkoholio vartojimui, atsikratyti vienišumo jausmo ir 12 kilogramų antsvorio.

Laikas, kai sausakimšose Templ Baro užeigose ir baruose Raimonda šėldavo iki paryčių, jau praeityje. Dainininkė dabar labiau vertina vakarus su sužadėtiniu.

Airių restorane Templ Baro rajone dirbantis Vimalis mylimąją palepina savo ruoštais gardžiais patiekalais. Tiesa, Raimonda jais nepiktnaudžiauja. Ji atsisakė nesveikų patiekalų, daug vaikšto.

Raimondai patinka, kad Dubline galima sutikti daug įvairių žmonių iš skirtingų pasaulio kampelių.

„Lietuvoje jaučiausi be galo vieniša. Daug naktų praleidau viena iš liūdesio gerdama vyną.

Buvau nelaiminga, todėl daug valgiau ir storėjau. Draugų, atrodo, buvo labai daug.

Filmuodavausi televizijos laidose, šypsodavausi fotosesijose, o grįžusi namo verkdavau, kad nieko neturiu. Kartą net neturėjau kur nakvoti. Miegojau namo, kuriame gyvena buvęs širdies draugas, laiptinėje.

Kai sutikau Vimalį, viskas stojo į savo vėžes. Mes palaikome vienas kitą. Apie viską pasišnekame, pajuokaujame”, – pasakojo R. Masiulytė.

Dvejus metus susižadėjusi pora jau kurį laiką kalba apie tuoktuves, kurios greitai turėtų įvykti Airijoje.

Sužadėtiniai svajoja su būriu artimiausių draugų pasilinksminti sodyboje gražiame gamtos kampelyje. Raimonda įsivaizduoja, kaip pasipuoš specialiai jai siūta suknele ir gintarais.

Dainininkė išsidavė ir apie savo svajonių mergvakarį: „Labai norėčiau išskristi į kitą šalį su savo draugėmis, kad ten ir liktų visos paslaptys.”

Gyventi Lietuvoje pora neketina. Dainininkė baiminasi, kad gimtinėje užkluptų finansiniai rūpesčiai – trūktų koncertų, o svetimtautis Vimalis nesusirastų darbo.

Raimondai nerimą kelia ir lietuvių netolerantiškumas kitokios odos spalvos žmonėms. Lietuvoje net ją nekart puolė, kam prasidėjo su tamsiaodžiu.

„Airijoje nei draugo odos spalva, nei mano svoris niekam nekliūva”, – sakė R. Masiulytė, gimtinėje nekart įsivėlusi į konfliktus dėl savo apkūnumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.