Po vienturčio sūnaus A. Dautarto netekties likęs butas nemalšina tėvų skausmo

Kaunietė Leokadija Dautartienė (69 m.) Velykų rytą, kaip ir kasdien, pirmiausia aplankys sūnaus Aurimo kapą ir sukalbės maldą. Moteris neslėpė – skausmas dėl vienturčio vaiko netekties toks didelis, kad be raminamųjų vaistų jai būtų sunku. Prieš kelerius metus jų šeimą sukrėtusi nelaimė, atrodo, įvyko tik vakar.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė ("Lietuvos rytas")

Mar 31, 2013, 3:47 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:33 AM

Praėjus dvejiems metams po vienturčio sūnaus, televizijos ir radijo laidų vedėjo Aurimo Dautarto mirties, jo mamai širdį tebedrasko skausmas.

Moteris pasidžiaugė bent tuo, kad nuvykusi ant sūnaus kapo jo mirties metinių dieną – kovo 20-ąją rado galybę gėlių ir žvakių – draugai Aurimo nepamiršo.

Bet nedžiugina žinia, kad butas, kuriame gyveno, o vėliau savo noru iš gyvenimo pasitraukė sūnus, teismo sprendimu atiteko tėvams, o ne našlei.

Nedidelis dviejų kambarių butas Kauno Ukmergės gatvėje po Aurimo mirties tapo nesantaikos objektu tarp jo tėvų Leokadijos ir Raimundo Dautartų bei jo antrosios žmonos Viktorijos Charlaškinos.

Tėvų pirktame bute po vestuvių 2010-aisiais įsikūrė Aurimas ir Viktorija ir jos mažametė dukra. Bankui paskolą mokėjo tėvai.

Turėdamas pinigų prie paskolos mokėjimo prisidėdavo ir pats Aurimas.

Praėjus pusei metų po antrųjų vestuvių tuomet 35 metų Aurimas nusižudė – pasikorė namų balkone. Nors prokurorai nustatė, kad prieš A.Dautartą nebuvo panaudotas smurtas, vyro tėvai dėl tokio jo poelgio linkę kaltinti V.Charlaškiną.

Viktorija tuo metu buvo namuose. Pora prieš įvykstant nelaimei stipriai susiginčijo.

Aurimui savo noru pasitraukus iš gyvenimo jo žmona dar pusę metų nepaliko namų Kaune.

Pasisamdžiusi advokatą moteris tikėjosi prisiteisti dalį velionio vyro turto. Naujos statybos butą – taip pat.

Tačiau teismas nusprendė, kad sugyvento turto pora neturėjo, todėl dviejų kambarių butas lieka Aurimo tėvams. Jau kurį laiką Dautartai bando jį parduoti.

„Viktorija po Aurimo mirties pretendavo į jo turtą. Tik supratusi, kad iš to nebus jokios naudos, susirinko iš buto viską, ką norėjo, ir išsikraustė.

Tiesa, prieš tai pakeitė visas durų spynas. Negana to, ši moteris iš mūsų reikalavo 20 tūkstančių litų kompensacijos už tai, kad ji pildavo į Aurimo automobilį benzino”, – neslėpė L.Dautartienė.

Moteris sakė, kad mirus jos sūnui Viktorija beveik nemokėjo už komunalines paslaugas, todėl paliko nemažai skolų, kurias jie moka iki šiol.

„Vis dar gauname V.Charlaškinai skirtų laiškų iš antstolių, mat ji, prieš išvykdama gyventi į užsienį, pasiskolino pinigų iš vadinamųjų greitųjų kreditų bendrovių”, – vis dar tebesitęsiančias bėdas vardijo Aurimo motina.

Iš Aurimo namų išsikrausčiusi Viktorija paliko Lietuvą ir su nauju vyru įsikūrė svetur.

Leokadija glaudžius ryšius palaiko su pirmosios Aurimo žmonos Elados Urbonavičiūtės mama Virginija. Buvusio žento mirtis sukrėtė ir ją.

Kai Aurimas ir Elada skyrėsi, V.Urbonavičienė palaikė žentą.

Moteris nepritarė dukros sprendimui neleisti Aurimui matytis su jų dukra Guste.

„Dukra jam buvo visas gyvenimas. Aurimas stipriai išgyveno dėl to, kad Elada jam draudė matytis su mergaite”, – kalbėjo moteris.

Palaikydama buvusį žentą V.Urbonavičienė užsitraukė dukters nemalonę – Elada nutraukė bendravimą ir su motina.

Aurimas ne kartą viešai sakė, kad nematydamas dukters nemato prasmės gyventi. Ir prieš mirtį vyras kūrė planus, kaip susitikti su savo vienintele atžala, kuri kaip du vandens lašai panaši į jį.

Tačiau Elados širdis buvusiam vyrui buvo ledinė – moteris išvyko į Didžiąją Britaniją, ištekėjo už kito vyro ir susilaukė dviejų vaikų.

Praėjusių metų rudenį Elada išleido knygą „Menas būti laimingam”.

„Su Elada beveik nebendraujame. Praėjusią vasarą užsuko kelioms valandoms į svečius. Skaudu, kad anūkė Gustė net nepriėjo prie manęs.

Keturiolikos sulaukusi mergaitė labai graži – tikra Aurimo kopija”, – liūdnai kalbėjo V.Urbonavičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.