Žvaigždžių Velykos: J. Morkūnui šventės papročiai dvelkia marazmu ir beprasmybe

Krikščioniškasis pasaulis šį savaitgalį švenčia Velykas. Ką Kristaus prisikėlimo šventė reiškia pramogų pasaulio garsenybėms? Portalo lrytas.lt pašnekovai pateikė labai skirtingus atsakymus.

"Tikrai nesu uolus katalikas, Velykos man - tiesiog šventė, ir tiek. Suteikia teigiamų emocijų, nes nereikia į darbą eiti", - sakė J. Morkūnas.<br>J. Stacevičius
"Tikrai nesu uolus katalikas, Velykos man - tiesiog šventė, ir tiek. Suteikia teigiamų emocijų, nes nereikia į darbą eiti", - sakė J. Morkūnas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Mar 31, 2013, 5:15 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:33 AM

„Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Super L.T.“ vedėjo Jogailos Morkūno požiūris į Velykas - atsainus. Pramogų pasaulio vilkas nebijo pasakyti, jog į Velykas žiūri kaip į „dar vieną beprasmybę“.

Velykų savaitgalį Jogaila leidžia Pietų Europoje ir teigia, kad iš esmės tai - tik dar viena proga gauti papildomą laisvadienį.

„Tą laisvadienį galima arba skirti kūrybai, arba iškeliauti į šiltesnius kraštus, ką aš ir padariau.

Puiki proga pabėgti iš to paties Dievo pamiršto kampelio - Lietuvos. Kur dabar apsnigta ir visiškai nepanaši į tai, kaip turėtų atrodyti per Velykas. Man geriau žiūrėti į saulę nei į apsnigtą Lietuvą“, - juokėsi 39-erių J. Morkūnas.

TV laidų vedėjas ir renginių organizatorius džiaugėsi, kad neturi prievolės per Velykas keliauti per Lietuvos kaimus ir lankyti artimųjų.

„Tiesiog neturiu giminaičių užmiestyje, ačiū Dievui, jie visi gyvena Vilniuje.

Tikrai nesu uolus katalikas, Velykos man - tiesiog šventė, ir tiek. Suteikia teigiamų emocijų, nes nereikia į darbą eiti.

Jei žmonės susirenka, mėtosi dažytais kiaušiniais, jiems tai smagu - kodėl ne. Bet man kiaušinis - tiesiog pusryčių produktas, o ne koks bendrystės ar šventės simbolis. Nes iki šiol negaliu atsakyti į klausimą, kas anksčiau buvo - jis ar višta. Ten, kur dabar esu, kiaušinių tikrai neieškosiu, galima išgyventi ir be jų“, - linksmai svarstė J. Morkūnas.

Laidų vedėją labiausiai stebina susikaupimo ir kuklumo ritualai, susiję su religinėmis šventėmis.

„Velykos kaip Velykos. Bet tos kančios prieš šventes - gavėnia, pasninkas, vyno negėrimas ar nevalgymas - man tai atrodo visiškas marazmas. Visiškai nepriimtinas dalykas“, - kategoriškai tvirtino Jogaila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.