Žvaigždžių Velykos: V. Diawara vaikystėje margučiais stebindavo draugus Malyje

Krikščioniškasis pasaulis šį savaitgalį švenčia Velykas. Ką Kristaus prisikėlimo šventė reiškia pramogų pasaulio garsenybėms? Portalo lrytas.lt pašnekovai pateikė labai skirtingus atsakymus.

"Mano žmonos šeima laikosi religinių tradicijų, tad Velykas švęsime su jos artimaisiais“, - sakė V. Diawara.<br>D. Umbrasas
"Mano žmonos šeima laikosi religinių tradicijų, tad Velykas švęsime su jos artimaisiais“, - sakė V. Diawara.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

2013-03-31 10:43, atnaujinta 2018-03-09 01:51

Grupės „Skamp“ nariui Viktorui Diawarai yra tekę susipažinti su įvairių šalių Velykų tradicijomis. Augdamas Malyje, būsimasis muzikantas ridendavo margučius - tuo pasirūpindavo jo lietuvė motina.

„Mama labai stengėsi išlaikyti lietuviškas tradicijas, margučius dažydavome.

Ar aplinkiniams tai atrodydavo keistai? Daug kas, ką darydavo mano mama, atrodydavo keistai. Pavyzdžiui, gamindavo šaltibarščius ir cepelinus. Bet aš dėl to nekompleksuodavau.

Malyje lankiau tarptautinę mokyklą su prancūzais, kanadiečiais. Jie švęsdavo Velykas, bet kitaip, tiesiog pabūdavo su šeima, niekas ten tų margučių neakcentuodavo“, - juokėsi Viktoras.

Vėliau lankydamas Vasario 16-osios gimnaziją Vokietijoje, jis Velykas švęsdavo su vietiniais bičiuliais.

„Ten irgi niekas tų kiaušinių neridena, nebent valgo šokoladinius. Negaliu pasakyti, kad Velykos man visą gyvenimą buvo svarbi šventė. Nesu religingas žmogus.

Tarkime, tai kiek pasikeitė, kai susituokiau ir susilaukėme vaikų. Mano žmonos šeima laikosi religinių tradicijų, tad Velykas švęsime su jos artimaisiais“, - sakė V. Diawara.

Į Velykas jis žiūri ir iš verslo pusės. Muzikantui priklauso sostinės klubas „Loftas“.

„Žinau, kad per Velykas, kaip ir per Kalėdas, nedrįsčiau jame organizuoti renginių. Vilniuje - daug studentų iš kitų miestų, per Velykas jie išvyksta namo.

Be to, daug jaunų žmonių su tėvais išvažiuoja aplankyti giminaičių. Miestas ištuštėja. Tad negali sakyti, kad jauni žmonės ignoruoja Velykas. O ar jie tai daro dėl religinių jausmų, ar tiesiog dėl progos pabūti su šeima, jau visai kitas klausimas“, - kalbėjo 35-erių muzikantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.