Apsinuoginusios „Pinup Girls“ atvirai prabilo apie seksualų įvaizdį, vyrus ir piktus komentatorius

Skeptikai gali graužtis nagus — „tuštučių būreliu“ ir kitais ne itin smagiais epitetais internete gausiai vaišinama grupė „Pinup Girls“ ne tik neketina trauktis nuo scenos, bet ir išleidžia debiutinį albumą „Išpažintis“. Grupės merginos papasakojo savo tiesą apie piktus komentatorius, neva lesbietišką orientaciją ir tikras išpažintis bažnyčioje.

Ieva Ambrazaitė (24 m.), Viktorija Sutkutė (23 m.) ir vėliausiai prie grupės prisidėjusi Simona Šermukšnytė (24 m.) koncertuoja Lietuvoje ir už jos ribų, nuolat pasirodo televizijoje, daug fotografuojasi ir, galima sakyti, įkūnija lietuviškojo pramogų verslo esmę — dėmesio niekada nebus per daug.<br>R. Kijakauskienė.
Ieva Ambrazaitė (24 m.), Viktorija Sutkutė (23 m.) ir vėliausiai prie grupės prisidėjusi Simona Šermukšnytė (24 m.) koncertuoja Lietuvoje ir už jos ribų, nuolat pasirodo televizijoje, daug fotografuojasi ir, galima sakyti, įkūnija lietuviškojo pramogų verslo esmę — dėmesio niekada nebus per daug.<br>R. Kijakauskienė.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Apr 8, 2013, 1:15 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:00 PM

Prieš porą metų muzikos vadybininkas Martynas Tyla internete paskelbė piešinėlį, vaizduojantį tris gundančiai atrodančias merginas. „Pinup Girls“ startas įvyko merginoms nė neparodžius savo veidų.

Šiuo metu juos atpažįsta didžioji dalis Lietuvos. Ieva Ambrazaitė (24 m.), Viktorija Sutkutė (23 m.) ir vėliausiai prie grupės prisidėjusi Simona Šermukšnytė (24 m.) koncertuoja Lietuvoje ir už jos ribų, nuolat pasirodo televizijoje, daug fotografuojasi ir, galima sakyti, įkūnija lietuviškojo pramogų verslo esmę — dėmesio niekada nebus per daug.

Peikiančiųjų — būriai, bet merginoms tai nelabai rūpi: artėja vasara, kai kartais reikės leistis vaistus, kad įgytų energijos keliems koncertams per dieną. Bet prieš tai — balandžio viduryje Vilniuje vyksiantis grupės dvejų metų gimtadienis ir albumo pristatymas, prieš kurį merginos „TV antenai“ išdėstė mintis ne tik apie tai, ką daro scenoje.

Komentatoriai atsibodo

„Parsisiųsti muziką iš „Linkomanijos“ — viena, o laikyti rankose albumą yra visai kas kita. Esu parsisiuntusi elektroninių knygų, bet nė vienos nepaskaičiau. Tikrą knygą laikyti rankose kur kas maloniau. Tas pats ir su muzika.

„Išpažintis“ — dvejų kasdienio darbo metų vaisius. Per juos buvo ašarų, džiaugsmo, adrenalino, ampulių į užpakalį, kad galėtum atsistoti ryte ir vėl važiuoti į koncertą“, — dalykiškai pastebėjo Ieva.

Ašaros ir ne tik anksčiau liedavosi dėl interneto komentatorių, kurie šiai grupei, atrodo, nėra labai palankūs.

„Martynas mus dar pačioje pradžioje įspėjo neskaityti. Bet, žinoma, paskaitome. Nieko nauja, dažniausiai rašo, kad nemokame dainuoti, tik pusnuogės fotografuotis. Tiesą sakant, tai nebeįdomu ir nuspėjama. Galėtų ką nors nauja sugalvoti.

Beje, suknelės, siuvamos mūsų albumo pristatymo vakarui, yra labai uždaros“, — nusijuokė Viktorija. „Iš pradžių buvo skaudu suprasti, kad gyvenu visuomenėje, kur taip drąsiai nesąmonės rašomos. Tų, kurie nė nepažįsta nei manęs, nei mano artimųjų“, — pripažino Ieva.

„Pyksti, nori visiems įrodyti, kad tie komentarai neteisingi, bet paskui supranti, kad prieš vėją nepapūsi. O juk tiesa ta, kad esame kone vienintelė merginų grupė, kuri koncerte nebijo gyvai padainuoti, net jei kelios natos skrieja pro šalį“, — gūžtelėjo pečiais Simona.

Į koncertus — ir sirgdamos

Kai prasidėjo grupės karjera, merginos lietuvišką pramogų pasaulį įsivaizdavo kiek kitaip. Galbūt išskyrus vėliau prie „Pinup Girls“ prisidėjusią Simoną, kuri pramogų verslo pradžiamokslį išėjo grupėje „Mokinukės“.

„Maniau, atvažiuosiu, padainuosiu, duosiu kelis interviu, ir viskas. Tačiau iš tikrųjų grupės veikla užima labai daug laiko: susitikimai, filmavimai, fotosesijos, primatavimai, ilgos kelionės į koncertus.

Atėjo supratimas — tam, kad būtų koncertų, turi būti matomas spaudoje, televizijoje. Nebūsi įdomus, niekam nereikės tavo koncertų. Prireikė laiko prie to priprasti“, — neslėpė Viktorija. Savo gyvenimo merginos nevadina normaliu, tačiau sako, kad scena — lyg narkotikas, dėl kurio galima paaukoti daug ką.

„Laiko sau visiškai nelieka, ypač vasarą. Klausytojui neįdomu, sergi, skrandį skauda ar neturi jėgų iš lovos keltis. Atleidimo nuo pamokų niekas neparašys“, — pastebėjo Ieva.

Iš kuklumo nenumirs

Debiutiniame grupės albume bus dvylika dainų. Viena jų suteikė pavadinimą ir visam diskui. Ievai tai gražiausia albumo daina.

„Kai tik išgirdau pavadinimą, pagalvojau, Dieve, koks gražus žodis. Juk žmonės nežino, kaip nusidedame ir ką jaučiame viduje. Šiomis dainomis tai atskleidžiame. O ir klausytojas girdėdamas šiuos kūrinius gali tai jausti“, — į filosofiją pasinėrė Ieva.

Simona vardija kitas mėgstamiausias dainas: „Ei, meile“, „Fiesta“ ir du kūrinius, kuriuos specialiai grupei parašė Sasha Songas.

„Tai svarbi akimirka, nes Sasha iki šiol kitiems atlikėjams nerašydavo. O mums ne tik parašė, bet ir suteikė vokalo pamokų.

Manau, dabar — mūsų grupės laikas. Išsikėlėme aukštai kartelę ir stengiamės nenuleisti jos. Mano nuomone, šiuo metu esame geidžiamiausių Lietuvos atlikėjų trejetuke. Čia kukliai, juk nesinori sakyti, kad esame geidžiamiausios“, — leptelėjo Simona.

Kas dar yra tame trejetuke?

„Tarkime, Donatas Montvydas. Mes jo niekaip nepralenksime.“ O norisi pralenkti?

„Žinoma. Nelabai pavyks. O gal ir pavyks ateityje, jei daug dirbsime.“

O kitos merginų grupės?

„Mes su niekuo nekonkuruojame, priešingai, pavyzdžiui, su grupe „Studentės“ puikiai sutariame“, — tvirtino Ieva.

Stipri seksualumo korta

Nuo muzikos pokalbis neišvengiamai pasisuka prie fotosesijų, kuriose „Pinup Girls“ kartais leidžia šiek tiek daugiau nei kitos merginų grupės.

Grupės paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“ puošia nuotrauka, kurioje Simonos ranka ilsisi prie pat Viktorijos tarpkojo.

Ten pat įsiplieskė diskusija, kurioje „Pinup Girls“ išvadintos lesbietėmis — šį žodį pykstantieji rašė su raide „z“. Į tai merginos atsakė pasiūlymu manyti, ką tik nori.

„Labai juokina siauro mąstymo žmonės. Baisi diskusija kilo ir dėl to, kad gėjų klube dainavome. Man gėjai ir lesbietės visiškai tokie patys žmonės, kaip ir kiti.

Beje, mes kvailiodamos ir viena kitai už užpakalio pagriebiame, ir viena kitos krūtis daug kartų matėme, ir liemenėlę užkulisiuose padedame užsisegti. Manau, daug kam tai irgi būtų nepriimtina“, — juokėsi Ieva.

Anot merginų, mitas, kad seksualų įvaizdį tokioms grupėms įperša prodiuseriai, manydami, esą taip padidins populiarumą.

„Mūsų niekas nieko neverčia daryti. Tas seksualus įvaizdis priimtinas mums visoms, dauguma idėjų fotosesijoms ir pasirodymams yra mūsų“, — nukirto Ieva.

Vyrai atakuoja Viktoriją

Įvaizdis provokuoja vyrų dėmesį, bet tai šiai grupei yra slidi tema. Dvi jos narės draugauja su žinomais radijo laidos „Radistai“ vedėjais. Ieva — Rolando Mackevičiaus sužadėtinė, Simona jau žino savo būsimųjų vestuvių su Jonu Nainiu datą.

„Taip, tai bus šįmet. Tada, kai bus truputį šilčiau, — užsiminė Simona ir čia pat pridūrė: — Mes supančiotos, bet dar nemirusios. Niekas antkapio dar nepastatė.“

Įsilinksminusių vyrų klubuose, kuriuose koncertuoja „Pinup Girls“, tai, žinoma, nestabdo. „Bet dėl jų mums netektų konkuruoti, jei iškiltų toks reikalas. Mums patinka skirtingi vyrai. Įdomiausia, kad skirtingi ir lenda prie mūsų. Prie manęs — jaunesni, prie Simonos — vidutinio amžiaus, prie Viktorijos — vyresni“, — nusikvatojo Ieva.

Pasitarusios merginos choru pripažino, kad būtent Viktorija sulaukia daugiausia priešingos lyties dėmesio.

„Normalu. Kad kitos dvi užimtos, visi žino, o mano širdis — laisva. Ar smagu, kad rodo dėmesį? Būna visko. Priklauso nuo to, kas rodo ir kaip. Kartais norisi slėptis“, — šypsojosi Viktorija.

Atlikėja sako dar nė sykio nėjusi į pasimatymą su gerbėju, kuris užkalbino per koncertą. Bet kelis kartus yra susitikusi su vyrais, kurie ją susirado internetu.

„Vieną kartą pasigailėjau, antrą — dar labiau, o trečią — ne. Per feisbuką tikrai galima susipažinti. Juolab kad neturiu laiko sutikti vaikinų kur nors kitur“, — svarstė Viktorija.

Dalykai, kurių galbūt nežinote apie „Pinup Girls“:

■ „Lietuvos ryto“ TV laidą „Super L.T.“ su Jogaila Morkūnu vedanti Ieva juokauja, kad jei jau nebūtų pasirinkusi savo gyvenimo vyro, TV partneris galėtų pretenduoti į jos širdį: „Taip, jis man žavus ir nėra čia ko slėpti.“

■ Simoną grupės narės kartais pašiepia dėl jos meilės benamiams šunims. „Jei galėčiau, kiekvienam pamatytam kiemsargiukui dešros gabalą duočiau. Namie turiu du šunis, bet kai pamatau skelbimą, kad reikalinga globa šuniukui, iškart impulsyviai rašau, kad galiu priimti. Draugai sako, tai reiškia, kad man jau tikrai reikia vaikų“, — pasakojo atlikėja.

■ Viktorija — gerokai išsiblaškiusi: „Kartą Londone prekybos centre išsiskyriau su kitomis „pinupėmis“. Vaikščiojau, dairiausi, nepastebėjau, kad išsikrovė mano mobiliojo telefono baterija, nė nepamaniau, kad jos manęs ieško. Merginos nusprendė, kad pasiklydau, ir nuėjo pas apsaugininkus, kad šie per parduotuvės garsiakalbį paskelbtų, jog esu ieškoma.“

■ „Pinup Girls“ — ne vienintelis grupės narių užsiėmimas. Ieva, kaip minėta, veda laidą „Lietuvos ryto“ televizijoje. Simona ir Viktorija dirba administratorėmis tarptautinėje įmonėje. Tikros išpažinties eina retai

■ „Anksčiau, kai gyvenau su tėvais, į bažnyčią eidavau kiekvieną sekmadienį. O išpažinties — kartą per mėnesį. Dabar taip nebedarau, sekmadieniais dažniausiai ilsiuosi po koncertų. Bet savo dieną stengiuosi pabaigti malda. Nemanau, kad baisių nuodėmių darau. Manau, mano būsimam vyrui išpažinties reikia labiau“, — juokėsi Ieva.

■ Viktoriją vaikystėje eiti išpažinties versdavo mama, bet dabar mergina nebeprisimena, kada pastarąjį sykį tai darė. „Gal jau ir reikėtų. Juk net ir keiksmažodis yra nuodėmė. Ar dažnai keikiuosi? Būna, tenka. Tik stengiuosi, kad aplinkiniai negirdėtų. Negražu, kai mergina keikiasi“, — dėstė Viktorija.

■ Simona nemano esanti nuodėminga. „Manau, visiškai ne. Proto ribose yra nuodėmių, bet labai jau mažai. Nežinau, ar žmonės bažnyčioje viską pasako kunigėliui. Atviresnis esi, kai vienas šnekiesi su Dievu. Svarbiausia pačiam sau pasakyti, kas negerai“, — svarstė atlikėja. Albumui „Išpažinties“ vardą suteikusios merginos sako, kad turi paslapčių viena nuo kitos, bet gyvenime yra geriausios draugės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.