Vaikų globos namų auklėtiniams pasakas skaitė žinomi šalies žmonės

„Ar mokate šokti sėdėdami?“ - šį pirmadienį sostinės Žolyno vaikų socialinės globos namų auklėtinių paklausė žinoma Lietuvos folkloro atlikėja Veronika Povilionienė. Nė vienas vaikas nežinojo. Tada energingoji Veronika pademonstravo kaip galima šėlti sėdint. Reikia ploti bei mojuoti rankomis, linguoti, trepsėti kojomis ir dar niūniuoti melodiją. Visi klegėdami pasijuto lyg šokių aikštelėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Apr 9, 2013, 9:36 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:58 PM

Tačiau net tik šokama ir dainuojama buvo Žolyno vaikų socialinės globos namuose. Kur kas svarbesnė šventės idėja skelbė: „Į vaikų globos namus – su knyga!“

Tokią šventę surengė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba kartu su labdaros ir paramos fondu „Mažojo princo vardu“, įgyvendinančiu iniciatyvą „Visa Lietuva skaito vaikams“. Šio renginio globėja – socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Dovanos, knygos, saldumynai ir linksmybės liejosi lyg iš gausybės rago. Globos namų auklėtiniai turėjo progą pabendrauti su žinomais Lietuvos žmonėmis. Svečiai su vaikais, kurie buvo suskirstyti į keturias skirtingo amžiaus grupes, dainavo, vaidino, skaitė ištraukas iš populiarių knygų.

„Skaitymas balsu – tai dovana vaikui. Dėmesys, rūpestis, bendravimas su juo – gyvenimo įprasminimas, galimybė išugdyti protingą, kritiškai mąstantį, dvasines vertybes vertinantį žmogų“, - kalbėjo operos solistas Jonas Sakalauskas.

Atlikėjas daugiausia laiko praleido su pačiais mažiausiais vaikų globos namų auklėtiniais. J. Sakalauskas mažyliams buvo sumanęs skaityti pasaką apie karalių ir tris jo sūnus, bet klausytojai ėmė šurmuliuoti ir pareikalavo, kad būtų skaitoma pasaka apie Rududu.

Kitų amžiaus grupių vaikams knygas balsu skitė ir dainavo folkloro dainininkė V. Povilionienė, aktorė Redita Dominaitytė, televizijos laidų vedėja Asta Stašaitytė–Masalskienė, simfoninio orkestro dirigentas Vytautas Lukočius, Baltijos kamerinio operos teatro vadybininkė Donata Malaiškaitė, roko grupės „Merlin“ atlikėjas Feliksas Kutka bei Mykolo Romerio universiteto studentai.

Paskaitę pasakų, svečiai ir vaikai grįžo į salę. Globos namų auklėtiniams dainavo J. Sakalauskas bei F. Kutka. Pastarasis jauniesiems muzikos gerbėjams padovanojo kelis naujausius grupės „Merlin“ dainų albumus.

Svečiams atsidėkodami koncertavo ir Žolyno vaikų socialinės globos namų auklėtiniai. Labiausiai visus suaugusius sugraudino sesučių Gretos, Sandros ir Viktorijos atliekama daina apie mamą ir tėtį, kurie savo vaikus sūpuoja svajonių supynėmis.

Vaikų globos namų auklėtiniai iš įvairių rėmėjų gavo daug populiarių knygų ir saldumynų.

Šventė „Į vaikų globos namus – su knyga!“ Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos iniciatyva buvo organizuojama antrą kartą. Tokia pati šventė pirmadienį vyko ir Kauno vaikų globos namuose.

Balandžio 2- ąją, minint Tarptautinę vaikų knygos dieną, šventė jau įvyko Alytaus vaikų globos namuose. Ten vaikams dainavo, vaidino, pasakas sekė ir knygas skaitė televizijos laidų vedėjai Loreta Sungailienė, Laura Imbrasienė, Vytenis Pauliukaitis, Giedrius Leškevičius, dainininkai Asta Pilypaitė, Justinas Lapatinskas. Organizatoriai tikisi, kad prie šios akcijos prisijungs ir kituose Lietuvos miestuose bei rajonuose gyvenantys žmonės ir vaikų globos namai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.