Išgėrusi prie vairo sėdusi dainininkė Mia: „Nežinau, kaip tai atsitiko, bet prisiviriau košės“

Maždaug 2 val. 30 min. naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį M. K. Čiurlionio gatvėje buvo pastebėtas įtartinai važiuojantis BMW automobilis. Patruliams jį sustabdžius paaiškėjo, kad jo vairuotoja – atlikėja Vilija Pilibaitytė, geriau žinoma Mios vardu. Dainininkei buvo nustatytas 1,03 promilės girtumas.

„Manau, kad kiekvieno žmogaus gyvenime pasitaiko panašių situacijų. Nepagalvojau, kad galėsiu „pripūsti“, nes net nesijaučiau apsvaigusi“, – sakė žinoma atlikėja.<br>R. Neverbickas
„Manau, kad kiekvieno žmogaus gyvenime pasitaiko panašių situacijų. Nepagalvojau, kad galėsiu „pripūsti“, nes net nesijaučiau apsvaigusi“, – sakė žinoma atlikėja.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Apr 12, 2013, 12:15 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:36 AM

„Pati savęs nesuprantu, bet taip, atsitiko bėda“, – portalui lrytas.lt sakė Mia. Pasak jos, į Lietuvą po ilgos pertraukos grįžo jos draugė. Vakarieniauti susitikusios moterys išgėrė ir po dvi taures vyno.

„Manau, kad kiekvieno žmogaus gyvenime pasitaiko panašių situacijų. Nepagalvojau, kad galėsiu „pripūsti“, nes net nesijaučiau apsvaigusi“, – sakė žinoma atlikėja. Kalbėdama telefonu Mia juokėsi iš neva absurdiškos situacijos ir tikino, kad jei būtų žinojusi, jog jos girtumas viršys leistiną normą – jokiais būdais nebūtų sėdusi prie vairo.

Paklausta, kiek laiko praėjo nuo to, kai ji vartojo alkoholį, Mia pripažino – išties nedaug. Pasibaigus vakarėliui, moteris sėdo į automobilį ir vos už kelių metrų ją sustabdė patruliai. Tiesa, pirmiausia jiems užkliuvo ne atlikėjos girtumas, o vairuotojo pusėje išdaužtas veidrodėlis. „Pradžioje patruliai nieko neklausė, vėliau liepė atlikti testą. Spėjau išsigąsti, tačiau tikrai negalvojau, kad viršysiu leistiną ribą“, – sakė ji.

Pasak jos, retas kuris apsidžiaugia keliuose pamatęs policiją, todėl šis patikrinimas baimės jai įvarė kaip reikiant. „Būna, kad dokumentus atiduoda, tačiau šįkart – prisidirbau“, – pripažino moteris. Mia kalbėdama neslėpė susijaudinimo ir ne kartą užsiminė, kad ji pripažįsta savo kaltę ir labai gailisi, todėl su patruliais į bereikalingas diskusija taip pat nesileido ir nebandė išsisukinėti.

„Pati labai palaikau projektą ir stengiuosi kovoti su karu keliuose. Niekada nesiryžtu vairuoti, jei jaučiuosi apsvaigusi, tačiau atsitiko taip, kaip atsitiko“, – kalbėjo ji. Anksčiau su policija Mia tikino didelių reikalų neturėjusi. O jei įkliūdavo – dažniausiai nuobaudas gaudavo už greičio viršijimą. „Juk visi žino, kad iki 10 kilometrų per valandą niekas nebaudžia.... Nespaudžiu labai, bet mėgstu greitį“, – juokėsi ji.

Apie išdaužtą kairįjį veidrodėlį Mia sakė žinojusi dar prieš sustabdant policijai. „Tie, kas išdaužė, tai padarė nespecialiai, todėl man tai nebuvo staigmena. Šiandien kaip tik turėjau važiuoti jo sutvarkyti“, – sakė ji.

Dėl incidento dainininkė jau gavo šaukimą į teismą, jis turėtų vykti kitą mėnesį, iki tol ji turi teisę vairuoti. „Košės prisiviriau, tai teks srėbti. Kiekvienas moka už savo klaidas“, – sakė ji. Atlikėja jau pasidomėjo už pažeidimą skiriama bauda, jai gresia bauda nuo 1000 iki 1500 litų. Tačiau ši pinigų suma jos negąsdina. Labiausiai jai apmaudu dėl to, kad kurį laiką ji negalės vežioti sūnaus į mokyklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.