Gyva Barbė iš Ukrainos V. Lukjanova į Lietuvą atkeliavo už solidų honorarą

„O kas blogo, kad žmogus gražus?” — vos praverdama lūpas paklausė LNK laidos „KK2 penktadienis” viešnia ukrainietė Valerija Lukjanova (23 m.), kai mūsų scenos dievaitė Natalija Bunkė išrėžė, kad tokius vaizdus reikėtų uždrausti rodyti vaikams. Moteris galima skirtyti į dvi grupes: tas, kurios vaikystėje buvo romios, švelnios ir žaidė su lėlėmis, ir tas, kurios daužėsi su kiemo berniūkščiais ir buvo jų gaujų lyderės. Vis dėlto Lietuvoje greičiausiai nerasi nė vienos suaugusios „lėlininkės”, kuri norėtų būti panaši į kokį nors plastikinį žaislą.

„Man teko 7 valandas laukti Varšuvoje, kur buvo labai šalta, — guodėsi trapi būtybė. — Norėjosi Lietuvoje pasisvečiuoti vasarą, nes čia būna žalia ir gražu. Dėl to, kad patekau čia žiemą, šiek tiek nusivyliau, bet man čia vis tiek labai patinka".
„Man teko 7 valandas laukti Varšuvoje, kur buvo labai šalta, — guodėsi trapi būtybė. — Norėjosi Lietuvoje pasisvečiuoti vasarą, nes čia būna žalia ir gražu. Dėl to, kad patekau čia žiemą, šiek tiek nusivyliau, bet man čia vis tiek labai patinka".
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė („Lietuvos rytas“)

2013-04-14 11:57, atnaujinta 2018-03-08 08:05

Tad nėra ko stebėtis, kad į laidos „KK2 penktadienis” studiją įžengus neįprastai viešniai iš Ukrainos V. Lukjanovai iš nuostabos atvipo žandikauliai čia susirinkusioms mūsų scenos pažiboms: Natalijai Bunkei, Oksanai Pikul, Vaidai Grikšaitei-Česnauskienei ir Ingridai Kazlauskaitei.

Pagal visas aukštojo makiažo taisykles pasidažiusios gražuolės tik suklapsėjo dirbtinėmis blakstienomis, kai išvydo pačią tikriausią gyvą lėlę Barbę.

Lieknutė vaškinio veido mergina krintančiais šviesiais plaukais ir diržu persmaugtu liemeniu mūsų merginas privertė jaustis beviltiškai storas ir... natūralias.

Būtent apie dirbtinį grožį, mitybą, išvaizdos pokyčius ir diskutavo laidos svečiai.

Viešnios reikalavimai

Dėl šios neįprastos išvaizdos moters vizito į Lietuvą prodiuseriai derėjosi net tris mėnesius. Teigiama, kad iki paskutinės akimirkos nebuvo aišku, ar ją pamatys žiūrovai.

Esą po visą pasaulį už solidžius honorarus keliaujanti ukrainietė tapo atsargi po šou laidos vienoje iš Turkijos televizijų, kur ją užsipuolė ir išsityčiojo oponentai. Replikos nebuvo verčiamos į rusų kalbą ir viešnia negalėjo atsikirsti.

Tad vienas pagrindinių reikalavimų lietuvių prodiuseriams buvo, kad viskas, kas kalbama studijoje, būtų verčiama.

Prieš atvykdama į mūsų šalį Valerija, kaip ir dauguma pasaulio įžymybių, pateikė savo reikalavimų sąrašą. Vienas svarbiausių — prabangūs viešbučio apartamentai, kuriuose turėjo būti didžiulė vonia, milžiniškas veidrodis, o kambaryje neturėjo pritrūkti šviežių vaisių.

Laidoje ji prisipažino, kad kelionė į Lietuvą buvo nelengva. „Man teko 7 valandas laukti Varšuvoje, kur buvo labai šalta, — guodėsi trapi būtybė. — Norėjosi Lietuvoje pasisvečiuoti vasarą, nes čia būna žalia ir gražu. Dėl to, kad patekau čia žiemą, šiek tiek nusivyliau, bet man čia vis tiek labai patinka.”

Prisistatė Amatuja

Visas pasaulis Valeriją vadina Barbe, tačiau ji visuomet prisistato kitu vardu — Amatuja.

„Tai mano dvasinis vardas. Jis — ne rytietiškas, o priskiriamas senosioms kalboms. Šį savo vardą sužinojau medituodama, — vos krutindama lūpas paaiškino Valerija. — Meditacija užiimu jau daug metų. Norint ką nors apie save sužinoti, reikia atsigulti, atsipalaiduoti ir tinkamai nusiteikti.”

Pasirodo, mergina, įsikūnijusį į lėlę Barbę, visiškai nenori būti į ją panaši. Netgi priešingai — esą ji net šešerius metus stengėsi tinkamai nusiteikti, kad sužinotų savo tikrąjį dvasinį vardą.

Tuomet kodėl tokia dvasinga būtybė pasirinko tokį žaislinį įvaizdį?

„Tai ne įvaizdis, tai tarsi žaidimas, — be jokios išraiškos veide kantriai aiškino dvasingoji Barbė. — Dalyvavau keliose fotosesijose, kuriose buvo sukurtas lėlės įvaizdis. Tačiau tikrasis mano įvaizdis yra labiau fantastinis, mistinis, o ne lėlės. Dėl to akių vokus dažau sidabrinių spalvų šešėliais, nes toks makiažas mistinį įvaizdį dar labiau sustiprina.”

Keistoji viešnia neslėpė, kad šį įvaizdį naudoja reklamai, nes pagrindinis jos užsiėmimas, pasirodo, ne būti gražuole lėle Barbe, bet dvasinio ugdymo seminarai. „Toks įvaizdis pritraukia daugiau paprastų žmonių, kurie apie dvasinius dalykus išmano nedaug”, — aiškino viešnia.

Teigė, kad mirties nėra

Prakalbus apie dvasinius dalykus ir astralinius kūnus, viešnia pradėjo išvedžiojimus, keliančius kreivas šypsenas laidos dalyviams.

„Kiekvienas žmogus turi energetinį kūną. Tai jo dvasia, kuri gyvena amžinai. Kai vienas kūnas miršta, dvasia persikelia į kitą kūną, — dėstė viešnia. — Šitą tiesą galima patikrinti išeinant į astralą. Tai reiškia miego metu palikti savo kūną, pakeliauti, o paskui sugrįžti.

Taip galime įsitikinti, kad nėra nei rojaus, nei pragaro. Galime nebijoti net mirties, nes jos nėra. Mirtis — tik persikėlimas iš vieno kūno į kitą.”

Nemirksėdama dvasingoji lėlė aiškino, kad „į astralą” net pati to nežinodama išeidavusi jau vaikystėje. O vėliau tuo susidomėjo rimčiau.

„Lankiau seminarus, o dabar esu nekūniškų kelionių mokytoja. Seminarus apie tai vedu maždaug penkerius metus”, — rimtai kalbėjo mergina, nusifilmavusi dokumentiniame filme „Fazė”, kuris pasakoja apie įvairias žmogaus fizines būsenas ir susitikimus su nežemiškomis civilizacijomis.

„Astrale galima pabendrauti su įvairiomis būtybėmis, nes visatoje gyvena ne tik žmonės, — sakė Barbė. — Šalia žmonių egzistuoja daugybė energetinių rasių. Būnant astrale galima bendrauti su jais visais.”

Iš rimtu veidu Barbės dėstomų samprotavimų lietuvės kikeno. O N. Bunkė pašmaikštavo: “Gal kai kam padauginus alkoholio taip ir atsitinka.”

Šeimoje — tik gražūs žmonės

Išvydus gyvą lėlę visiems vis dėlto pirmiausia kilo klausimų, susijusių ne su dvasios gelmėmis, o su išvaizda. Ar yra kas nors natūralaus? Ar tai tik plastinių operacijų ir tobulo makiažo rezultatas?

„Man tiesiog pasisekė, nes mano šeimoje — vien gražūs žmonės, — nesikuklino viešnia. — Bet jeigu nebūčiau pasistengusi, būčiau tokia kaip visi. Neturėjau nei tokio liemens, nei kūno linijų. Jeigu vartočiau alkoholį ir rūkyčiau, būtų prastesnė oda.”

Ji atskleidė, kad norimą rezultatą pasiekti padeda sveikas gyvenimo būdas, sportas ir, žinoma, masažai. Triskart per savaitę gražuolė lankosi sporto klube, tiek pat sykių — įvairiuose masažuose. Įsikraus it baterija

Ar V. Lukjanova ką nors valgo? „Jau šešerius metus esu vegetarė. Nevartoju nei pieno, nei gyvulinės kilmės produktų. Valgau tik trintas daržoves ir vaisius”, — dėstė ji.

Gali būti, kad Valerijai maisto reikės vis mažiau, o gal net nebereikės visai. Mat ji ketina maitintis... saulės energija, tai yra bandys įsikrauti tarsi baterija.

„Mano tikslas — visiškai atsisakyti mitybos ir maitintis energija. Jau šešerius metus to link einu ir po truputį mažinu porcijas, — neslėpė mergina. — Aš žinau, kad žmogus gali egzistuoti ir be maisto. Tai įrodysiu savo pavyzdžiu.”

O kokia energija ir kur ji ketina įsikrauti?

„Tai “prana” energija, kurioje viskas egzistuoja. Todėl tikrai nebūtina valgyti norint išgyventi. Labai galinga ir saulės energija. Juk viskas šiame pasaulyje gyvuoja tik dėl saulės. Todėl nebūtina valgyti produktų, kurie priklauso nuo saulės, kai galima maitintis tiesiogiai saulės energija”, — aiškino eksperimentuotoja.

Ji pasakojo, kad be maisto ir be gėrimo yra išbuvusi po dvi dienas, jausdavosi puikiai ir energingai.

„Tik iš pradžių jausdavau diskomfortą, nes prie to nebuvau pripratusi. Manau, tai reikia daryti pamažu. Aš ruošiu tam save metų metus”, — aiškino viešnia.

N. Bunkė nesulaikė nuoširdaus džiaugsmo: „Kokia aš laiminga — turiu nuostabų vaiką ir vyrą. O saulės man negana, ak, kaip aš noriu tos mėsytės...”

Ateities daina

Tai dar ne visos keistosios viešnios staigmenos. Pakviesta padainuoti, viešnia ilgai nesiprašydino. Jos daina taip pat nebuvo tradicinė. Aukštu balsu Barbė užtraukė keistą giesmę. Paprašyta apibūdinti savo kūrinį, mergina pavadino jį „New age opera” (Naujųjų laikų opera. — angl. k.).

„Tai ezoterinė dvasinė muzika. Aš ją kuriu remdamasi savo dvasine patirtimi. Visos mano dainos skirtos dvasiniams ieškojimams. Tai nėra dainos apie moters ir vyro meilę, bet apie meilę visatai, pasauliui, kosmosui”, — neišmanėliams paaiškino ji.

Ar ji tiki kitokia meile?

„Šeimą aš turiu, esu ištekėjusi, bet vaikų man nereikia, nes mano gyvenimo tikslai kiti. Pirmiausia esu dvasinis lyderis, tad mano vaikai yra visi žmonės. Nenoriu susikoncentruoti tik į vieną asmenį”, — vėl kuo rimčiausiai aiškino Valerija ir privertė dar kartą N.Bunkę išsižioti iš nuostabos.

Vaikams žiūrėti negalima?

„Manau, daug mergaičių, kurios dabar žiūri televizorių, susižavės mūsų viešnia ir ims alinti savo organizmą dietomis. Ir tai jau yra negerai, — susirūpino N.Bunkė. — Blogai, kad vaikai mato tokius vaizdus ir žavisi tokiomis merginomis.”

„O kas blogo, kad žmogus gražus?” — nenusileido viešnia.

„Manau, vien tik to siekti nereikia”, — prieštaravo Natalija.

„To siekti reikia, nes grožis — vidinio pasaulio išraiška, — ginčijosi lėlę primenanti mergina, žvelgdama didžiulėmis akimis su žydrais lęšiais.

Barbės ir Keno susitikimas

Pernai buvo surengtas ukrainietės vizitas į Ameriką, kurio visi nekantriai laukė daugybę metų. Mat pagaliau Barbė turėjo susitikti su savo „vyru” Kenu — vaikinu, kurio gyvenimo tikslas — virsti plastikinės lėlės Keno kopija.

Amerikiečiui Justinui Jedlicai — 32-eji. Vyras daugiau nei 10 metų tobulina savo kūną. Kalbama, kad Justinas pasidarė daugiau nei 90 plastinių operacijų, kurioms išleido beveik 300 tūkst. litų.

Kadaise Justinas buvo tik simpatiškas vaikinas, tačiau sulaukęs 20-ies pasitobulino nosį, vėliau į sėdmenis, rankas bei krūtinę buvo įdėti silikono implantai. Dar po metų kitų plastikos chirurgai pakėlė antakius, patobulino smakrą, o į lūpas įšvirkštė silikono.

Nors medikai vaikiną ne kartą įspėjo, kad daugybė implantų organizme gali sukelti rimtą grėsmę sveikatai ir gyvybei, internete platinamos jo nuotraukos bylojo ką kita — savimi jis vis labiau patenkintas. Mat kiekviena operacija artino jį prie idealo — plastikinės lėlės Keno. Be to, vaikinas tvirtino, kad plastinės operacijos... jo pomėgis. Esą jo kūnas — tarsi nuolat tobulinamas meno kūrinys.

Specialioje fotosesijoje Amerikoje susitikę Kenas ir Barbė vienas kitam į glėbį nepuolė. Priešingai — pajuto konkurenciją ir pažėrė vienas kitam kritikos.

Apie susitikimą su Kenu laidoje „KK2 penktadienis” Barbė pasakojo nenoriai. Mergina prasitarė prastai kalbanti angliškai, todėl jie bendravę nedaug.

„Jis yra įdomus žmogus. Mes vėliau bendravome internetu, pasiteiravau, ar teisybė, kad jis pasidarė tiek daug plastinių operacijų, — pasakojo Barbė. — Tačiau jis tai paneigė. Vaikinas prisipažino, kad kaip ir aš, atsibudęs vieną dieną nusprendė siekti grožio. Iš viso jis yra pasidaręs tik tris operacijas — nosies, lūpų ir bicepsų. Jis tvirtino norėjęs būti gražus sau, o ne panašus į Keną.”

Plastinės operacijos ir talija

■ Pikti liežuviai pliauškia, kad V. Lukjanova tokia liekna dėl to, jog jai pašalinti šonkauliai.

■ „Esu liekna, smulkių kaulų, figūra mano proporcinga, o visi šonkauliai tikrai savo vietoje. Mano mamos taip pat labai plonas liemuo”, — sakė gyvoji lėlė.

■ V. Lukjanova TV studijoje pasakojo tik apie vieną savo plastinę operaciją — ji yra pasididinusi krūtinę.

■ Jos liemens apimtis — 47 cm, svoris — 42 kg.

■ Sulyginimui: kokios gi laidos viešnių talijos?

■ N. Bunkės — 72 cm, O.Pikul — 70 cm, V. Grikšaitės-Česnauskienės — 68 cm, o I. Kazlauskaitės ir laidos vedėjos Irūnos Puzaraitės — 62 cm.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.