J. Jurkutė: „Nuo šiol mano širdyje gyvena du Vytautai – tėvas ir mokytojas“ (video)

Vytautas Šapranauskas visuomet buvo TV3 projektų siela. Be jo jau sunkiai įsivaizduojami tokie daugelio televizijos žiūrovų pamėgti projektai, kaip „Šok su manimi“ ar „Chorų karai“. Sekmadienį gedulo nuotaikomis apipintoje laidoje žinomas aktorius nebepasirodė, o į jo vietą stojo jo ištikimiausi jo kolegos – Jurgita Jurkutė, Inga Jankauskaitė ir Mindaugas Stasiulis.

J. Jurkutė sunkiai tramdė ašaras.<br>J. Stacevičius
J. Jurkutė sunkiai tramdė ašaras.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-04-22 00:08, atnaujinta 2018-03-07 22:47

„Taip neturėjo būti. Vytautas buvo kitur ir turėjo kurti kitus vaidmenis. Atrodo, kad jis staiga ateis ir pasakys – pajuokavau. Tačiau to pakeisti jau nebeįmanoma“, – kalbėjo M. Stasiulis. Juodais drabužiais pasipuošę projekto vedėjai vos tvardė jaudulį.

Tuo tarpu I. Jankauskaitė savo kalbą pradėjo prisimindama skaudžią statistiką, kad Lietuva Europoje pirmauja pagal savižudybių skaičių. „Ši tragedija atvėrė aktualią žaizdą, tačiau mes į tai nereaguojame. Kalbėti apie tai privalome“, – sakė ji.

Pasak laidos vedėjos iš gyvenimo pasitraukusio žmogaus artimųjų širdys prisipildo gėdos, kaltės ir beviltiškumo. „Savižudybė – ne išeitis. Susidurti su sunkumais, ieškoti pagalbos – nėra gėda. Jeigu lemiamu momentu šalia nėra artimo žmogaus, jums gali padėti ir nepažįstami“, – apie skaudžius vidinius išgyvenimus kalbėjo žinoma aktorė ir ištikus bėdai ragino nepabūgti kreiptis į psichologinės pagalbos tarnybas.

Scenoje pasirodė ir ilgametė V. Šapranausko kolegė, dažnai vadinama jų dueto dalimi – aktorė J. Jurkutė. Uždainavusi Zemfiros kūrinį „Chočeš“ ji galiausiai tarė: „Nuo šiol mano širdyje gyvena du Vytautai: tėvas ir mokytojas.“

Aktorė prisiminė dvi jos gyvenime reikšmingas datas – liepos 25-ąją ir balandžio 18-ąją. Būtent tomis dienomis ji neteko dviejų artimų žmonių – mylimo tėčio ir gerbiamo kolegos. „Kartais geriau paminti savo išdidumą. Aš turiu asmeninę patirtį. Tikiu, kad dabar kažkas sėdi ant mėlyno debesies ir ir mėto į žemę sėklas, iš kurių išaugs nuostabūs ąžuolai“, – sakė J. Jurkutė.

Specialios "Chorų karų" laidos pradžia ir J. Jurkutės atliktas Zemfiros kūrinys:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.