Dainininkė I. Narkutė tikisi nuo vėsos pasislėpti Italijoje

Vos iš JAV nusileidusi Vilniaus oro uoste, dainininkė Ieva Narkutė, garsiosios dainos „Raudoni vakarai“ autorė, po dviejų dienų vėl išlėkė iš Lietuvos. Šį kartą – į Italijos uostamiestų Ankoną.

Dainininkė Ieva Narkutė iš Amerikos Vilniuje nutūpė vos porai dienų ir vėl išvyksta koncertuoti į Italiją.
Dainininkė Ieva Narkutė iš Amerikos Vilniuje nutūpė vos porai dienų ir vėl išvyksta koncertuoti į Italiją.
Daugiau nuotraukų (1)

Rytė Kaika

Apr 28, 2013, 9:51 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:29 PM

„Tai darbinės ar poilsio kelionės – jau sunku atskirti. Kol kas pavyksta suderinti ir viena, ir kita“, - sakė dainininkė. Ankonoje ji koncertuos pakviesta vieno italo bičiulio, su kuriuo susipažino Lietuvos dainuojamosios poezijos festivalyje. Savaitę saulėtame krašte viešėsianti menininkė džiaugėsi, kad turės galimybę ragauti itališko maisto, puikios kavos ir gardžių ledų. Mat jau tokį malonumą turėjo kartą koncertavusi panašiomis aplinkybėmis.

Kiekviena kelionė Ievai suteikia ne tik atostogoms būdingų malonumų, bet ir įkvepia. Štai kelionės į Ameriką metu labiausiai įsiminė Niujorke vykęs Leonardo Coheno koncertas.

„Žmogus, gebantis skrybėlės pakreipimu valdyti mases, mane įkvėpė. Štai dėl tokio koncerto buvo verta trenktis per Atlantą“, - smagiai pasakojo Ieva.

Dar ją labai sužavėjo Manhatanas, buvo įdomu susipažinti su lietuvių bendruomenėmis Niujorke, Bostone ir Čikagoje.

Į JAV atlikėja su režisieriumi Vytautu V. Landsbergiu išvyko pristatyti rudenį pasirodysiančio jo dokumentinio filmo „Trispalvis“ apie Lietuvos partizanus. Šiam filmui Ieva įrašė penkis kūrinius kartu su akordeonininku Martynu Levickiu.

Viešnagė turėjo įgavo ir tragizmo atspalvį. Mat Ieva buvo Bostone kaip tik balandžio 15-ąją, kai šiame mieste surengtą maratoną sudrebino žmonių gyvybes nusinešę sprogimai.

Dar svarsčiusi galimybę stebėti šventę Ieva nusprendė su bendrakeleiviais nuvykti prie vandenyno, į žvejų kaimelį, esantį šalia Bostono. Ten ir sužinojo apie nelaimę. Slogutis keliauninkų neapleido visą likusį laiką. Tai gal bet nuo šalto pavasario Ieva buvo pabėgusi?

„Ne, Amerikoje buvo vėsu – ir ten visi liūdi dėl kažkur užtrukusios šilumos. Bet gal dabar bus gudresnis pabėgimo planas – į Italiją“, - smagiai kalbėjo kelionės išvakarėse dainininkė.

Domitės Lietuvos ir užsienio pramogų pasauliu? Nepraleiskite įdomiausių naujienų, kasdien sekite jas ir socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.