Festivalio „Kaunas Jazz“ uždarymo koncerto klausėsi išskirtinė publika

Jau nuo praėjusios savaitės vidurio džiazo muzikos mylėtojai gyvena „Kaunas Jazz“ festivalio ritmu. Iš Kauno į sostinę persikėlęs festivalis pirmadienio vakarą Vilniaus kongresų rūmuose subūrė išskirtinę publiką. Pasiklausyti baigiamojo festivalio koncerto ir išgirti japonų pianino virtuozės Hiromi Ueharos atvyko ne vienas Seimo narys, kultūros ir meno bei verslo ir pramogų atstovas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2013, 10:06 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:54 PM

Pasak daugelio jų, proga, išvysti pasaulinį pripažinimą pelniusią džiazo žvaigždę Lietuvoje pasitaiko ne kasdien, todėl praleisti ilgai laukto koncerto – taip pat nevalia.

Suintriguoti talentingos pianistės vizito Lietuvoje jie nusprendė pasiklausyti profesionaliai atliekamos muzikos ir pamaloninti ausis. „Hiromi – jauna ir be galo talentinga. Tai žmogus, kurį vaikystėje vadino vunderkindu. Iš tokios būsenos išaugti nėra lengva, tačiau ji išaugo“, – vakaro viešnią pristatė renginio vedėjai.

Japonė Vilniuje viešėjo ne viena. Drauge su ja scenoje pasirodė iš Niujorko atvykęs bosininkas Anthony Jacksonas bei iš Londono atvažiavęs būgnininkas Simonas Phillipsas. Kolektyvas save vadina „The trio project“. Publika visus juos pasitiko itin audringais plojimais.

Atlikusi kelis kūrinius Hiromi atsistojo ir lietuviškai tarė: „Ačiū labai“. Pirmą kartą Lietuvoje apsilankiusi muzikantė jautėsi laiminga ir maloniai įvertino šiltą vilniečių sutikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?