Vaidmuo aktorei N. Narmontaitei primena prarastą kūdikį

Valdinga, pernelyg pasitikinti savimi, mėgstanti užgožti kitus – tokia dažnai atrodo teatro ir kino aktorė Nijolė Narmontaitė (54 m.) jos artimai nepažįstantiems žmonėms. „Tikras kirvis!” – dar juokais paantrina jiems pati Nijolė, kuriai išankstinė aplinkinių nuostata nėra naujiena.

Netikėta tėvo žūtis, brolis, turintis negalią, kadaise prarastas kūdikis, kurio gyvybė užgeso per anksti pasibeldus į šį pasaulį. „Jis gimė ne laiku...” – net ir po daugybės metų šį įvykį skaudu prisiminti aktorei.<br>V. Balkūnas
Netikėta tėvo žūtis, brolis, turintis negalią, kadaise prarastas kūdikis, kurio gyvybė užgeso per anksti pasibeldus į šį pasaulį. „Jis gimė ne laiku...” – net ir po daugybės metų šį įvykį skaudu prisiminti aktorei.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

Apr 29, 2013, 3:32 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:19 PM

Tačiau susipažinęs ir pabendravęs ne vienas nustemba, kad ši žinoma moteris yra paprasta, nuoširdi, moteriška.

Pati aktorė N. Narmontaitė mano, kad klaidingą įspūdį apie jos būdą ir charakterį kuria atlikti vaidmenys teatre, kine bei televizijoje.

Režisieriai Nijolei patiki suvaidinti ypač stiprias, valdingas ir valingas moteris.

„Kita vertus, ir kasdienybėje aš sau neleidžiu verkšlenti, prisipažinti, kad esu silpna.

Draugai sako, jog ant mano peties gera išsiverkti, tačiau pati tokios paguodos neieškau.

Kai būna sunku, su savimi pasikalbu, išsiaiškinu ir palengvėja”, – tikino N. Narmontaitė.

Ji neįsivaizduoja savęs atveriančios visus savo skaudulius psichologui ar kuriam nors artimam žmogui. Su tuo susitvarko pati.

Viešumoje gera nuotaika trykštanti, besišypsanti, atrodo, jokių rūpesčių neslegiama moteris „Lietuvos ryto” televizijos laidoje „Kitaip. Su Nomeda” prabilo ne kartą patyrusi ypač skaudžių išgyvenimų.

Netikėta tėvo žūtis, brolis, turintis negalią, kadaise prarastas kūdikis, kurio gyvybė užgeso per anksti pasibeldus į šį pasaulį.

„Jis gimė ne laiku...” – net ir po daugybės metų šį įvykį skaudu prisiminti aktorei.

Nelaime pasibaigusį naujos gyvybės laukimą N. Narmontaitei primena kiekvienas spektaklis „Meistriškumo pamoka”, prieš trylika metų Kaune pastatytas režisieriaus Gyčio Padegimo ir įvairiose Lietuvos bei užsienio šalių teatro scenose vaidinamas iki šiol.

Pjesėje vaizduojami 1972 metai, kai graikų kilmės primadona Maria Callas vedė meistriškumo kursus garsiojoje Niujorko Juilliardo mokykloje.

Emocijų proveržiai, kandus sąmojis ir skrydis muzikos garsais atveria dainininkės talentą, stiprybę ir pažeidžiamumą.

Už M. Callas vaidmenį N. Narmontaitė apdovanota „Fortūnos” statulėle, taip pat pristatyta Auksinio scenos kryžiaus nominacijai.

Daugiau nei 250 kartų rodytas spektaklis iki šiol surenka pilnas žiūrovų sales.

Aktorė atskleidė, kad įtikinamai perteikti M. Callas vidaus išgyvenimus dėl sudėtingos meilės istorijos, aborto bei daugybės kitų dalykų jai padeda pačios patirtis.

„Scenoje mano asmeninė patirtis padeda, bet geriau būtų pasitelkti vaizduotę, nei vis iš naujo išgyventi”, – įsitikinusi aktorė.

Stiprybės ji semiasi iš laukinės gamtos, kur išgyvena tik stipriausi: „Kuo skaudžiau gauni per galvą, tuo daugiau stiprybės įgyji.”

N. Narmontaitei didžiausias džiaugsmas – jau suaugęs vienturtis sūnus Simonas iš pirmosios santuokos su aktoriumi Arūnu Sabonaičiu.

Svarbi priežastis neprarasti gyvenimo džiaugsmo Nijolei yra ir jos dabartinis vyras, buvęs LNK televizijos vadovas, dabar verslo konsultantas, lektorius, nepailstantis būriuotojas Paulius Kovas.

Šešeriais metais jaunesnis sutuoktinis žinomai aktorei – tobula antroji pusė.

„Jei žinau, kad jis yra namie, man nieko daugiau nereikia – tik jo.

Vakaro namuose su Pauliumi niekada neiškeisčiau į draugių susibėgimą ar dar ką nors”, – sakė N.Narmontaitė.

Domitės Lietuvos ir užsienio pramogų pasauliu? Nepraleiskite įdomiausių naujienų, kasdien sekite jas ir socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.