Magas M. Wizard pristatė savo knygą ir susirinkusius mokė iliuzijos meno

Ore sklandantis aktorius Dominykas Vaitiekūnas - tokį triuką pamatė iliuzionisto Manto Wizard (tikr. Mantas Žmuidinavičius) draugai. Jie pirmadienį Vilniuje susirinko į Manto knygos „Kaip pradanginti dramblį ir kiti nesudėtingi triukai“ pristatymą.

Iliuzionistas M. Wizard pristatė savo knygą "Kaip pradanginti dramblį ir kiti nesudėtingi triukai".<br>J. Stacevičius
Iliuzionistas M. Wizard pristatė savo knygą "Kaip pradanginti dramblį ir kiti nesudėtingi triukai".<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Apr 30, 2013, 12:09 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:47 PM

Po restoraną skraidantys juodi balionai, žėrintys medžiai, kunkuliuojantys spalvingi gėrimai sukūrė magišką vakaro atmosferą. Visgi svečiams ramybės nedavė vienintelis klausimas: kaip pradanginti dramblį? Puikų humoro jausmą turintis M. Wizard tai pademonstravo vakarui įsibėgėjant. Mantui buvo atvežtas stalas, ant kurio gulėjo didžiulis, dramblį primenantis tortas. Pasiėmęs magišką lazdelę (durklą) iliuzionistas pradangino dramblį - supjaustė jį ir padalino į lėkštutes.

Nuo 13 metų pas Arvydą Stonį besimokęs iliuzijos meno M. Wizard tikino esąs jam dėkingas už viską, ko išmoko. Jis papasakojo, kad už kiekvieną gerai atliktą darbą A. Stonys jam iš už ausies ištraukdavo saldainį. Lygiai taip pat pasielgė ir Mantas. Atsidėkodamas už pamokas iliuzionistas Arvydui padovanojo savo knygą, kurioje slėpėsi... kokteilių plaktuvas. Tai buvo savotiškas ženklas, kad M. Wizard jau brandus, savarankiškas iliuzionistas.

„Šį vakarą norėjau parodyti triuką, kurį atlieka viso pasaulio iliuzionistai. Aš jums visiems parodysiu, kad žmogus gali ne tik skraidyti ore, bet ir kaip tai atliekama“, - vakaro pagrindinį triuką pristatė Mantas. Į pagalbą jis pasikvietė dainininkę Ingridą Kazlauskaitę, o „bandomuoju triušiu“ tapo D. Vaitiekūnas.

Prieš svečių akis audeklu uždengtas Dominykas ėmė sklandyti ore. Nutraukus audeklą paaiškėjo triuko paslaptis - iš tiesų aktorius, rankomis atsirėmęs į grindis, koja kėlė audeklą. D. Vaitiekūnas naujienų portalui lrytas.lt sakė, kad tai ne pirmas kartas kai jis atlieka šį triuką kartu su Mantu. Pirmą kartą jiedu šį triuką atliko per „Liūdnų slibinų“ trečiojo gimtadienio šventę.

„Mantas buvo išmokęs mane ištraukti didžiulę popieriaus girliandą iš burnos. Man tai beveik beveik pavyko, bet šio triuko paslapties tikrai neatskleisiu“, - juokėsi D. Vaitiekūnas.

Jis prisipažino, kad jį labiau domina kitokie triukai. Pavyzdžiui, peiliu prismeigti blogą žodį ar netinkamas idėjas, išmokti laimingo gyvenimo paslaptį. Deja, M. Wizard knygoje tokių triukų nebus. „Kaip pradanginti dramblį ir kiti nesudėtingi triukai“ pateikiami 38 triukai – su monetomis, virve, nosinaitėmis, kortų triukai, mentaliniai ir kameriniai triukai. Taip pat skaitytojas supažindinamas su iliuzijos meno istorija, pagrindinėmis jo taisyklėmis ir iliuzijų rūšimis.

Jei norite, kad daiktai dingtų ar atsirastų jūsų valios pastangomis, M. Wizard tikina, kad jo knygoje rasite įvairių būdų, kaip tai padaryti. Jei jums rūpi tik išsiaiškinti, kaip atliekami kai kurie neįtikėtini dalykai, jūsų smalsumas irgi bus patenkintas.

Ši knyga nėra pirmasis M. Wizard mokomasis projektas 2007 metais jis su A. Stoniu išleido mokomuosius DVD diskus „Iliuzijos meno pagrindai“, skirtus pradedantiesiems ir jau pažengusiems. Pasak Manto, knyga daug paprastesnė. Ji tinka ir tiems, kurie neturi jokių iliuzijos meno pradmenų.

Domitės Lietuvos ir užsienio pramogų pasauliu? Nepraleiskite įdomiausių naujienų, kasdien sekite jas ir socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.