E. Jennings gąsdina lietuviai, neskiriantys homoseksualų nuo pedofilų

Sudalyvavusi homoseksualų eisenoje „Už lygybę“ 2010 metais, Erica Jennings teigia ir šiais metais – liepos 27-ąją stengsis dalyvauti spalvingame „Baltic Pride“ renginyje. Mat tokiu būdu dainininkė nori išreikšti paramą savo homoseksualiems draugams ir lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų (LGBT) bendruomenei.

Erica Jennings remia LGBT bendruomenę ir tvirtina, kad lietuvių tauta ne tik homofobiška, bet ir ksenofobiška.<br>M. Kulbis
Erica Jennings remia LGBT bendruomenę ir tvirtina, kad lietuvių tauta ne tik homofobiška, bet ir ksenofobiška.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

May 14, 2013, 12:13 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:22 PM

Gimusi gegužės 17-ąją mergina, galbūt, neatsitiktinai remia Lietuvos homoseksualus, nes ši diena – Tarptautinė diena prieš homofobiją (IDAHO).

„Apie homoseksualų eiseną 2010 metais spaudoje buvo itin daug negatyvios informacijos, todėl sudalyvaudama renginyje norėjau išreikšti paramą Lietuvos LGBT bendruomenei“, – teigia ji.

Parama reiškiama ne žodžiais, bet darbais

Mergina įsitikinusi, kad lengva remti žmones žodžiais, tačiau veiksmingiau stoti greta jų, kai jiems šios pagalbos reikia labiausiai.

„Manęs daug kas klausė, kodėl man apskritai šie žmonės rūpi, tačiau iki šios dienos gaunu daug laiškų iš jaunų žmonių, kurie dėkingi man už paramą“, – prisimena žvaigždė.

E. Jennings tiki, kad kiekvienas visuomenės narys laimėtų, jei įvairios šalies mažumos būtų tinkamai įtrauktos į visuomenę, jų niekas nediskriminuotų. Ir primena, kad moterys ilgai buvo mažuma, kovojanti už teisę būti visuomenės dalimi.

„Mūsų močiutės ir mamos turėjo nuolat kovoti – už teisę balsuoti, teisę gauti vienodą atlygį. Kiekvienas žmogus nusipelno lygiateisiškumo, pagarbaus, doro ir sąžiningo elgesio su juo. LGBT bendruomenė nereikalauja nieko daugiau, kaip tik pagarbaus ir lygiateisio elgesio su jais“, – tvirtino mergina.

Homoseksualios žvaigždės įsibaikštinę 

Prisimindama homoseksualias Lietuvos žvaigždes, slepiančias savo seksualinį tapatumą, E. Jennings tvirtina suprantanti juos, esą jie bijantys prarasti darbą, gerbėjus ir, galbūt, draugus.

„Jei vienu metu kiekvienas jų pasisakytų esą homoseksualūs, jiems būtų lengviau. Kita vertus, ne tik seksualinė orientacija apibūdina asmenį – tai ir jo charakteris, pažiūros. Daugelis homoseksualių žvaigždžių neslepia savo seksualinės orientacijos. Susipažinus artimiau, jie nevengia apie tai kalbėti“, – pasakojo žvaigždė.

Kalbėdama apie Lietuvos LGBT bendruomenę, moteris teigia matanti pažangą, ir didėjantį homoseksualų pasitikėjimą savimi. Esą svarbu, kad LGBT bendruomenė gebėtų įtraukti ir kitą visuomenės dalį, būtų atviresni: „Nebūtų takoskyros – jie ir mes.“

„Manau, kad bendruomenė gali ir sugebės iš Lietuvos visuomenės išvaryti įsigalėjusius stereotipus, ir sklandančius mitus. Tikiu, kad visuomenė bus atviresnė LGBT bendruomenei, ir, tikėtina, nuožmiai diskutuoti apie LGBT teises nebereikės“, – kalbėjo ji.

E. Jennings įsitikinusi, kad Lietuvos visuomenė ne tik homofobiška, bet ir ksenofobiška, joje įsigalėjęs patriarchališkumas. Esą lietuviai dėl visiškai neaiškios priežasties neatskiria pedofilų nuo homoseksualų. Žmonės bijo visko, ko patys neišmano, bet ir nelinkę domėtis, suprasti ir pažinti.

„Manau visas šias ydas lėmė istorija. Didelę įtaką daro ir Katalikų bažnyčia. Lietuva dar tik dvidešimt metų išsivadavusi iš sovietų okupacijos, tikriausiai todėl nėra bendruomenės jausmo. Lietuvoje žmonės padeda vieni kitiems, tik jei jaučia naudą“, – kalbėjo mergina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.