E. Vitulskienė: „Man gražiau apvalutės moterys, stambesni vyrai“

Vaikystėje rašiau dienoraštį. Jo neišmečiau, saugau. Neseniai jį atsiverčiau, paskaitinėjau mintis. Buvo labai juokinga! Tada dalykai, kurie dabar atrodo visai nereikšmingi, kėlė didelį širdies skausmą.

Brangiausi žmonės Erikos gyvenime - vyras Merūnas ir mama.<br>R. Neverbickas
Brangiausi žmonės Erikos gyvenime - vyras Merūnas ir mama.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Vitulskienė ("Lietuvos rytas")

May 29, 2013, 1:38 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:23 AM

Gražių prisiminimų iš vaikystės turiu labai daug. Man patikdavo su mama nusipirkti saldainių ar ledų ir vaikščioti po parką. Iki šiol mano ryšys su mama labai stiprus.

Pamenu, draugės paauglystėje jau norėdavo lakstyti su berniukais, o aš geriausiai laiką praleisdavau su mama. Ji – ir geriausia draugė, ir patarėja.

Svarbiausia man – džiaugtis gyvenimu. Ir tai noriu daryti atvira širdimi šiandien, o ne rytoj ar po kelerių metų.

Mano laimė šiandien – mano mama ir Merūnas. Jie man svarbiausi. Juk viską, ką turi brangiausia, žmogus nešiojasi širdyje.

Laikas, kurį praleidžiame su Merūnu, – nuostabiausias. Mums patinka ir dviese žiūrėti televizorių, ir pabendrauti su smagia draugų kompanija, ir pasakoti anekdotus ar ruošti skanią vakarienę.

Turime nedaug tikrų draugų, tačiau su jais bendraudami galime būti savimi – ir verkti, ir šokinėti iš laimės. Norėčiau turėti receptą, kaip atsirinkti žmones, norinčius būti mūsų draugais. Tuomet nebūtų nusivylimų.

Esame į savo gyvenimą įsileidę žmonių, kuriems buvome įdomūs tik todėl, kad mes žinomi. Su tokiais vėliau nebebendraujame, tačiau būna labai skaudu.

Neseniai Merūnas pasirašė darbo sutarčių su užsienio teatrais. Šešerius metus jis dainuos operas svečiose šalyse. Vyro dažnai nebus namie. Žinau, kad bus labai sunku, bet tikiu, jog viską įmanoma suderinti.

Juk kiekviena žmona nori būti šalia vyro. Dėl to ir esu jo žmona, nes noriu visada būti kartu.

Mes su Merūnu kartu jau devinti metai. Jis – ne tik mylimasis, bet ir mano geriausias draugas. Atviras, tikras gali būti tik šeimoje.

Sakoma, kad moterys privalo turėti paslapčių. Aš neturiu! Gal atvirumas vienas kitam ir yra mūsų šeimos stiprybė?

Man ne prie širdies mergaitiški vakarėliai, kur einama iš proto dėl nuostabaus šuniuko ir jo tobulo kaspinėlio! Kur kas geriau jaučiuosi vyrų kompanijoje.

Žinoma, šeimoje svarbu būti objektyviam. Juk kartais priimti bendrą sprendimą nelengva.

Reikia suprasti, kad dviejų žmonių nuomonės gali būti skirtingos. Mums geriausias būdas nesipykti – bendri sprendimai, kompromisų ieškojimas.

Kuris iš mūsų dažniau nusileidžia? Merūnas dažniau prisiverda košės, todėl dažniau ir nusileidžia.

Praėjusį savaitgalį bėgau pusmaratonį. Norėjau išbandyti jėgas. Man patinka bėgioti, darau tai nuolat. Pusmaratonio nesureikšminau, nepanikavau, bėgau savo malonumui.

Sportas visada buvo mano gyvenime. Kiekvieną dieną sportuoju jau seniai. Mokykloje ilgai lankiau rankinį. Ėjau iš proto dėl šio žaidimo!

Kartais padarau pertrauką, kartais tiesiog tingiu, o žiemą sportuoti galiu tik sporto salėje. Prisiversti išeiti iš namų šaltuoju metų laiku sunku, o jei jau išsiridenu, labai savimi didžiuojuosi.

Dažniausiai sportuoju viena. Su kompanija smagiau šnekučiuotis, o ne lieti prakaitą.

Neįsivaizduoju, kaip žmogus gali nenorėti sportuoti. Galiu tingėti savaitę, o galiausiai vis tiek lekiu sportuoti, noriu išlieti susikaupusią energiją.

Sportas juk suteikia gerą savijautą. Dar – lankstumo, ištvermės, kantrybės, savęs įvertinimą – kada kiek gali.

Sportuoju ir atidžiai renkuosi maistą tikrai ne tam, kad nukristų svoris! Aš nesilaikau dietos! Valgau penkis kartus per dieną ir mažomis porcijomis. Tai – mano gyvenimo būdas.

Nemetu svorio, tiesiog eksperimentuoju, ieškau, kas man labiausiai tinka. Klausausi savo organizmo, jis pats paprašo, ko reikia. Nesu iš tų moterų, kurios stresuoja dėl kelių priaugtų kilogramų.

Mane kur kas labiau skaudina nusivylimai, draugų išdavystės, artimųjų nelaimės, o ne išorė, svoris.

Kiekvienas grožį suvokia kitaip. Man gražiau apvalutės moterys, stambesni vyrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.