L. Kernagiui ir jo žmonai Neringai vestuvės – smagiausia jų gyvenimo šventė

Jonavoje gyvenantis atlikėjas Ligitas Kernagis ir jo mylimoji Neringa Seniūnaitė po dešimties metų draugystės sumainė aukso žiedus. Ketverių metų dukrą Šarlotę auginanti pora tikino, kad vestuvės tapo smagiausia jų bendro gyvenimo švente.

Ligitas negailėjo pagyrų žmonai. „Neringa per vestuves atrodė labai gražiai“, - susižavėjimo nuotaka neslėpė atlikėjas.
Ligitas negailėjo pagyrų žmonai. „Neringa per vestuves atrodė labai gražiai“, - susižavėjimo nuotaka neslėpė atlikėjas.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Jul 1, 2013, 3:26 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:14 AM

49 metų L. Kernagis ir 30-metė N. Seniūnaitė vestuvių puotą iškėlė Molėtų rajone esančioje sodyboje prie Gilužio ežero.

Šventėje dalyvavo per penkiasdešimt svečių. Tarp jų – ne tik giminės, bet ir buvę kolegos iš Lietuvos Respublikos Seimo bei draugai iš Moldavijos. Pastariesiems teko svarbus vaidmuo – juos Ligitas paskyrė piršliauti.

Vyras norėjo, kad kitataučiai bičiuliai susipažintų su lietuviškomis vestuvių tradicijomis. Užsieniečiai liko maloniai nustebinti jaukios atmosferos ir iškart atsikratė mito, neva lietuviai – atšiaurūs.

„Žinoma, aš juos įspėjau, kad ne visi lietuviai tokie linksmi. Mano vestuvėse dalyvavo išskirtinė publika“, – sakė Ligitas.

Vestuvių švente rūpinosi Neringa. Mylimosios skoniu vyras visiškai pasitikėjo.

„Tokios puikios šventės nesitikėjau. Dalyvavau ne vienose vestuvėse, tačiau galiu drąsiai sakyti, kad manosios – smagiausios. Žmonės, vieta, orai – viskas buvo puiku. Neringa per vestuves atrodė labai gražiai“, – susižavėjimo nuotaka neslėpė jaunikis.

Suknelę ir batelius moteris parsisiuntė iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Vestuvinį kostiumą L. Kernagis įsigijo Vokietijoje.

Neringa – itin liekna, neretai drabužius perka vaikų skyriuje, todėl iš užatlantės parsisiųstą suknelę teko siaurinti. Ligitui kostiumas buvo kaip tik.

Gerą nuotaiką kūrė ne tik kūrybingų ir muzikalių žmonių grupė „Genuja“, bet ir patys puotos svečiai. Šventėje dalyvavusi buvusi parlamentarė, muzikos atlikėja Donalda Meiželytė pralinksmino net santūriausius pobūvio svečius.

„Tik duok Donaldai į rankas mikrofoną ir visą vakarą jos neužtildysi“, – nusišypsojo Ligitas.

Atlikėjas pasakojo, kad ruošiantis šventei sunkiausiai sekėsi surasti muzikantų. Išgirdę, kieno vestuvėse teks dainuoti, išsigąsdavo. Bijojo nuvilti jaunavedžius, manė, kad bus keliami griežti reikalavimai. Tačiau L. Kernagis patikino, kad išskirtinių pageidavimų nebus, svarbiausia, kad programa būtų kultūringa, o ne vulgari.

„Triukšmingų vestuvių nenorėjome, net fejerverkų atsisakėme. Į dangų ir ežerą paleidome žibintus. Šventė nestebino prabanga, bet buvo įsimintina. Daugelis svečių vienas kito nepažinojo, tačiau atrodė, kad esame viena didelė ir laiminga šeima“, – kalbėjo jaunavedys.

Pora kartu jau 10 metų, augina ketverių metų dukterį. Paklaustas, kodėl tik šiais metais ryžosi pasipiršti ir iškelti vestuves, vyras tikino, kad santuoką atidėliojo ne jis, o mylimoji.

„Elgiausi taip, kaip pageidavo Neringa. Ji nenorėjo kelti vestuvių, kol buvau Seimo narys. Bijojo visuomenės puolimo – juk apie parlamentarus nėra įprasta rašyti gerai, todėl nusprendėme palaukti.

Kadangi dabar jau nesu toks didelis tautos priešas, galėjau ir susituokti“, – geros nuotaikos neprarado L. Kernagis.

Tiesa, nuo politikos vyras labai neatitolo – jis yra parlamentarės Aurelijos Stancikienės padėjėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.