Muzikantui A. Mamontovui – dizainerės pagalba

Tuomet scenoje pasirodys dauguma muzikantų, su kuriais dainininkas yra grojęs per visą savo karjerą. Tarp jų – ir buvę prieš šešiolika metų iširusios grupės „Foje” nariai.

Nors Andrius Mamontovas savo stilių mėgsta kurti pats, jubiliejiniams koncertams į pagalbą pasitelkė dizainerę Jolantą Rimkutę.<br>V. Balkūnas
Nors Andrius Mamontovas savo stilių mėgsta kurti pats, jubiliejiniams koncertams į pagalbą pasitelkė dizainerę Jolantą Rimkutę.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 2, 2013, 4:45 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:12 AM

Trys dešimtys metų – tiek laiko Andrius praleido scenoje. Jubiliejus bus paminėtas keturiais įspūdingais koncertais didžiosiose Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Klaipėdos arenose.

Tuomet scenoje pasirodys dauguma muzikantų, su kuriais dainininkas yra grojęs per visą savo karjerą. Tarp jų – ir buvę prieš šešiolika metų iširusios grupės „Foje” nariai.

Kai neseniai visi muzikantai susirinko į bendrą repeticiją, juos atidžiai stebėjo ir kažką savo užrašų knygelėje žymėjosi J.Rimkutė, nes Andrius paprašė visiems sukurti įvaizdį.

Dirbti juodu susitinka jau ne pirmą kartą. Jolanta Andriui jau talkino prieš keliolika metų kuriant vaizdo klipą „Mono arba stereo”.

„Tikriausiai pataikiau, nes po to jis kreipėsi į mane dar keletą kartų. Pasiūlymas kurti įvaizdį jubiliejiniams koncertams – vienas iš tų, kurie tikrai labai pradžiugina. Andriaus kūryba žaviuosi seniai – dar nuo tų laikų, kai pirmą kartą „Foje” pamačiau filme „Kažkas atsitiko”. Esu iš Klaipėdos, tad su „Foje” turbūt susipažinau vėliau nei vilniečiai”, – pasakojo J.Rimkutė.

Prie arbatos puodelio Andrius dėstė jai savo idėjas – scenoje jis pageidauja tokių įvaizdžio elementų, kurie atspindėtų įvairius jo karjeros laikotarpius. Pavyzdžiui, vieną muzikantų apauti „inkariukais” – sportiniais bateliais, kurie primena „Foje” istorijos pradžią. O kitam muzikantui praverstų striukė su gobtuvu lyg iš minėto filmo „Kažkas atsitiko”.

Dar yra laiko, tad Jolanta ketina peržiūrėti daugybę vaizdo įrašų, pastudijuoti tam tikrų laikotarpių muzikantų įvaizdį. Bet ji neketina tiksliai atkartoti to, kas buvo, kurti istorinės dokumentikos. Dizainerė nori parinkti detales, turinčias stiprų emocinį užtaisą.

Kai kuriuos scenos kostiumus dizainerė ketina kurti pati, kitas aprangos detales – nupirkti ir patobulinti.

Andrius yra sakęs, kad savo stilių mėgsta kurti pats ir dizaineriai jam niekuo negali padėti.

„Aš su juo sutinku. Juk tokie muzikantai – asmenybės, turinčios savo stilių, tad ketinu dirbti be didelių kūrybinių pretenzijų. Nors Andrius manimi pasitiki, suteikia laisvę kurti, negaliu sau leisti nustelbti muzikantų, privalau tik sustiprinti muzikos kuriamą įspūdį. Manęs laukia labai smagus, bet kartu ir atsakingas darbas”, – džiaugėsi dizainerė, kol kas neišduodanti, kaip būsimiems koncertams papuoš patį A.Mamontovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.