Bare dirbantis dainininko Ž. Žvagulio sūnus Rytis mokosi iš svetimų klaidų (papildyta)

Neries krantinės ruože tarp Žaliojo ir Baltojo tiltų prišvartuotoje baržoje vyriausiuoju barmenu dirbantis Rytis Žvagulis (26 m.) net nejaučia, kad sukasi triukšmingame Vilniaus centre. Laivo denį kaitinanti kaitri saulė, nuo upės pučiantis gaivus vėjas, laiko pojūtį pamiršę klientai žinomo dainininko Žilvino Žvagulio (47 m.) sūnui primena Margaritos salą. Ten paplūdimyje tėvo įkurtame bare pusantrų metų dirbęs Rytis įgijo patirties, kuri jam tebeaugina sparnus. Žvagulis jaunesnysis irgi tikisi vieną dieną tapti baro savininku.

Kodėl Neryje prie krantinės prišvartuotoje baržoje vyriausiuoju barmenu dirbantis R.Žvagulis neskuba kurti savo baro?<br>R. Danisevičius
Kodėl Neryje prie krantinės prišvartuotoje baržoje vyriausiuoju barmenu dirbantis R.Žvagulis neskuba kurti savo baro?<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 5, 2013, 6:17 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:43 PM

Viename Vilniaus naktiniame bare savaitgaliais dirbantis R.Žvagulis tris pastarąsias savaites pluša ir Neryje besisupančio laivo bare „Barža“.

Dainininko sūnus laive rūpinasi daug kuo: maisto produktais, ūkiniais reikalais, išskirtiniais svečiais.

„Kiekvieną dieną tvarkausi baržoje. Džiaugiuosi, kad galiu daryti tai, ką mėgstu“, – tikino R. Žvagulis.

Vilnietis „Baržoje“ jaučiasi lyg savo namuose, kurie jo akyse vis gražėja, juose daugėja svečių.

„Pirmame laivo aukšte dar vyksta statybos, tačiau netrukus baigsime įrengti terasą į upės pusę – čia prie staliuko galės susėsti po du, keturis žmones.

Laivas vakarais bus daugiau apšviestas, kad geriau būtų matomas“, – pasakojo R. Žvagulis.

Lyg vijurkas besisukantis Rytis randa laiko ir su klientais pabendrauti. Jam knieti išgirsti atsiliepimus apie „Baržą“, sužinoti pageidavimus.

„Čia atėję žmonės tikina, jog jaučiasi tarsi pabėgę iš Vilniaus. Vieta puiki – laive juntamas vėjas, nėra karšta, raminamai veikia upės tėkmė.

Tokioje aplinkoje siūlome vasariškų valgių: žuvų ir vištienos patiekalų, keptų ant grotelių, salotų. Girdėjau, jie klientams patinka“, – pasakojo R. Žvagulis.

Rytis neslėpė svajonės – kada nors atidarys savo barą. Tačiau tai jis įgyvendins tik tuomet, kai jausis sukaupęs didelę darbo patirtį, kuri jam leis būti užtikrintam, kad verslas nebankrutuos.

„Svajonė pamažu auga. Skubėti nereikia, nes gali pasisekti arba nepasisekti. Juk Vilniuje vieni barai atidaromi ir po kelių mėnesių uždaromi.

Verslas rizikingas, todėl jį reikia išmanyti.

Pirmiausia noriu padirbėti įvairiuose baruose, perprasti sistemą, išsiaiškinti, ko klientai nori. Juk kai kurie žmonės užsimano atidaryti barą ir nežino, ką toliau daryti.

Jie pinigus išmeta į balą arba įklimpsta į skolas“, – tokios karčios patirties nenorėtų R. Žvagulis.

Ryčiui ir dabar nėra neįmanomų darbų bare – jis yra dirbęs ir indų plovėju, ir virėjo padėjėju.

Ž. Žvagulio sūnūs Rytis ir Ąžuolas iš pirmosios santuokos su šokėja Regvita nemažai metų gyveno su motina Lidse, Anglijoje.

Šiame mieste broliai, dar būdami moksleiviai, per vasaros atostogas uždarbiaudavo baruose plaudami indus, ruošdami salotas.

Baigę vidurinę mokyklą Rytis ir metais vyresnis Ąžuolas pasirinko verslo plėtojimo ir vadybos kursus, tačiau nuo barų nenutolo.

Ąžuolas šiuo metu vadovauja vienam naktiniam klubui Lidse, nors jo artimųjų šiame mieste nebeliko.

Ryčio ir Ąžuolo motina su naująja šeima, kurioje auga septynmetė sesuo Andželina ir dvejų metų brolis Eidenas, prieš kurį laiką persikraustė gyventi į Marbelją Ispanijoje.

Rytis jaučiasi laimingas įsitvirtinęs Vilniuje ir gyvendamas kartu su savo širdies drauge dainininke Egle Jakštyte (21 m.).

R. Žvagulis neabejoja, kad nesunkiai rastų darbo ir saulėtoje Marbeljoje, tačiau šiame kurorte jam labiau patinka atostogauti su mylimąja.

„Mamai Marbelja labai patinka, ji niekur kitur nenorėtų gyventi. Juk ten šilta, kalnai, jūra, baseinas. Bet aš noriu dirbti Vilniuje, o Marbeljoje nebent norėčiau praleisti senatvę“, – šyptelėjo R. Žvagulis.

Po darbo R. Žvagulis dažnai susitinka su Vilniuje gyvenančio tėvo šeima. Tačiau „Baržoje“ jie dar nepietavo. Po oficialaus „Baržos“ atidarymo R. Žvagulis artimuosius pakvies į laivą.

Dainininko sūnus ketina artimiesiems pasiūlyti paplaukioti Nerimi motorine valtimi ir joje papietauti. Tokia pramoga turėtų patikti jo trylikamečiam broliui Vakariui iš tėvo antrosios santuokos su dainininke Irena Starošaite.

Rytis viliasi, kad šią vasarą jį aplankys ir Ąžuolas. Juodu nesimatė jau metus.

„Dažniausiai matau Vakarį, Ąžuolą sunku pagauti net telefonu. Andželiną ir Eideną matau tuomet, kai nuvykstu į Ispaniją arba mama į Lietuvą sugrįžta – stengiamės susitikti kartą per metus.

Smagu turėti didelę šeimą. Vieni kitus palaikome.

Tėvai džiaugiasi, kad nesėdžiu sudėjęs rankų“, – patikino R. Žvagulis.

Rytis į savo tėvą panašus tik iš šypsenos. Jų charakteriai – skirtingi.

„Daug ką pasako mūsų Zodiako ženklai. Jis – Liūtas, aš – Jautis.

Tėvas viską daro greitai nieko nelaukdamas.

Aš – ramesnis, pirmiau apsvarstau, paskui darau.

Esu labiau atsipalaidavęs“, – save su tėvu palygino R. Žvagulis.

Broliams apkarto darbas Margaritos saloje

Venesuelai priklausančioje Margaritos saloje barą „Labas“, kuriame dirbo R.Žvagulis su broliu Ąžuolu, 2006-aisiais įkūrė Ž. Žvagulis su savo geru bičiuliu, pramogų pasaulio garsenybe Arūnu Valinsku.

Prieš trejus metus A. Valinskas ir Ž. Žvagulis dėl nuolatinių vietos pareigūnų tikrinimų buvo priversti barą uždaryti. Lietuviai didelio pelno iš verslo Margaritos saloje neturėjo, tačiau baro nepardavė – jį vis dar nuomoja.

Dainininko Ž. Žvagulio sūnūs ten senokai nebedirba, nes juos vargino neaiški situacija: dėl tikrinimų baras dirbdavo vos kelias dienas per savaitę, o norint neužsitraukti didesnės nemalonės reikėdavo sekti dažnai besikeičiančius valdžios priimamus įstatymus.

„Rytą laikraštyje perskaitai, kad tą dieną saloje draudžiama prekiauti alkoholiu, o jei nepaisysi – grės didžiulė bauda. Toje šalyje užsieniečiams sunku dirbti: vietos gyventojai pavydi, prezidentūra įveda draudimus. Visi bando atvykėlį išplėšti iš tos šalies“, – Venesuelos įstatymus prisiminė Rytis. Jis barmeno duonos Margaritos saloje paragavo būdamas devyniolikos metų.

R. Žvagulis tikino, kad jis ir brolis – barmenai iš pašaukimo. Suktis bare tarp žmonių ir nuolat būti linksmybių sūkuryje jiems patinka. Nenuostabu, nes jie – pramogų pasaulio atstovų atžalos.

„Nežinau, ar tėvas yra dirbęs bare, plovęs indus ar nešiojęs padėklus. Manau, kad neturi tokios patirties. Tačiau savo muzikinę karjerą jis pradėjo naktiniuose klubuose rengdamas diskotekas – dirbo didžėjumi“, – panašumų su tėvu įžvelgė R. Žvagulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.