Į iškilmingą Valdovų rūmų atidarymo šventę susirinko būrys garbių svečių

Jau nuo pat šeštadienio ryto sostinėje netrūksta veiksmo. Liepos 6-oji šiemet Lietuvai – kaip niekad didelė šventė. Istorijoje ši data bus pažymėta ne tik kaip Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena – Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Taryba proga Vilniuje iškilmingai duris atvėrė atkurti Valdovų rūmai, į kuriuos atidarymo proga suplūdo būrys žinomų žmonių.

Renginio svečiai.<br>T. Bauras
Renginio svečiai.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 6, 2013, 3:19 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:17 PM

Pasipuošę ir šventiškai nusiteikę į Didįjį rezidencijos kiemą rinkosi aukščiausi šalies vadovai, Seimo nariai, verslininkai, pramogų pasaulio atstovai, garbingi svečiai iš užsienio.

Renginys, kaip ir priklauso, prasidėjo prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo kalba. Šalies vadovė kalbėdama prisiminė reikšmingas Lietuvos istorijos datas ir džiaugėsi, kad Valdovų rūmai lankytojams duris atvėrė ypač svarbią dieną.

„Tikiuosi, kad didingos istorijos simbolis bus Lietuvos ir viso Senojo žemyno politikos ir kultūros centras. Statykime tą valstybės rūmą kiekvienas po mažą akmenėlį kasdien, kad turėtume ką palikti savo vaikams“, - savo kalboje sakė D. Grybauskaitė.

Susirinkę svečiai galėjo mėgautis įspūdingu reginiu: čia skambėjo fanfaros, orkestro atliekama muzika, buvo galima išvysti specialaus, senoviniais drabužiais pasipuošusių aktorių, šokio numerį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.