Į Valdovų rūmuose vykusį iškilmingą teatralizuotą koncertą rinkosi išskirtinė publika

„Tai diena, kai galime visi susirinkti ir pasidžiaugti atkurtais Valdovų rūmai. Jie – mūsų valstybingumo simbolis“, – šeštadienio vakarą atkurtos kunigaikščių rezidencijos Didžiajame kieme šventinę kalbą sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Valdovų rūmuose vyko iškilmingas teatralizuotas koncertas.<br>T. Bauras
Valdovų rūmuose vyko iškilmingas teatralizuotas koncertas.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-07-06 21:28, atnaujinta 2018-03-04 21:03

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga sostinėje gausu renginių. Vienas jų – Valdovų rūmuose iškilmingai pristatytas režisieriaus Gyčio Padegimo teatralizuotas spektaklis. Tiesa, į jį patekti galėjo ne visi norintys – bilietai į stilizuotą spektaklį buvo išpirkti akimirksniu, čia vietas užėmė apie 1,6 tūkst. žmonių, dar apie 200 koncertą stebėjo stovėdami.

Stebėti prašmatnaus renginio atvyko ne tik istorijos, kultūros ir meno mėgėjai, čia šventiškai pasipuošę rinkosi šalies vadovai, Seimo nariai, verslininkai, pramogų pasaulio atstovai, garbingi svečiai iš užsienio.

Vakarą sveikino kalba pradėjęs A. Butkevičius džiaugėsi, jog Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos naujasis gimtadienis sutapo su Valstybės dienos minėjimu. Jis priminę apie tai, kad kadaise Valdovų rūmuose gyveno Lietuvos ir Lenkijos valdovai, kad juose buvo priimami reikšmingi sprendimai, kurie stiprino šalies valstybingumą.

„Šiandien atėjo ta diena, kai mes pirmininkaujame Europos Sąjungos Tarybai. Linkiu, kad Valdovų rūmai stiprintų mūsų tikėjimą, kad mes tikėtume savo valstybe. Tegu praeitis prisideda prie mūsų ateities. Su mūsų Valstybės diena“, – sakė A. Butkevičius.

Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencija iš tiesų saugo daugybę istorinių įvykių. Dar 1636 metais Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vladislovo Vazos iniciatyva čia buvo pastatyta opera „Elenos pagrobimas“. Tuo tarpu Paryžiuje ir Londone ta pati opera buvo rodoma tik po dešimties metų. Renginio metu susirinkę svečiai galėjo susipažinti su keturių šimtmečių istorija, kurią spalvingai pasakojo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai, orkestras, choras, senosios muzikos atlikėjai, šokėjai, aktoriai. Į sceną jie žengė vilkėdami šventiniais senoviniais drabužiais, rankose nešė prabangias istorines karūnas, gėlių vainikus, vaišes. Bene ryškiausiu ir žiūrovus labiausiais nustebinusiu akcentu tapo stilizuotame narve uždarytas povas, kuris visais laikais buvo laikomas karališkuoju, sėkmę nešančiu paukščiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.