Šokėjai L. Chatkevičiūtė ir D. Vėželis kelionėse dairosi kepurių

Europos ir pasaulio klasikinių šokių čempionų Linos Chatkevičiūtės bei Donato Vėželio keliones primena ne tik už pergales ant parketo gauti apdovanojimai. Šokėjai iš išvykų parsiveža po kepurę ar skrybėlę.

L. Chatkevičiūtė ir D. Vėželis iš kelionių parsiveža po skrybėlę ir kepurę.<br>P.Mantauto nuotr.
L. Chatkevičiūtė ir D. Vėželis iš kelionių parsiveža po skrybėlę ir kepurę.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2013-07-08 10:35, atnaujinta 2018-03-04 20:20

Šiemet L. Chatkevičiūtė ir D. Vėželis spėjo apkeliauti Europą ir dalį Azijos.

Vienose šalyse pora dalyvavo šokių čempionatuose, kitose tobulino šokio choreografiją, trečiose ilsėjosi ir stengėsi pažinti jų kultūrą.

Iš kiekvienos kelionės kauniečiai parsivežė po galvos apdangalą, kuriais mėgsta puoštis ir Lietuvoje. L. Chatkevičiūtė labiausiai mėgsta pirkti skrybėlaites, o D.Vėželis – kepures su snapeliu.

Kartais moters akį patraukia ir įdomesnės formos kepurės, o vyras įsigyja vyrišką skrybėlę.

„Mūsų kepurių ir skrybėlių kolekcija dar nėra labai didelė – jų kelios dešimtys.

Kepures kaupti pradėjome nuo praėjusios vasaros, kai įsikėlėme į nuosavą namą pakaunėje. Kol gyvenome bute, neturėjome erdvės joms laikyti“, – pasakojo L. Chatkevičiūtė.

Kepures su snapeliu kasdien nešioti mėgstantis D. Vėželis jas pirkdavo ir anksčiau, tačiau ne taip dažnai. Įsigijęs naują pirkinį, prieš tai turėtą kepurę padovanodavo kuriam nors giminaičiui.

L. Chatkevičiūtė iki šiol turėjo vos porą nuo saulės apsaugančių plačiakraščių skrybėlių. Kepurių, išskyrus šiltų žieminių, ji nenešiojo.

Iš kelionių ji įprastai veždavosi dailų šilko, lino ar medvilnės šalikėlį arba skarelę. Moteris turi sukaupusi beveik šimtą spintoje daug vietos neužimančių šių puošmenų.

Šokėjai pasakojo, kad užsienyje mėgsta pasidairyti į įdomius ir įmantrius galvos apdangalus, tačiau perka tik tuos, kuriuos gali nešioti.

„Nesuprantu, kam reikia kepurės ar skrybėlės, kuri puoštų spintą ar sieną, o ne galvą“, – šmaikštavo D. Vėželis.

Šokėjų kolekcijoje – žinomų pasaulio dizainerių ar nagingų Tailando, Ispanijos ir Italijos meistrų rankomis kurti galvos apdangalai. Kai kurias kepures pora užsienyje įsigijo tiesiai iš gatvės pardavėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.