Brolius Lavrinovičius ginantis J. Gaižauskas siūlo J. Didžiuliui ir E. Jennings emigruoti

Dainininkams Jurgiui Didžiuliui ir Ericai Jennings griežtai sukritikavus bendrovės „Bitė“ reklamą, kurioje dalyvauja už išžaginimą teisti krepšininkai broliai Lavrinovičiai, atkirtį jiems pasiuntė aktorius Juozas Gaižauskas. Jis paviešino pareiškimą, kuriame šaiposi iš J. Didžiulio ir E. Jennings gebėjimų kalbėti lietuviškai, menkina jų karjeros pasiekimus, teisina Kšyštofą ir Darjušą Lavrinovičius. Taip pat užsimena, kad dainininkų poros išsakytos mintys tėra jų pačių reklaminė kampanija.

J. Gaižauskas savo pareiškime ne kartą skaudžiai įgėlė dainininkų porai.<br>V. Balkūnas
J. Gaižauskas savo pareiškime ne kartą skaudžiai įgėlė dainininkų porai.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2013, 10:34 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:03 AM

„Puft, ir mes paliekam „Bitę“, - taip savo pasvarstymus apie telekomunikacijų bendrovės reklamą trečiadienį pradėjo J. Didžiulis. Jis sakė, kad likti jos klientu negali dėl moralinių nuostatų – bendrovė neturėtų savo reklamos veidais pasirinkti žmonių, kurie buvo nuteisti už tokius nusikaltimus, kokius padarė broliai Lavrinovičiai.

Bendrovės atstovai teigė, kad nemato problemų dėl šių krepšininkų dalyvavimo reklamoje.

Dainininkų šeimos pozicija sukėlė daug diskusijų. Vieni juos palaiko, kiti – smerkia. Palaikantieji sako, kad lytinių nusikaltimų pamiršti ir atleisti negalima, smerkiantieji akcentuoja brolių nuopelnus Lietuvos krepšiniui.

Ketvirtadienio vakarą į šį chorą įsiliejęs J. Gaižauskas savo pasvarstymus pavadino „Puft! Ir nustojau toleruoti atvykėlius“.

Pirmiausia aktorius užsipuola vieną viešųjų ryšių specialistą, kuris, Juozo nuomone, yra prisidėjęs prie šio J. Didžiulio ir E. Jennings poelgio.

Tada užsipuolamas pats J. Didžiulis, peikiamas jo akcentas.

„Pašnekėkime ir apie Jurgio žmoną, kuriai lietuvių kalba tik nereikalingas balastas, nors gyvena čia irgi daugiau nei dešimtmetį. Kai tik įvyksta koks nevykęs Jurgio turas (o tai, įskaitant „Euroviziją“, vyksta nuolat), pasigirsta grasinimai: mes išvažiuojame iš Lietuvos! Važiuokite į sveikatą! Į Kolumbiją, Siriją, Airiją, Afganistaną ar į kokią kitą Dievo užmirštą žemę. Tik, kad jūs patys žinote, kad niekas jūsų čia nepasiges, o kitur tikrai niekas nelaukia“, - dėsto aktorius.

Toliau jis teigia, kad lietuviai yra pernelyg tolerantiški: „Todėl kiekvienas čia pagyvenęs emigrantas mano turįs teisę viešai formuoti nuomonę ir spręsti už mus. Pasisamdęs girtuoklį viešųjų ryšių specialistą, tai jam nekelia jokios moralinės problemos, Jurgis mūru stoja už gėjų teises, prieš „Bitę“, taikiniu pasirinkęs brolius Lavrinovičius. Kad jie teisti ir sėdėjo kalėjime, žino visa Lietuva. Niekas neginčija šio fakto. Tik Europoje, skirtingai nuo narkotikais, prievartavimais, plėšimais ir skerdynėmis persmelktoje šalyje, Kolumbijoje, kur užaugo ir susiformavo Didžiulis, niekada už tą patį nusikaltimą nebaudžiama du kartus. Čia niekada neateis, pvz., narkobarono anūkas ir nepasiims duoklės, kai ji jau sumokėta“.

Jis priduria, kad palaiko brolius Lavrinovičius. „Jie neturi dėl ko gintis, jie padarė klaidą ir už ją sumokėjo. Dešimtmetis praėjo ir visu savo gyvenimu abu įrodė, kad gyvenimą galima pakeisti. Jie gavo šansą ir juo pasinaudojo,- sveikinu! Ar kada teko girdėti, kad broliai nežais už rinktinę ar ką nors per dešimtmetį užgavo, įžeidė? Taip, broliai taip pat nešneka gerai lietuviškai, bet jie kalba gimtu, Lietuvoje kilusiu vietiniu dialektu, kurį mes suprantame ir, kuris mums savas, o man, asmeniškai, labai mielas, skirtingai nuo kolumbietiško ar airiško „svebezavojimo“, - rašo J. Gaižauskas.

Galiausiai vėl pasipila „švelnūs“ epitetai Jurgio ir Ericos adresu. „Mes per dažnai manome, kad bet kokia reklama koncertiniam turui ar prigesusiai žvaigždutei atgaivinti yra tinkama. Mes per dažnai tylime, kai atvažiavėliai primetinėja mums savo purvinas žaidimo taisykles. Aš nesiruošiu švęsti ramadano, nors jis ir prasidėjo, nelinkiu to daryti kitiems. Aš laukiu šv. Kalėdų, nes tai yra mūsų šventė. Puft! Ir pamiršau atvažiavėlius! Tiesiog nustojau juos toleruoti. Norėčiau palinkėti, kad neitumėte į Jurgio koncertus, bet nereikia, į juos ir taip niekas neina, nes net tokios purvinos reklaminės kampanijos nė vieno neveža“, - karštai savo pareiškimą baigia aktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.