Sportą pamėgusi E. Vitulskienė: „Galite mane smerkti, graužti, bet aš nepasikeisiu“

„Nesu grožio vergas. Nesu standartas. Galite mane smerkti, graužti, bet aš nepasikeisiu. Myliu save“, – tikino aktyvų gyvenimo būdą pamėgusi Erika Vitulskienė. Ketvirtadienio vakarą ji prisijungė prie jau antrą mėnesį „Geros sveikatos klubo“ organizuojamos sveikatingumo akcijos ir nusprendė kaip reikiant prasimankštinti.

Prie Baltojo tilto vykusių nemokamų treniruočių nesutrukdė net lietus.<br>V.Balkūnas
Prie Baltojo tilto vykusių nemokamų treniruočių nesutrukdė net lietus.<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2013-07-11 20:13, atnaujinta 2018-03-03 03:07

Sostinės centre prie Baltojo tilto šokusi į sportinius batelius ji ne tik pratampė raumenis, bet ir ragino prie treniruočių prisijungti kitus. Pasak Erikos, sportuoti gamtoje daug smagiau nei sporto salėje, čia oras gaivesnis, o ir nuotaika pakilesnė.

Kas rytą po penkis kilometrus nubėganti moteris – aktyvaus gyvenimo būdo mėgėja. Todėl vos prabudusi ji persirengia sportine apranga, padaro apšilimą ir skuba įveikti pačios susigalvotą trasą. „Kažkada nubėgti penkis kilometrus atrodė didžiulis iššūkis, o šiandien – paprasčiau nei paprasta. Svarbiausia – tikėti savimi, – po treniruotės sakė ji patikindama, kad didžiausias jos priešas – rutina. - Bėgimas, dviračių sportas, šokiai... Kuo judriau – tuo smagiau.“

Fizinis krūvis Erikai padeda pailsinti protą. Ji apmąsto daugelį dalykų, susidėlioja dienos planus. Kaip pati sako, bėgimu ji naikina stresą: „Nesiruošiu jokioms varžyboms, niekada neturėjau tokio tikslo. Sportuoju tik dėl savęs.“

Norintiems sulieknėti ir sutvirtinti kūną Erika patarė: „Pirmiausia reiktų pakeisti mąstyseną ir įsimylėti save tokį, koks esi. Įsimylėti kiekvieną apgamėlį, riebaliuką ar spuogiuką. O tuomet imti save tobulinti.“

Ji tikino, kad jei tik panorėtų atsikratyti kelių kilogramų, tikrai užsispirtų ir būtinai tą padarytų. Tačiau nejaučia poreikio. Sportuojant jos svoris nesumažėjo – padailėjo tik kūno linijos.

Pasak Erikos, svarbiausia, kad sportas netaptų kančia. Pradedantiems bėgikams ji rekomenduoja užsibrėžtą atstumą pirmiausia nueiti, o tik vėliau po truputį pratinti organizmą prie bėgimo. Vėliau galima ilginti distancijas arba trumpinti užsibrėžtą laiką. „Įtikinkite save, kad tai didžiulis malonumas. Su laiku patys tą pajausite“, – šypsodamasi sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.